به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی که به مناسبت هفته فرهنگی خراسان جنوبی در بیرجند حضور دارد، در یکی از برنامه های خود پای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان حوزه قرآن و مسجد استان نشست و پاسخگوی دغدغههای آنان شد.
آرامگاه حکیم نزاری در شأن او نیست
نماینده انجمن مفاخر خراسانجنوبی در این نشست گفت: عظمت کار انجمن مفاخر برگزاری بزرگداشت نیست بلکه باید تلاش کنیم در زمینه معرفی الگوهای فرهنگی بکوشیم.
محمد بهنامفر با بیان اینکه بیرجند به لحاظ قدمت فرهنگی از دیر ایام به عنوان شهر دانشگاهی و فرهنگی شناخته شده و بزرگانی زیادی مانند حکیم نزاری دارد، ادامه داد: آرامگاه حکیم نزاری در شأن و جایگاه وی نیست و انتظار داریم با توجه به نقش و جایگاه حکیم نزاری در جذب گردشگر و هویت فرهنگی استان، آرامگاه نزاری از انزوا بیرون بیاید.
نماینده انجمن مفاخر خراسان جنوبی، یادآور شد: علیرغم تلاشهایی که در استان انجام میشود اما کمبود منابع مالی مشکلاتی ایجاد کرده که باید مسائل فرهنگی مورد توجه واقع شود.
با دست خالی در حوزه فرهنگ کار میکنیم
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید رجایی سربیشه هم در این نشست با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری در دل مساجد قرار دارند، ادامه داد: نقش فرهنگی مساجد بر عهده این مراکز قرار گرفته است اما در کانونهای فرهنگی هنری هم از لحاظ تجهیزات نرم افزای و هم سخت ابزاری مشکل داریم و امیدواریم به این موضوع رسیدگی شود.
محمدحسین علی آبادی بیان کرد: با دست خالی در حال کار کردن در حوزه فرهنگ هستیم اما برای تقویت نیاز به اعتبارات داریم تا مساجد را تقویت و پشتیبانی کنیم.
وی عنوان کرد: به تعدادی از نمایندگان مجلس مراجعه کردیم تا قانونی را مصوب کنند تا خادم مسجد بیمه شود اما پاسخ دادند که این موضوع در اولویت ما قرار ندارد.
حجت کفاشی دبیر مجمع مطالبهگران جوان خراسان جنوبی نیز در این دیدار با تاکید بر لزوم تدویت برنامهای برای افزایش توانمندسازی جامعه هنری کشور گفت: برای رساندن پیام انقلاب اسلامی به خارج از کشور توقع داریم تا دولت سیزدهم صدور مبانی فرهنگ داشته باشد چرا که ما یک کشور با تمدن و هستیم و باید از طرفیت هنرمندان استفاده شود و جامعه هنری نیز باید ورود کند.
وی بیان کرد: هنر در موضوعات فرهنگی استان متاسفانه کمرنگ شده است و هنرهای نمایشی و تئاتر در استان کمتر دیده میشود.
لزوم برنامهریزی برای تولید فیلم سینمایی فاخر در استان
نماینده موسسات سینمایی جوان خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در تمام دنیا سینماها بر محور مباحث مالی می چرخد لذا چون در خراسان جنوبی هم درآمدها پایین است انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مهم توجه کند.
ابوالفضل حسن پور با تاکید بر لزوم تخصیص تسهیلات قرض الحسنه کمبهره برای موسسات فرهنگی ادامه داد: موسسات فرهنگی و سینمایی نمیتوانند بار سنگین تبصره ۱۸ را به دوش بکشند و وزارت فرهنگ و ارشاد باید حمایت ویژه ای از این موسسات داشته باشد.
وی همچنین خواستار رایزنی وزارت فرهنگ و ارشاد با استانداران کشور برای واگذاری زمین های فرهنگی به اصحاب فرهنگ و هنر شد و گفت: در کشور و در خراسان جنوبی سرانه زمین های فرهنگی در مسکن مهر و ملی ارائه نشده است.
برگزاری نخستین جشنواره ملی رویدادهای اختصاصی موسسات سینمایی با محوریت خراسان جنوبی، برنامه ریزی برای تولید یک فیلم سینمایی فاخر در استان بر اساس فرهنگ بومی و تسهیل شدن مجوز تولید فیلم در شهرستان از دیگر درخواست های این فعال فرهنگی در استان بود.
