ارومیه- ایرنا- قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: ۴۰ هزار کانون یاری‌گر زندگی با مشارکت فعال دانش‌آموزان در کشور فعالیت داشته و اقدامات فرهنگی مبتنی بر پیشگیری از اعتیاد را اجرا می کنند.

علیرضا کاظمی سه شنبه شب در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی افزود: علاوه بر آن، در حال حاضر مجمع خیّران مقابله با اعتیاد در ۲۶ استان کشور راه اندازی شده و بیش از ۲ هزار خیّر پای کار آمده اند.

وی اظهار کرد: با همراهی خیّران، سه هزار شغل ثابت در کشور با هدف جلوگیری از بازگشت معتادان بهبود یافته به دام اعتیاد ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: در حوزه مقابله بالاترین رتبه کشفیات را داریم و در حوزه درمان نیز بیش از ۹ هزار مرکز درمانی در کشور فعال است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: امروز هیچ معتادی نیست که دسترسی به مراکز درمانی نداشته باشد.

کاظمی با اشاره به اینکه در بخش جمع‌آوری معتادان متجاهر یک انقلاب در کشور روی داد و اقدامات ارزنده ای صورت گرفت، گفت: میانگین اعتیاد در جامعه جهانی ۲۳ درصد است و ما توانستیم آهنگ رشد اعتیاد را کاهش و متوقف کنیم.

وی یکی از سیاست‌های مورد نظر مقام معظم رهبری در موضوع مقابله با اعتیاد را مردمی‌سازی عنوان کرد و افزود: تمام برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف باید با رویکرد مردمی شکل بگیرد.

وی اضافه کرد: همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ سازمان های مردم نهاد دراین حوزه همکاری می کنند که برای کمک به این بخش، باید امید آفرینی کرده و امید بدهیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه اعتیاد ام‌المسائل و آسیب های کشور است، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات کشور در این حوزه، توطئه های دشمنان علیه ایران اسلامی است چرا که آنها با همه توان در این حوزه وارد شده و همواره توطئه چینی می کنند.

استاندار آذربایجان‌غربی هم در این جلسه گفت: در دولت سیزدهم با رویکردی منسجم و تهاجمی، اقدامات مؤثری در مسیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر انجام شده است.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌های نظامی و امنیتی در امر مقابله با قاچاق مواد مخدر افزود: حمایت قضایی مجموعه دادگستری استان و فعال‌سازی کمیته‌های مختلف در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، توفیقات خوبی را در عرصه مقابله با مواد مخدر موجب شده است.

وی همچنین با بیان اینکه بخش عمده مواد مخدر از مرزهای شرقی وارد و از مرزهای آذربایجان‌غربی خارج می‌شود، اضافه کرد: تدابیر لازم برای هماهنگی بیش از پیش استان‌های کشور در طول مسیر ورود تا خروج برای مقابله با قاچاق مواد مخدر، از سوی نهادهای ملی اندیشیده شود.

وی به موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن استان در مسیر ترانزیت با کشورهای منطقه نیز اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به مرزهای طولانی آذربایجان‌غربی، برای ساماندهی خلاهای مرزی و معابر صعب‌العبور و جبران ضعف‌های تجهیزاتی، نیازمند حمایت در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر هستیم.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به شبکه های قاچاق مواد مخدر، اضافه کرد: گروه‌های تروریستی و باندهای مافیایی با هدایت سرویس‌های اطلاعاتی غربی، قاچاق مواد مخدر را در منطقه ساماندهی می‌کنند.

معتمدیان به تقویت دستگاه قضایی و نیروهای عملیاتی مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز اشاره کرد و یادآور شد: در دولت سیزدهم، هم‌افزایی بین نهادهای متولی برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های آذربایجان‌غربی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی با تاکید بر ساماندهی وضعیت زندان‌ها و مراکز اسکان معتادان متجاهر در آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: در کنار راه‌اندازی مرکز یک هزار و ۵۰۰ نفری اسکان معتادان متجاهر در مرکز استان، برای احداث مراکز ساماندهی و بهبود معتادان در شمال و جنوب آذربایجان‌غربی نیز برنامه‌ریزی شده است.

در پایان این جلسه، آیین تکریم و معارفه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌غربی برگزار و از زحمات رامین موحدی قدردانی و با حکم دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، جعفر ذوالفقاری به عنوان دبیر جدید این شورا معرفی شد.