به گزارش ایرنا معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان روز سه شنبه در آیین رونمایی از پوستر و پویش "اهدای کتاب ؛ احیای زندگی" در شهرستان کارون بیان کرد: دانستن فضیلت بزرگی است که در روایات بزرگان و ائمه به آن سفارش شده است، این فضیلت برجسته بین انسانها تقسیم بندی ایجاد می کند و یکی از مهمترین ملاکهایی است که خداوند انسان ها را براساس آن دسته بندی کرده است.
عبدالله افرازه شهاوند افزود: مطالعه یکی از مهمترین راههای افزایش دانستن و دانایی است و از این جهت فواید بیشماری برای انسان دارد.
وی با بیان این که سرانه مطالعه در کشور پایین است افزود: این مسئله دلایل مختلفی دارد که باید به آن پرداخته شود و صرفا مختص استان خوزستان نیست، از این رو می طلبد نهادهای دولتی و غیر دولتی از هر فرصت و مناسبتی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی استفاده کنند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان افزود: ظرفیتهای مختلف در مناسبتهای اربعین، عید نوروز، جشنوارهها و مکانهای مختلف شناسایی شود و با کار کارشناسی و طرح ایدههای کتاب محور می توان در افزایش سرانه مطالعه، رشد و ارتقای آن در جامعه بهرهمند شد.
وی نقش خانواده را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: متاسفانه نبود تمایل والدین به مطالعه، آسیبهای متعددی را بر پیکره جامعه و نسل نوجوان و جوان وارد کرده است.
شهاوند ادامه داد: بسیاری از نوجوانان و جوانان دچار آسیبهای اجتماعی و تربیتی هستند و اگر والدین در این مسیر نقش آفرینی نمی کنند ناشی از مطالعه پایین آنها است.
وی گفت: نظام آموزشی،مدارس،دانشگاه ها،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی باید در این مسیر برای کودکان و نوجوانان برنامهریزی کنند و در این حوزه ترویج کتابخوانی مختص یک نهاد و سازمان و یا فقط دستگاه متولی نیست از این رو همه ارگانهای رسمی و غیر رسمی باید پای کار بیایند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان افزود: از ظرفیت رسانه ها،مساجد و حسینه ها و مراکز تجاری با برپایی ایستگاه کتاب و ایده های نو برای ارتقای کتابخوانی استفاده شود، همچنین در روستاها کتاب و محتوا متناسب با داشته ها و قابلیتهای زندگی روستایی در حوزه توسعه زندگی روستایی و کشاورزی ارائه شود.
وی ادامه داد: دولت نیز در توسعه زیرساخت ها ،احداث کتابخانهها و مراکز مطالعه، تقویت و تجهیز کتابخانهها نقش اساسی دارد که با برنامهریزی می توان در این مسیر مهم گام برداشت.
شهاوند با اشاره به کاهش هزینه های چاپ کتاب افزود: ازاین نظر کتاب با قیمت مناسب می تواند در اختیار مردم قرار بگیرد و گرایش به استفاده از فضای مجازی و کتاب الکترونیک نیز کمتر می شود از این رو هم افزایی در تمام حوزه ها برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی ضرورت دارد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان نیز در این آیین با بیان این که سی و یکمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی را با رویداد فاخر اهدای کتاب در شهرستان کارون آغاز کردیم بیان کرد: قراراست طرح پویش "اهدای کتاب؛احیای زندگی" با شعار کتابی که دوباره زنده می شود تا ۱۷ اسفند ماه و سالرزو تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی در سال جاری ادامه پیدا کند.
عباس حسین زاده افزود: یک هزار و ۲۷۵برنامه کتابخانهای تا ۳۰ آبان ماه در ۲۲۰باب کتابخانه عمومی خوزستان برگزار میشود که برخی برنامهها محوری و بعضی استانی هستند.
وی ادامه داد: افتتاح کتابخانه آزادی در شهر اندیمشک، تکریم کتابخوانی و تجلیل از کتابدار در روز ۲۸ آبان ماه ،اختتامیه جشنواره در پناه نخل ها در روز ۳۰ آبان در شهرستان شوش جزء برنامه های محوری هستند که در استان انجام خواهند شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان ادامه داد: ما از همه مردم، مسئولین،و مدیران صنایع و کارخانجات می خواهیم که کتابهایی که در منازل و یا مخزن کتاتبخانههای سازمانها و ادارات خوانده نشده اند برای استفاده بهینه و مجدد تحویل کتابخانههای عمومی دهند که از این جهت نیز بتوانیم این فرهنگ و فضیلت کتابخوانی را توسعه دهیم.
حسین زاده بیان کرد: هدفگذاری ما برای طرح " اهدای کتاب، احیای زندگی" یکصد هزار نسخه کتاب تا پایان سال است که امید است با همت مسئولین و مردم و رسانه ها این امر محقق شود.
گفتنی است اهدای پنج هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب ازطرف شرکت بهرهبرداری تولیدو انتقال آب جنوب شرق استان به کتابخانههای عمومی خوزستان صورت گرفت و از ازپوسترپویش "اهدای کتاب؛احیای زندگی" در این مراسم رونمایی شد.
سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیست و سوم تا سیام آبانماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
نظر شما