دولت سخنگوی فرهنگی معرفی کند
نماینده بنیاد علوی در خراسانجنوبی و مدیرعامل شرکت فرهنگی تولیدی حجاب و عفاف مشکات در استان خراسان جنوبی هم از برخورد انقلابی استاندار خراسان جنوبی پیرامون حواشی ضدفرهنگی چند روز گذشته در بیرجند قدردانی کرد و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار پیگیری انتصاب سخنگوی فرهنگی در دولت سیزدهم شد.
هاشم صلاحی همچنین برای بسط و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در گام نخست، الزام کارمندان دولت به رعایت قانون حجاب و عفاف و اعمال قانون با متخلفان را مطالبه کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده در استان برای تولید چادر مشکلی گفت: با توجه به همجواری خراسان جنوبی با افغانستان و اشتراکات دینی و فرهنگی زمینه ایجاد کارخانه تولیدی پارچه چادر مشکلی در استان وجود دارد که نیازمند پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
علی مرتضوی نماینده چاپ و نشر استان نیز در این دیدار خواستار تأمین کاغذ یارانهای در حوزه چاپ کتاب شد و گفت: در حوزه کانونهای آگهی و تبلیغات هم متاسفانه برخی ادارات خودشان کانون تبلیغات شدند و در استان با توجه به اینکه صنعت بزرگی نداریم موجب شده کانونهای آگهی و تبلیغات پیشرفت خاصی نداشته باشند و در تأمین هزینههای اولیه خود هم با مشکل مواجه هستند.
کمرنگ بودن جایگاه هیات منصفه در شکایت از رسانهها
مدیر عامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی هم گفت: در سالهای اخیر کمترین شکایات را از روزنامههای استان داشتهایم و اگر موردی هم بوده با تعامل استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی رفع شده است.
محمود حیدری در عین حال گفت: در مواردی که کار به دادگاه رسیده متاسفانه به دلیل کم رنگ بودن جایگاه هیات منصفه اگه همه اعضا رسانه ای را تبرئه کنند، قاضی حکم میدهد. در حالی که یا باید هیات منصفه حذف شود یا قاضی به رای آنها احترام بگذارد.
وی عنوان کرد: حمایت دولت از استانهای محروم در بعد فرهنگ مشهود نیست و اگر حمایتی هم میشود، این حمایتها در استانهای مرزی مثل خراسان جنوبی اجرایی نمیشود.
مدیر عامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی بیان کرد: بهاییت در استانهای مرزی خیلی کار تبلیغاتی انجام میدهند این در حالی است که رسانهها یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن است و برخی از رسانه های استان بعد ۱۵ سال غیرفعال شده اند.
وی با تاکید بر لزوم تحقق وعدهها برای خبرنگاران شهرستان فردوس که هفته دولت امسال دچار حادثه شدند افزود: علاوه بر این بالا رفتن ضریب روزنامهها برایشان مشکلاتی ایجاد کرده است که باید در این بخش نیز حمایتهایی انجام گیرد.
به گزارش ایرنا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه برای بازدید و افتتاح چند طرح همچنین حضور در برنامههای مختلف به مناسبت هفته فرهنگی خراسان جنوبی وارد بیرجند شد و در آغاز این سفر دو روزه از پروژه نیمه تمام تالار بزرگ شهر بیرجند که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۹۰ شروع شد و هفت درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بازدید کرد.
دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان حوزه قرآن و مسجد، بازدید از نمایشگاه هفته فرهنگی استان که از دهم آبان در فرهنگسرای شهر بیرجند برپا شد، حضور در مراسم اختتامیه هفته فرهنگی خراسان جنوبی، بازدید از موزه شهید رئوفی فرد و دیدار با خانواده این شهید گرانقدر از دیگر برنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین روز سفرش به خراسان جنوبی است.
دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، افتتاح خانه فرهنگ بیرجند با ۲ هزار متر مربع زیربنا، بازدید از نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان استان و حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان از برنامههای اسماعیلی در دومین روز سفر به این استان اعلام شده است.
نظر شما