تهران-ایرنا- «شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهوری ازبکستان تاکید کرد که توسعه روابط با پکن یکی از اولویت‌های سیاست خارجی تاشکند است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، میرضیایف قرار است فردا سه شنبه(سوم بهمن) تا جمعه(پنجم بهمن) برای دیدار با مقامات چینی به پکن سفر کند.

شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان در آستانه انجام این سفر رسمی گفت: امروزه، چین به عنوان یک کشور مسئول در فرآیندهای کلیدی جهانی، دارای موقعیت‌های پیشرو در سیاست و حکومت جهانی است.

وی با اشاره به اینکه همکاری های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری بین تاشکند و پکن به طور پیوسته در حال رشد بوده است، افزود: گردش تجاری بین دو کشور در طول یک‌سال گذشته ۴۰ درصد رشد کرده و چین بزرگترین شریک تجاری ما بود.

میرضیایف گفت: ازبکستان به عنوان بخشی از اجرای طرح «یک کمربند، یک جاده» به یک نیروی تحکیم جهانی تبدیل شده است، فعالانه در برنامه های مختلف شرکت می کند.

این مقام ازبکی اذعان کرد که طرح راهبردی پکن در آسیای مرکزی موجب شده تا کشورهای مختلف به این منطقه دسترسی داشته و این قسمت را به ثبات و توسعه پایدار برساند.


وی با اشاره به اینکه نتایج اولین نشست سران کشورهای آسیای مرکزی و چین در سال گذشته نشان می‌دهد که پیشرفتی در روابط و همکاری‌های چند جانبه میان ما صورت گرفته است، افزود: پتانسیل عظیمی در توسعه همکاری صنعتی و فناوری نزدیک و همچنین توسعه ارتباطات، حمل و نقل، دیجیتال و بشردوستانه میان کشورهای این منطقه و استان های غربی چین وجود دارد.

میرضیایف گفت: طرح همبستگی سمرقند با طرح امنیت، رفاه مشترک و تمدن جهانی پکن از بسیاری جهات مشابه و با هدف تقویت گفت‌وگوی بین تمدنی است.

وی افزود: کشورهای آسیای مرکزی تمایل دارند برای گسترش ثبات و امنیت در این منطقه و منطقه سازمان همکاری شانگهای، از جمله رسیدگی به پیامدهای منفی وضعیت در افغانستان همکاری کنند.


وی افزود: پروژه های زیرساختی بزرگی به زودی با مشارکت شرکای چینی در شبکه آب، برق و انرژی و همچنین صنعت راه و راه آهن در ازبکستان تصویب خواهد شد.

میرضیایف با بیان اینکه همکاری مشترک برای اطمینان از توسعه زیرساخت های حمل و نقل و لجستیک فعالیت های اقتصادی خارجی کشورهای ما به عنوان بخشی از طرح «یک کمربند، یک جاده» به عنوان یک جهت کلیدی برای همکاری بلندمدت محسوب می شود، اذعان کرد که من مطمئن هستم که پروژه های این طرح، پتانسیل استفاده نشده آسیای مرکزی را برای ارتقای اتصال و همکاری فراگیر با سایر کشورهای جهان باز خواهد کرد.

میرضایف خاطرنشان کرد که ما به تشکیل کریدورهای جهانی قابل اعتماد و مقرون به صرفه با دسترسی به بازار به کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا و کل قاره اوراسیا اهمیت راهبردی می دهیم.

این مقام ازبکی تاکید کرد که توسعه «سیستم های حمل و نقل ترکیبی و بین وجهی بین چین و آسیای مرکزی با دسترسی به بازارهای جهانی»، «ایجاد ترمینال‌های جدید»، «ساخت تجهیزات ذخیره سازی تولید با فناوری پیشرفته»، «زیرساخت های کنار جاده ای» و «دیجیتالی شدن لجستیک» کمک مهمی به توسعه پیوندهای بین قاره ای در امتداد جاده بزرگ ابریشم تاریخی خواهد کرد.