تهران- ایرنا- کارگردان نمایش «بی‌جی‌ام‌تاو» مهم‌ترین ویژگی این اثر را روایت مستند آن از عملیات خیبر در روزهای دفاع مقدس می‌داند.

بخش رادیوتئاتر چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، از ۲۷ تا ۳۰ دی، میزبان ۱۱ اثر از سراسر کشور خواهد بود.

نمایش «بی‌جی‌ام‌تاو به نویسندگی ناصر کریمی‌نیک و کارگردانی محمد رادمهر از استان اصفهان، یکی از آثار بخش رادیوتئاتر جشنواره فجر ۴۲ است که نگاهی پژوهشی به تبعات جنگ هشت‌ساله ایران و عراق دارد.

کارگردان «بی‌جی‌ام‌تاو»، در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا، نمایش خود را اثری در ژانر اجتماعی و درباره جبهه و جنگ معرفی می‌کند که داستانش کاملاً مستند است و نگارش آن، پس از دو ماه پژوهش انجام شده است.

او می‌گوید: داستان نمایش درباره شهیدی است که از پرده‌خوانان و تعزیه‌خوانان اصفهان بوده است و پس از شهادتش، سوء‌ظن‌ها و تردیدهای بسیاری درباره عملکردش در جریان جنگ پیش می‌آید. این نمایش به موازات داستان اجتماعی‌اش، دارای ساختاری آیینی‌سنتی است که بخش‌هایی از پرده‌خوانی و تعزیه‌خوانی و همچنین نشانه‌هایی از فرهنگ زورخانه‌ای را نیز دربرمی‌گیرد.

محمد رادمهر، کارگردان نمایش «بی‌جی‌ام‌تاو»

رادمهر درباره ساختار این نمایش توضیح می‌دهد: این متن مستقیماً برای تولید رادیوتئاتر نگاشته شد. همچنین برای طراحی صحنه نمایش، تلاش کردیم از عناصر غیرضروری پرهیز کنیم و تنها المان‌های (عناصر) لازم برای محتوای نمایش به‌کار رود. همچنین، فضای اجرای نمایش، بر پایه طراحی آمبیانس‌ها (صدای محیط) و پرسپکتیوهای شنیداری، طراحی شده است تا بازی بازیگران، تکمیل‌کننده فضای نمایش باشد. گروه بازیگران این نمایش، ترکیبی از حرفه‌ای‌های رادیو اصفهان و بازیگران تئاتر صحنه‌ای این شهر است.

کارگردان نمایش «بی‌جی‌ام‌تاو» می‌افزاید: نکته بسیار جالب در مورد بازیگران این نمایش، حضور استاد اسدالله بابایی، شخصیت پهلوان یا همان شخصیت اصلی داستان است که خود در عملیات خیبر حضور داشته است و از جانبازان این عملیات به شمار می‌رود.

چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران برگزار خواهد شد.