قشم - ایرنا - امام جمعه قشم از مجموعه‌ پایش‌های امنیتی و اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و فنّی سربازان گمنام اما پر آوازه امام زمان (عج) در دستگیری عوامل پشتیبانی تروریست های انتحاری وقوع فاجعه‌ تروریستی اخیر در کرمان قدردانی کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته قشم که در مصلی امام علی (ع) برگزار شد، اظهار کرد: تلاش نیروهای امنیتی - اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در شناسایی و دستگیری ۳۵ نفر از طراحان، عاملان و پشتیبانان اصلی این عملیات جنایت‌کارانه‌ تروریستی و انتحاری که عصر چهارشنبه، ۱۳ دیماه جاری در مسیر گلزار شهدای کرمان و همزمان با بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی انجام شد، قابل تقدیر است.

وی با اشاره به فرا رسیدن ماه پرخیر و برکت رجب ادامه داد: این ماه مبارک دارای مناسبت های متعددی است که ولادت امام باقر(ع)، امام هادی(ع)، جواد الائمه(ع)، امیرالمومنین حضرت علی (ع)، شهادت امام موسی بن جعفر(علیهم السلام) و مبعث رسول مکرم(ص) از آن جمله اند.

امام جمعه قشم با اشاره به روز اول ماه مبارک رجب ادامه داد: این روز سالروز ولادت پیشوای پنجم، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) است که در نخستین روز از ماه رجب سال ۵۷ هجری در مدینه منوره به دنیا آمد، آن حضرت چهار سال از عمر مبارکش را در زمان جد بزرگوارش امام حسین(علیه السلام) گذراند و ۳۵ سال با پدرش امام سجاد(علیه السلام) و پس از شهادت پدر، ۱۸ سال زندگی کردند که مدت امامت آن حضرت را تشکیل می دهد؛ امام باقر (ع) در روز هفتم ذی الحجه از سال ۱۱۴ هجری در سن ۵۷ سالگی به شهادت رسید.

حجت‌الاسلام حاجبی توضیح داد: در روز دوم یا پنجم این ماه نیز امام علی بن محمد الهادی(علیهما السلام) دهمین امام و پیشوای شیعیان در سال ۲۱۲ یا ۲۱۴ هجری در روستایی به نام بصریا نزدیک مدینه منوره به دنیا آمد و طبق برخی روایات در روز سوم رجب یا ۲۵ جمادی الثانی از سال ۲۵۴ هجری در سامرا به شهادت رسید؛ امام هادی(ع) ۶ سال و پنج ماه همراه با پدر زندگی کرد و پس از شهادت پدر ۳۳ سال زیست که مدت امامتش به شمار می رود.

وی اضافه کرد: در روز دهم ماه رجب نیز حضرت محمد بن علی الجواد(ع) در روز جمعه دهم ماه رجب از سال ۱۹۵ هجری به دنیا آمد، آن حضرت در سن هشت یا ۹ سالگی به امامت رسید و ۱۷ سال مدت امامتش به طول انجامید، یعنی عمر مبارکش از ۲۶ سال تجاوز نمی کند، امام جواد روز ششم ذی الحجه یا به قولی در روز آخر ماه ذی‌القعده از سال ۲۲۰ هجری به شهادت رسید.

خطیب نماز جمعه قشم با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی (ع) در این ماه گفت: وجود نازنین امیرالمومنین حضرت حیدر کرار (ع) روز ۱۳ رجب ۳۳ سال قبل از هجرت در کعبه خانه خدا به دنیا آمد، ایشان نخستین و آخرین کسی است که در کعبه زاده شد و هیچ کس جز او در خانه خدا به دنیا نیامده و نخواهد آمد و همین برای تعظیم مقام والای نخستین امام شیعیان جهان کافی است.

وی افزود: در روز ۲۵ رجب هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) در سن ۵۵ سالگی در سال ۱۸۳ در زندان سندی بن شاهک (لعنه الله علیه) و به دستور هارون الرشید عباسی (لعنه الله علیه) به شهادت رسید، امام کاظم (علیه السلام) که معروف به باب الحوائج است ۵۵ سال مدت عمر مبارکش بوده که ۲۵ سال آن دوران امامتش است.

امام جمعه قشم با اشاره به ۲۷ رجب مبعث رسول اکرم (ص) اظهار کرد: این روز یکی از بزرگ ترین اعیاد اسلامی است، روزی است که رسول الله (ص) به پیامبری مبعوث شد و وحی بر آن حضرت نازل گشت، بیست و هفتم رجب روز ولادت اسلام است و روزی است که مردم از ظلمات بیرون آمدند و به نور پیوستند.

ماه رجب ماه خدا، ماه حرمت و فضیلت در حال حلول و آغاز شدن است، ماهی که مومنان با ورود به آن باید توشه ای برگیرند تا بتوانند به نهایت مقصود یعنی ماه رمضان نایل آیند.

ماه رجب به اندازه ای با اهمیت است که گویند هر آنکس که این ماه مبارک را درک کند و عبادت های خاص آن را به جای آورد همانند روزی که از مادر زاده شد، از تمامی گناهان پاک خواهد شد.

رجب نامی است بهشتی، نام نهری در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است از این رو هر که خود را از آلودگی ها و گناهان پاک کرده و از فواید این ماه بهره مند شود گویی همانند آن نهر، جان و روح خود را پاک و مطهر ساخته است.

آغاز ماه رجب در حقیقت نوید بخش تولد و زندگی دوباره برای عاشقان معبود است ماهی که فصل جدیدی را در کتاب زندگی آنانکه به دنبال معشوق واقعی هستند می گشاید و عطر دل انگیز نیایش در تمامی لحظه های این ماه پربرکت، جان و دل را نورانی کرده و راه یافتگان به درگهش را قدمی به عرش کبریایی نزدیک می کند.

فرشتگان نیز در این ماه به شور و شعف می پردازند و درباره مومنانی که حقیقت ماه رجب را دریافته اند اینگونه ندا سر می دهند: خوشا به حال رجبیون، خوشا به حال آنان که والایی ماه رجب را دریافته اند، خوشا به حال آنان که از برکت ماه رجب نصیبی اندوخته اند.

پویندگان طریق بندگی و سلوک، با آغاز ماه رجب، با دست یازیدن به درگاه رحمت الهی در صدد تزکیه نفس و روح خود بر می آیند تا خود را برای ورود به ماه میهمانی خدا رمضان و درک حقایقی هر چند اندک از لیله القدر آماده کنند.

ائمه اطهار (ع) همواره به ارزش ماه رجب برای آغاز نقطه رهایی از تمایلات دنیایی و قدم به دریای بیکران رحمت و فضیلت الهی و اتصال ان به ماه پربرکت رمضان اشاره کرده اند.

حضرت رسول (ص) پیرامون این ماه مبارک اینگونه فرموده است: ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهی در حرمت و فضیلت به آن نمی رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است و رجب، ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است.

کسی که یک روز از ماه رجب را روزه دارد مستوجب خشنودی بزرگ خدا می شود و غضب الهی از او دور می شود و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود.