دکتر مجید درّودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که "پویش ملی سلامت" از ۲۰ آبان ماه امسال آغاز شد و تا پایان دی ماه ادامه داشت، افزود: کل جمعیت گروه هدف در این پویش ۳۸۳ هزار و ۶۹۸ نفر بودند که از این تعداد ۳۶۶ هزار و ۳۳۰ نفر غربالگری شدند.
وی ادامه داد: از میان جمعیت غربالگری شده در این پویش، ۱۷ هزار و ۱۶۱ نفر قند خون بالا با سابقه دیابت و ۲ هزار و ۷۳۶ نفر دارای قند خون بالا بدون سابقه دیابت (مشکوک به دیابت) و ۲۰ هزار و ۸۶۷ نفر پیش دیابت، شناسایی شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که با توجه به مشارکت بیشتر زنان در این پویش، شمار بانوان مبتلا به دیابت از مردان بیشتر است گفت: ۱۸۵ هزار و ۹۵۶ زن و ۱۸۰ هزار و ۳۷۴ مرد در این پویش شرکت داشتند که ۱۱ هزار و ۱۹۴ زن و پنج هزار و ۹۶۷ مرد دارای قند خون بالا با سابقه دیابت و یک هزار و ۵۳۸ زن و یک هزار و ۱۹۸ مرد دارای قند خون بالا بدون سابقه دیابت (مشکوک به دیابت) و ۱۲ هزار و ۹ زن و هشت هزار و ۸۵۸ مرد مبتلا به پیش دیابت هستند.
درّودی افزود: همچنین ۳۵ هزار و ۳۵۸ نفر از افراد غربالگری شده در این پویش سابقه فشار خون داشته و سه هزار و ۸۹۸ نفر مشکوک به فشار خون بالا و ۶۷ هزار و ۳۶۲ نفر مبتلا به پیش فشارخون بالا بودهاند.
وی ادامه داد: همچنین بیشترین بیماران دارای فشار خون بالا شناسایی شده در این پویش بانوان هستند که ۲۳ هزار و ۷۳۰ زن و ۱۱ هزار و ۶۲۸ مرد سابقه فشار خون داشته و یک هزار و ۵۹۸ زن و ۲ هزار و ۳۰۰ مرد مشکوک به فشار خون بالا و ۲۷ هزار و ۴۸۷ زن و ۳۹ هزار و ۸۷۵ مرد مبتلا به پیش فشارخون بالا بوده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که در "پویش ملی سلامت" تمامی افراد ۱۸ سال و بالاتر ایرانی ساکن در کشور به صورت رایگان از نظر دیابت و فشارخون بالا بررسی و غربالگری میشوند بیان کرد: هدف از اجرای این پویش افزایش آگاهی عمومی از عوامل خطر دیابت و فشارخون و کنترل بیماری در مبتلایان و نیز شناسایی بیماران از طریق غربالگری است.
درّودی اضافه کرد: بیماران دیابتی و فشار خون شناسایی شده در این پویش اگر پرونده فعال بهداشتی نداشته باشند به مراکز سلامت و مراکز درمانی ارجاع داده میشوند.
وی اطلاعرسانی، آموزش، تشکیل پرونده مراقبت، پیگیری ودرمان بیماران رامهمترین اقدامات در حال انجام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در زمینه پیشگیری از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا دانست.
درودی انجام چنین پویشهایی را در تشخیص زودرس بیماری های مختلف موثر دانست و افزود: فشارخون بالا و دیابت، منشا بسیاری از بیماری های دیگر هستند که با انجام چنین طرح هایی می توان، افرادی که از بیماری خود اطلاع ندارند را آگاه کرد و تحت مراقبت قرار داد.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.