یزد - ایرنا - استاندار یزد گفت: انتخاب یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفت‌وگوی آسیا، رویدادی مهم برای ارتقا سطح روابط فرهنگی، تجاری و اقتصادی و مبتنی بر ملاحظات فرهنگی و در امتداد برنامه‌های توسعه استان است.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در نشست «شورای سیاستگذاری یزد؛ پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفت‌وگوی آسیا» که به منظور هم اندیشی در خصوص برنامه‌های میزبانی این رویداد در سال ۲۰۲۴ برگزار شد، از تعریف ۱۲ برنامه در این رابطه خبرداد و افزود: با توجه به حضور وزرای گردشگری ۳۵ کشور آسیایی به همراه اعضای اتاق بازرگانی آنها در یزد، ارتقا سطح روابط فرهنگی، تجاری و اقتصادی استان با کشورهای عضو این مجمع از اهداف محوری برگزاری این رویداد است.

وی با بیان اینکه برای مراسم افتتاحیه اجلاس سران با حضور سفرای کشورهای مختلف برنامه‌های خاصی تدارک دیده شده است، گفت: بر این اساس، رونمایی از رویداد «یزد؛ پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفت‌وگوی آسیا» در جریان این مراسم انجام خواهد شد.

فاطمی اولین برنامه تدارک دیده شده برای این رویداد را برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری از ۲۳ بهمن ماه در یزد عنوان کرد و اظهار داشت: ضیافت شام با حضور ۳۵ سفیر گردشگری کشورهای آسیایی از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده در این زمینه است.

وی با بیان مشارکت تمامی فعالان گردشگری استان در تولید محتوای مربوط به نمایشگاه بین المللی گردشگری یزد، گفت: تارنمای این رویداد تا هفته آینده رونمایی و محتواهای مرتبط با آن تولید خواهد شد که این بخش از مقدمات ورود به رویدادهای «یزد؛ پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفت‌وگوی آسیا» محسوب می‌شود.
انتخاب یزد به عنوان نامزد پایتخت کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی آسیا (ACD) در سال ۲۰۲۴ از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در رقابت با مشهد و کرمان صورت گرفت، ظرفیتی جدید برای معرفی هر چه بیشتر و رونق صنعت گردشگری استان است.

طرح پیشنهادی تشکیل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا موسوم به (ACD) برای اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و در سال ۲۰۰۲ در تایلند تأسیس شد.
مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار می‌آید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است.

کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسیدو به عنوان میراث مشترک بشری به جهانیان معرفی شد.