عباس حسین زاده یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح طعم کتاب با عشایر که با هدف ارائه خدمات به مناطق عشایری و افرادی که به دلیل شرایط خاص زندگی، رفت و آمد به کتابخانه برای آنها دشوار بوده است از یکم دی ماه شروع و تا یکم اسفندماه سال جاری ادامه دارد.
وی افزود: یکی از رسالتهای اصلی کتابخانههای عمومی غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است و محدودسازی فعالیت کتابداران به چارچوب کتابخانه، مانع بازنمایی صحیح خدمات کتابخانهای به بیشتر مردم شده و دسترسی افراد به اطلاعات را محدود میکند؛ از این کتابخانههای عمومی استان بصورت فعال و مداوم با حضور در مدارس، مساجد، اجتماعات و مکانهای عمومی و عشایر و روستاها به ترویج خدمات کتابخانهای و جذب عضو میپردازند.
حسین زاده ادامه داد: در این جشنواره با توجه به صعب العبور بودن مناطق عشایری و نیاز عشایر به دیگر خدمات بهداشتی و دامپزشکی و آموزش مقابله با مخاطرات طبیعی، برخی دستگاه های خدمات رسان مانند بهداشت، جهاد کشاورزی و دامپروری، دامپزشکی، هلال احمر، آموزش و پرورش عشایر، امور عشایر و... همراه کتابخانههای عمومی در مناطق عشایری حضور یافتند و خدمات متنوع ارائه دادند.
وی افزود: این جشنواره در ۱۰ شهرستان شمالی استان خوزستان شامل گتوند، مسجدسلیمان، لالی، شوشتر، شوش، اندیکا، دزفول، رامهرمز، هفتکل و اندیمشک برگزار می شود که هر شهرستان حداقل سه رویداد فرهنگی را در مناطق عشایری خود برگزار می کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان بیان کرد: جمعیت عشایر در شهرستانهای برگزارکننده طرح ۳۰ هزار و ۶۲۳ خانوار است که ۱۰ هزار و ۹۵ خانوار در شهرستانهای شوش و دزفول، پنج هزار و ۵۸۸ خانوار در اندیکا، چهار هزارو۳۲ خانوار در لالی، سه هزار و ۳۵ خانوار در شوشتر، ۲هزار و ۷۱۵ خانوار در اندیمشک، ۲ هزار و ۲۲ خانوار در مسجدسلیمان، یک هزار و ۶۱۵ خانوار در گتوند، ۹۱۶ خانوار در رامهرمز و ۶۰۵ خانوار در هفتکل مستقر می باشند.
طرح توشه کتاب، کتابخانه عشایری رویش و طرح کوچ اندیشه
وی ادامه داد: در دومین دوره این جشنواره در سال جاری سه محور به آن اضافه شد که در کنار برگزاری رویدادهای فرهنگی در مناطق عشایری، طرح توشه کتاب، کتابخانه عشایری رویش و طرح کوچ اندیشه می باشند.
حسین زاده با بیان این که طرح توشه کتاب با هدف توانمندسازی، تعالی فردی و پرورش خلاقیت کودکان و نوجوانان برنامهریزی شده است افزود: توشه کتاب: کوله پشتی است حاوی ۵۰ عنوان کتاب و پنج عنوان نشریه با موضوعات متنوع که پس از آمادهسازی به همراه لیست کتابهای موجود در آن توسط سفیر توشه کتاب به مناطق عشایر ارسال و در اختیار مدرسه عشایری قرار میگیرد.
وی افزود: در طرح کتابخانه ای عشایری رویش در دومین دوره جشنواره "طعم کتاب با عشایر" کتابخانهای در بزرگترین سایت عشایری کشور در منطقه فتح المبین شوش افتتاح شد که این کتابخانه سیاه چادری در زمان قشلاق عشایر مستقر است.
همچنین در طرح کوچ اندیشه نیز دانش آموزان عشایری مقطع ابتدایی هر مدرسه با خواندن کتاب "آوازی برای وطن" و تکمیل دفترچه مربوط به آن، وارد رقابتی با دیگر دانش آموزان عشایری می شوند و در در پایان طرح پس از ارزیابی در موعد مقرر از برگزیدگان تقدیر می شود.