به گزارش خبرنگار ایرنا، در این تفاهمنامه شبکه فاضلاب شهرهای رفسنجان، شهربابک، خرسند، خاتونآباد و رابر، توسط شرکت ملی صنایع مس ایران انجام می شود و پساب این شهرها برای بخش صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
توسعه کرمان به سمت استفاده از آب های غیرمتعارف می رود
محمدمهدی فداکار در این آیین با اشاره به تامین آب برای توسعه استان کرمان اظهار داشت: شرکت های بزرگ معدنی بخش زیادی از آب مورد احتیاج خود را از خط انتقال آب خلیج فارس تامین می کنند و بخش دیگر نیز از ظرفیت های قانونی تامین خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی در استان کرمان برای اینکه بتوانیم طرحهای توسعه صنعتی را اجرا کنیم، باید به سمت استفاده از آبهای غیرمتعارف برویم.
استاندار کرمان بیان کرد: شرکت های معدنی پذیرفته اند در شهرهایی که امکان سرمایه گذاری و ظرفیت تولید وجود دارد، از ظرفیت آب های غیرمتعارف و پسماند استفاده کنند.
وی ادامه داد: بزرگترین شهری که آب غیرمتعارف در آن فرصت سرمایه گذاری دارد رفسنجان است که تا ۵۰۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت تولید آب دارد و در مناطق کشاورزی که خشکسالی داریم راهی جز صنعتی شدن با استفاده از تولید آب نداریم.
فداکار خاطر نشان کرد: بسیاری از صنایع برای سرمایه گذاری و اشتغال به استان می آیند اما آب وجود ندارد که با اجرای این طرح در چند سال آینده امکان سرمایه گذاری وجود دارد.
وی گفت: پنج درصد از ظرفیت آب تولیدی در این سرمایهگذاری، سهم شهرداریها خواهد بود که برای فضای سبز و نیازهای شهری باید مورد استفاده قرار گیرد.
۳۹۰ هزار میلیارد سرمایه گذاری برای اجرای فاضلاب ۱۲ شهر استان کرمان نیاز است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: پساب فاضلاب شهری از آبهای غیرمتعارف و پایداری است که میتواند برای صنعت مفید باشد در همین راستا بند قانونی هم وجود دارد و صنایع میتوانند بهجای استفاده از آب متعارف برای صنعت از آب نامتعارف استفاده کنند.
علیرضا عبدیان افزود: استفاده از آب فاضلاب و پساب برای بخش صنعت، مزایایی ماند احیای آبخوانها و آبهای زیرزمینی دارد.
وی اظهار داشت: ۴۴ صنعت استان کرمان بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه آب متعارف مصرف میکنند که این رقم برابر با ۷۷ میلیون مترمکعب در سال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان بیان کرد: ۴۵ میلیون لیتر آب غیرمتعارف برای صنعت در نظر گرفته شد که ۱۹ و نیم میلیون مترمکعب از محل پساب ۱۵ شهر استان است.
وی ادامه داد: طرح های فاضلاب در شهرهای کرمان توسط فولاد بوتیا، زرند توسط فولاد زرند ایرانیان و سیرجان از طریق شرکت گلگهر اجرا شده و احداث شبکههای فاضلاب در ۱۲ شهر باقیمانده این استان به بیش از ۳۹۰ هزار میلیادر ریال سرمایهگذاری نیاز دارد.
وی ابراز داشت: امروز احداث تاسیسات فاضلاب در شهر رفسنجان، شهربابک، خرسند، خاتونآباد و رابر در قالب تفاهمنامه با شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب سرمایهگذاری ۱۶ هزار میلیارد تومانی به امضا میرسد تا کار اجرایی پروژه بهسرعت آغاز شود.
عبدیان عنوان کرد: پنج شهر مورد نظر در این تفاهمنامه در مجموع ۱۵ میلیون مترمکعب پساب دارند که در اختیار شرکت ملی صنایع مس ایران برای فعالیت صنعتی قرار میگیرد.
اجرای طرح فاضلاب شهرهای کرمان در راستای مسئولیت های اجتماعی است
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران نیز گفت: نگاه این شرکت در اجرای این طرح بیشتر از اینکه نگاه منفعتی باشد نگاه انجام مسئولیت های اجتماعی و زیست محیطی است.
امیر خرمی شاد افزود: شرکت مس سرمایه گذاری بزرگی در بخش انتقال آب خلیج فارس انجام داده و در حال حاضر ۲۴ میلیون متر مکعب سهمیه داریم.
وی تاکید کرد: برکات این طرح برای شهرها و کشور زیاد است و یک هزار و ۳۳۰ کیلومتر و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در طول ۲۰ سال برای این شبکه انجام می شود.