محمد کاملی دیرستانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم افزود: طبق تحلیل نقشه ها و مُدل های هواشناسی روز جاری بیشینه سرعت باد در خلیج فارس در محدوده ۴۵ کیلومتر بر ساعت و بیشینه ارتفاع امواج دریا به ۱۸۰ سانتیمتر خواهد رسید.
وی ادامه داد: توصیه می شود شناورهای سبک، صیادی و تفریحی به ویژه در ساعت های بعدازظهر و شب از رفت و آمد دریایی خودداری کنند و تمهیدات لازم برای آمد و شد ایمن شناورها در خلیج فارس و بنادر غربی استان هرمزگان صورت بپذیرد.
رییس اداره هواشناسی قشم توضیح داد: از روز شنبه به صورت موقت از سرعت بادهای غربی کاسته خواهد شد و از نو روز یکشنبه دریا در این مناطق با وزش نسبتا شدید جنوب غربی – شمال غربی نسبتا مواج خواهد شد.
کاملی دیرستانی اضافه کرد: امروز جمعه (به ویژه ساعت های بعدازظهر و شب) تا صبح شنبه ۳۰ دیماه، با تحت تاثیر فعالیت سامانه ای بارشی، در مناطق شرقی، مرکزی، ارتفاعات شمالی، تنگه هرمز و با احتمال کمتر در برخی نقاط غربی و سایر مناطق دریایی استان، افزایش ابر و احتمال رگبار پراکنده باران و رعد و برق و افزایش سرعت لحظه ای باد پیش بینی می شود.
وی گفت: بنابراین توصیه می شود نسبت به رفت و آمد و اسکان در حاشیه رودخانه های فصلی و صعود به بلندی ها به ویژه در مناطق شرقی استان هرمزگان احتیاط لازم صورت بپذیرد.
رییس اداره هواشناسی قشم افزود: برای روز شنبه، بیشینه دما در برخی نقاط افزایش یک تا سه درجه خواهد داشت.
وی کمینه دما و بیشینه رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۱۷ درجه و ۷۷ درصد و شهر قشم را ۱۹ و ۷۵ درصد اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ واقع شده است و جزیره زیبای قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.
استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است که از جاذبه های منحصر به فردی چون جنگل های بی همتای حرا و مرغوب ترین مروارید جهان و ده ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.
جزایر ایرانی موجود در خلیج فارس را به ۲ دسته «جزایر مسکونی» و «جزایر غیر مسکونی» می توان تقسیم بندی کرد.
جزایر مسکونی خلیج فارس شامل جزایر قشم، هنگام، لارک، هرمز، کیش، لاوان، ابوموسی، هندرابی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فرور بزرگ، جزیره فارسی، خارک و خارکو است.
جزایر غیر مسکونی خلیج فارس نیز شامل جزایر فرورگان، شیدور، عباسک، شیف، ام الکرم، نخیلو، جبرین، ام سیله - گرم، بونه، دارا، قبر ناخدا، خرو، مولیات، سه دندون، مُطاف، مُرغی، جزیره میر مُهَنّا و چراغی است.
جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه است.