بیرجند - ایرنا - رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر پرونده جرایم مطبوعاتی و سیاسی در استان نداریم و در گذشته نیز بسیار ناچیز و کم بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد روز چهارشنبه در نشست هیات منصفه مطبوعات خراسان جنوبی و اعطای احکام اعضای هیات منصفه افزود: کار تحقیقات جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری استان است را فقط بازپرس می‌تواند انجام دهد و دادیار حق رسیدگی ندارد.

وی گفت: جرایم مطبوعاتی در دادگاه کیفری رسیدگی می‌شود و در صلاحیت بازپرس است که نشان از اهمیت کار دارد.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی بیان کرد: مقام قضایی وقتی قصد صدور رای را دارد در برخی موارد قانون این اجازه را به قاضی داده تا از کارشناس استفاده کند، برخی نظرات کارشناسی موضوعیت دارد و قاضی نمی‌تواند از آن عدول کند.

وی گفت: همچنین گاهی نظرات کارشناسان طریقت دارد و قاضی می‌تواند برای رسیدن به حکم واقعی از آنها کمک بگیرد در عین حال می‌تواند با استدلال نظر کارشناس را رد کند.

موحدی‌راد با اشاره به قانون مطبوعات افزود: اصحاب رسانه به عنوان صاحبان روزنامه‌ها و جراید نوشتاری، تصویری و مجازی مانند نورافکنی هستند که نور می‌اندازند تا مدیران و مسئولان مشکلات، آسیب‌ها و چالش‌ها را ببینند و برای خدمت‌رسانی صحیح به مردم نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

وی گفت: ممکن است یک خبرنگار یا مدیر مطبوعاتی مطلبی بنویسد که به مذاق مدیر دستگاه خوش نیاید و از نویسنده یا خبرنگار شکایت کند لذا برای اینکه قاضی بهتر به واقعیت برسد و به جهت حمایت از خبرنگاران، رسیدگی به این گونه جرایم باید با حضور هیات منصفه باشد.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی تصریح کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه در متن جامعه هستند و مشکلات و چالش‌های جامعه و مردم را مطرح و پیگیری می‌کنند لذا حضور هیات منصفه به عنوان حامی خبرنگار در رسیدگی به جرایم مطبوعاتی به قاضی کمک می‌کند به رای و حکم واقعی برسند تا حق خبرنگار هم ضایع نشود.

وی افزود: وقتی فردی قلم و دوربین یا تریبون در دست دارد پس می‌تواند با مطالب خلاف واقع ذهن یک جامعه را به هم بریزد به همین خاطر رسیدگی به جرایم مطبوعاتی مهم دانسته شده است.

موحدی‌راد تاکید کرد: رسیدگی به جرایم مطبوعاتی به دلیل اهمیت آن از صلاحیت دادگاه‌های رسیدگی شهرستان‌ها خارج است و در دادگاه‌های کیفری استان با حضور حداقل ۲ قاضی رسمیت پیدا می‌کند.

وی گفت: اعضای هیات منصفه به عنوان نماینده جامعه و افکار عمومی از اقشار و گروه‌های مختلف جامعه انتخاب می‌شوند که در دادگاه به‌ عنوان شاهدان عینی و کارشناسان متخصص حضور پیدا می‌کنند و بر روند رسیدگی نظارت دارند.

در پایان این نشست احکام اعضای هیات منصفه مطبوعات خراسان جنوبی به حجت‌الاسلام احمد رضایی، ابوالفضل نوفرستی، سید محسن موسوی، حسین یوسفی، محمد مهدی دیانی، غلامرضا اشرفی، سید غلامرضا ابطحی، محمدعلی طالبی، مهدی جعفری، حسین خسروی چاهک، محمد عرب، زینب رمضانی، فهیمه زنگویی و زهره روستا اعطا شد.