به گزارش ایرنا از انستیتو تغذیه ایران، زهرا یاری با اشاره به روش تهیه کنسرو مواد غذایی از جمله ماهی گفت: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلاء بستهبندی می شوند.
به گفته وی، با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.
یاری خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری های احتمالی آن نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به محدودیت نگهداری کنسرو ماهی پس از باز شدن گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی شود و باقیمانده آن برای وعده بعدی نگهداری می شود.
وی کنسرو ماهی را بستر مناسبی برای تکثیر باکتریهای هوازی برشمرد و یادآور شد که نگهداری از کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتما باید محتویات آن را به ظرف شیشهای با در بسته و محکم منتقل کرد.
یاری درباره زمانی که فرد به یخچال دسترسی ندارد، توصیه کرد: حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش میدهد.
این کارشناس علوم غذایی همچنین گفت: بهتر است کنسرو ماهی باز شده بیش از دو روز در یخچال نگهداری نشود و باقیمانده کنسرو در ظرف شیشهای در بسته و محکم در یخچال قرار گیرد.