به گزارش ایرنا از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مهیار نورعلی روز شنبه افزود: فرایند صدور مجوز تأسیس دهیاری برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شورای اسلامی روستا و دارای کد تقسیمات کشوری بر اساس سیاستهای وزارت کشور در حال انجام است.
وی اظهار داشت: در این راستا، ۱۱۸ دهیاری در استان اردبیل، ۱۶۵ دهیاری در استان لرستان، ۱۴۲ دهیاری در استان مازندران، ۱۱۹ دهیاری در استان کرمان و ۳۷ دهیاری در استان همدان واجد شرایط شناخته شده است و مجوز تاسیس آنها توسط وزیر کشور امضا و ابلاغ شد.
نورعلی با بیان شاخصهای لازم برای انتخاب دهیاریهای جدید، تصریح کرد: از مهمترین شاخصهای تأسیس دهیاریها، جمعیت روستاهاست که معاونت امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با پایش و ارزیابی مناطق مختلفی از استانها، آن دسته از روستاهایی که واجد شرایط لازم هستند، انتخاب و با پیگیریهای مستمر، مجوز تأسیس این تعداد دهیاری را صادر میکند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای تاسیس مجوز دهیاری باشد، شورای اسلامی روستا باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۳۷۷ قانون تاسیس دهیاری خودکفا در روستاهای کشور به تصویب رسید و با الگوبرداری از مدیریت شهری که مشتمل بر دو نهاد شورای شهر و شهرداری است، به وزارت کشور اجازه داده شد تا به منظور اداره امور روستاها و توسعه پایدار روستایی سازمانی بنام دهیاری تاسیس کند.
دهیاری سازمانی مدنی و نیمه دولتی در کشور است که درون روستاها به انجام وظیفه میپردازد. این سازمان تحت نظر دهیار اداره میشود و عملکردش مشابه سازوکار شهرداری در شهرها است، بیش از دو دهه است که دهیاری ها در کشور شکل گرفته اند و اکنون نزدیک به ۴۰ هزار دهیاری در رستاهای بالای ۳۰ خانوار در کشور فعال است.