۱۸ درصد جمعیت غربالگری شده در خراسان رضوی پرفشارخون هستند

مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افزون بر ۱۸ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی که تاکنون در قالب «پویش ملی سلامت» غربالگری شده‌اند، مبتلا به فشار خون بالا هستند.

دکتر حمیدرضا قربان‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه "پویش ملی سلامت" از ۲۰ آبان ماه امسال در سراسر کشور آغاز شده است و تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد، افزود: کل جمعیت هدف این پویش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هستند که تاکنون ۲۲ درصد، معادل ۷۴۵ هزار نفر به لحاظ ابتلا به دیابت و فشار خون غربالگری شده‌اند.

وی بیان کرد: ۵۸ درصد افراد غربالگری شده در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد زن و ۴۲ درصد مرد بوده اند.

به گفته وی، حدود ۱۳۵ هزار نفر از افراد غربالگری شده در این پویش سابقه فشار خون داشته یا مشکوک به فشار خون بالا بوده‌اند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بانوان بیشترین بیماران دارای فشار خون بالا شناسایی شده اند، گفت: در این پویش ۸۶ هزار زن و ۴۸ هزار مرد دارای سابقه فشار خون یا مشکوک به فشار خون بالا شناسایی شده‌اند.

۱۸ درصد جمعیت غربالگری شده در خراسان رضوی پرفشارخون هستند

۱۵ درصد افراد غربالگری شده قند خون بالا دارند

وی در ادامه اظهار کرد: همچنین از میان گروه هدف غربالگری شده در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حدود ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و یا مشکوک به دیابت هستند، در این راستا بیش از ۶۴ هزار نفر قند خون بالا با سابقه دیابت، ۶ هزار و ۵۰۰ نفر دارای قند خون بالا بدون سابقه دیابت (مشکوک به دیابت) و ۴۰ هزار نفر پیش دیابت (پره دیابت) شناسایی شدند.

قربان زاده با بیان اینکه تاکنون شمار بانوان مبتلا به دیابت از مردان غربالگری شده بیشتر است، ادامه داد: حدود ۴۶ هزار زن و حدود ۲۵ هزار مرد دارای قند خون بالا با سابقه دیابت یا دارای قند خون بالا بدون سابقه دیابت (مشکوک به دیابت) هستند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: جایگاه این دانشگاه از نظر تعداد جمعیت غربالگری شده در بین ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور با زحمات کارکنان پرتلاش در حوزه بهداشت، اطلاع‌رسانی، مشارکت و هم‌افزایی با ادارات، شبکه‌های بهداشت و درمان در رتبه دهم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بیماران دیابتی و فشار خون شناسایی شده در این پویش اگر پرونده فعال بهداشتی نداشته باشند به مراکز سلامت و مراکز درمانی ارجاع داده می‌شوند.

دکتر قربان‌زاده انجام چنین پویش هایی را در تشخیص زودرس بیماری های مختلف موثر دانست و افزود: فشارخون بالا و دیابت، منشا بسیاری از بیماری های دیگر هستند که با انجام چنین طرح هایی می توان، افرادی که از بیماری خود اطلاع ندارند را آگاه کرد و تحت مراقبت قرار داد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و نیشابور و دانشکده‌ پزشکی تربت‌جام است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha