مشهد-ایرنا- برندگان جایزه "جلال آل احمد" و دارندگان این نشان ادبی در خراسان رضوی طی نشست امروز شورای فرهنگ عمومی استان به ریاست آیت الله سید احمد علم الهدی نماینده ولی فقیه و با حضور استاندار و سایر مسوولان فرهنگی استان تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی دبیر شورای فرهنگ عمومی استان روز شنبه در این مراسم از اعتبار ادبی نویسندگان خراسان رضوی در کشور و کسب افتخار ۲ سال پیاپی ایشان در معتبرترین جایزه ادبی ایران، ابراز خرسندی کرد و گفت: از جمله گران سنگ‌ترین جوایز ادبی ایران جایزه جلال آل احمد است که امسال شاهد برگزاری شانزدهمین دوره آن بودیم.

محمد حسین زاده افزود: اهمیت و شأن این جایزه به دلیل شخصیت بارز خود جلال آل احمد به عنوان شخصیتی آزاده و قدرتمند در نگارش و نیز به دلیل توجه خاص و اقبال عام به این جایزه است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کتاب "غم سوزی" به نگارش اعظم عظیمی، توانست به عنوان اثر برگزیده شانزدهمین جایزه جلال، مایه مباهات جامعه ادبی استان باشد.

حسین زاده از محمد حکم آبادی نویسنده کتاب "عملیات احیا" که در شانزدهمین دوره از جایزه جلال آل احمد شایسته تجلیل شد نیز قدردانی کرد و افزود: تلاش نویسندگان جوان خراسان رضوی، نوید بخش روزهای خوش در عرصه ادب و فرهنگ استان است.

وی اضافه کرد: سال گذشته کتاب "عقیله" الهام امین نیز در پانزدهمین دوره جایزه جلال شایسته تجلیل داوران این دوره شد.

گفتنی است در این نشست اعظم عظیمی نویسنده کتاب "غم سوزی"، الهام امین نویسنده کتاب "عقیله" و محمد حکم آبادی نویسنده کتاب "عملیات احیا" به عنوان برندگان ۲ دوره جایزه جلال آل احمد در یک صد و چهل و چهارمین نشست شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، به صورت ویژه تجلیل شدند.

هرسال، همزمان با سالروز تولد جلال آل‌احمد، نویسنده معاصر، جایزه‌ای به نام او با هدف ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی برای تجلیل از پدیدآورندگان آثاری که برجسته، بدیع و پیشرو باشند، اهدا می‌شود.

جایزه ادبی جلال آل احمد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۵ بنیان نهاده شد و مراسم آن هرسال دوم آذر ماه همزمان با سالروز ولادت این نویسنده توانا و صاحب سبک برگزار می‌شود. هدف از اهدای این جایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته بدیع و پیشرو است و ضوابط آن در راستای تولید فکر ادبی - هنری اسلام‌گرا و تقویت روحیه انتقادی و علمی نسبت به ترجمه‌های موجود ادبی و هنری است.

در این جایزه، کتاب‌هایی بررسی و داوری می‌شوند که برای نخستین بار در سال پیشین به طبع رسیده‌اند. قالب های مورد ارزیابی هیات داوران داستان بلند، داستان کوتاه، نقد ادبی، مستندنگاری و تاریخ‌نگاری است.

شانزدهمین دوره از جایزه ادبی "جلال آل احمد" امسال برگزار شد.