به گزارش خبرنگار ایرنا سید عماد شاهرخی روز چهارشنبه در مراسم کلنگ زنی طرح ۲۰۰ هکتاری آبیاری تحت فشار اراضی پایاب سد ایوشان اظهار کرد: آب و خاک یکی از اساسی ترین منابع پایه است که منحصر به بخش کشاورزی نیست، آب امروز یک مقوله کشاورزی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی است.
وی با اشاره به استفاده بهینه از امکانات و تکنولوژی آبیاری مدرن و مکانیزه، افزود: در حال حاضر در کنار اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، افزایش راندمان آبیاری از مهم ترین اولویت های برنامه های این سازمان در راستای صرفه جویی در آب موجود و نیز افزایش اقتصاد کشاورزان است.
وی عنوان کرد:میانگین برداشت گندم در اراضی دیم یک هزار و ۱۰۰ تن در هر هکتار است در حالی که در اراضی آبی بیش از پنج تن به صورت میانگین برداشت می شود که با یکپارچه سازی قطعا این عدد افزایش می یابد.
شاهرخی عنوان کرد: اجرای این طرح کار بسیار ارزشمندی است که با توجه به وجود حقابه سد ایوشان و تجمبع این حقابه ها و تبدیل اراضی دیم به آبی می تواند جهت رشد تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، کمک کننده باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: همه تلاش بر این است که با مشارکت بخش خصوصی به روند اجرا و احداث پروژه ها سرعت دهیم.
شاهرخی با اشاره به رضایت مندی کشاورزان از اجرای این قبیل پروژه ها، اظهار کرد: پروژه و طرح های آبیاری قطعا جزو کارها است که در اراضی باقیمانده که حقابه دارند با کمک آب منطقه ای اجرا شوند.
پروژه آبیاری اراضی پایاب سد ایوشان تا پایان سال باید اجرایی شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: یکی از برنامه ها و اهداف در احداث سد ایوشان، آبی شدن سه هزار هکتار اراضی پایین دست آن بود که بر اساس گزارشات زیرساخت های یک هزار و ۸۰۰ هکتار آن آماده شده است.
احمدرضا دالوند افزود: اجرای پروژه آبیاری اراضی پایاب سد ایوشان در شبکه های سه و چهار تا پایان سال باید اجرایی شود تا ۲۰۰ هکتار از اراضی منطقه زیر کشت آبی برود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان تصریح کرد: اجرای این پروژه به تبدیل اراضی دیم به آبی و افزایش تولید کمک می کند و در زمینه اشتغال می تواند کمک بسزایی در منطقه داشته باشد.
دالوند عنوان کرد: تاکید بر این است که سازمان جهاد کشاورزی لرستان و شرکت آب منطقه ای در توسعه و تعمیم این کار جدیت لازم را بعمل آورند.
سد ایوشان در ۵۷ کیلومتری شهر خرم آباد و بر روی رودخانه هرود واقع شده و مساحت حوزه آبخیز رودخانه هرود تا سد مخزنی ایوشان ۱۲۰ کیلومتر مربع است.
سد ایوشان از نوع خاکی - سنگریزه ای با هسته رسی و ارتفاع آن از کف پی ۷۰ متر و عرض تاج از بدنه اصلی ۸ متر است.
این سد گنجایش ۵۲ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد و یکی از طرح های بزرگ عمرانی و اقتصادی لرستان محسوب می شود که علاوه بر توسعه بخش کشاورزی، تامین آب شرب مصرفی و ذخیره سازی روان آب ها به عنوان یک طرح عمرانی درآمدزا نقش موثری در شکوفایی و رونق اقتصادی استان دارد.