تهران – ایرنا - کره‌جنوبی و انگلیس مذاکرات مجدد خود را در مورد توافقنامه تجارت آزاد با موضوع پیشرفت‌های دوجانبه در زمینه تراشه‌ها و همکاری‌ها در زمینه زنجیره تامین آغاز کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از بیزینس تایمز، وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد هیات‌های متشکل از حدود ۵۰ نماینده از هر طرف مذاکرات سه روزه سه روزه خود را در سئول آغاز کردند.

به گفته این وزارتخانه، سئول و لندن قرار است در مورد راه‌هایی برای «ارتقای» توافق فعلی خود و همچنین بازتاب «هنجارهای تجاری جدید» در این قرارداد، از جمله دیجیتالی‌سازی، زنجیره تامین، انرژی پاک و اقتصاد زیستی بحث کنند.

این وزارتخانه افزود: این گفت وگوها توسعه روابط تجاری استراتژیک جامع و آینده‌نگر را با بررسی ادغام هنجارهای تجاری جدید در زمینه‌های مختلف تقویت می‌کند.

قرارداد موجود که در سال ۲۰۱۹ امضا شد و در ژانویه ۲۰۲۱ اجرایی شد، اولین قرارداد آزاد تجاری انگلیس با یک کشور آسیایی در مواجهه با برگزیت بود. با این حال، این توافقنامه عمدتاً بر دسترسی به بازار برای کالاها و خدمات متمرکز بود ولی در آن آخرین هنجارهای تجارت جهانی در بحبوحه نگرانی‌های اقتصادی-امنیتی فزاینده، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند تجارت دیجیتال و زنجیره‌های تامین در نظر گرفته نشده بود.

جونگ این-گیو، وزیر تجارت کره جنوبی، در جریان این مذاکرات در سئول گفت که دو کشور باید در پاسخ به ابهامات داخلی و بین‌المللی با یکدیگر همکاری کنند.

وی خاطرنشان کرد: «نظم تجارت جهانی با گسترش حمایت گرایی در سراسر جهان و بازسازی سریع زنجیره‌های تامین جهانی در حال تغییرات سریع است.»

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی و ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در جریان نشست خود در لندن در پاییز قرار گذاشتند همکاری‌های اقتصادی و فناوری کشورهای خود را از نیمه‌رساناها تا فناوری فضایی بیشتر تقویت کنند.

در آن زمان، دو کشور یادداشت تفاهمی برای ایجاد یک زنجیره تامین پایدار برای آینده امضا کردند و همچنین متعهد شدند در زمینه هوش مصنوعی، فناوری دیجیتال، فناوری هسته‌ای و فضایی، بیوتکنولوژی، فناوری‌های کوانتومی و انرژی‌های تجدیدپذیر همکاری کنند.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اخیرا در تلاش بوده است یک زنجیره تامین جهانی تولید نیمه هادی‌ها و صنایع های‌تک ایجاد کند که کشورهای به اصطلاح دموکراتیک‌تر را به هم نزدیک‌تر ‌کند و در عین حال به کمک کمتری از چین نیاز داشته باشد.