به گزارش ایرنا "رضا افلاطونی" روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در یزد افزود: در راستای افزایش ضریب حفاظت اراضی کشاورزی، تمام استانهای کشور زیر پوشش سامانه پایش هوشمند قرار میگیرند؛ تاکنون ۲۹ استان به سامانه پایش هوشمند اراضی کشاورزی مجهز شدند.
وی با بیان اینکه این پایش با استفاده از فناوریهای نوین و تصاویر ماهوارهای صورت می گیرد اظهار کرد: شناسایی این میزان تغییر کاربری غیرمجاز اراضی از طریق سامانه پایش هوشمند و سامانه ۱۳۱ و گزارشات مردمی انجام شده است.
رفع تداخلات اراضی، مقدمه تثبیت مالکیت است
رییس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: دستگاههای متعددی در حوزه زمین دخیل هستند و زمین به لحاظ حقوقی، مباحت متعددی دارد.
افلاطونی ، اولین اقدام در زمینه مدیریت زمین را انجام رفع تداخلات اراضی کشاورزی بیان کرد و گفت: پیش از این برای حل اختلاف ، مردم و کشاورزان به مراجع قضایی مراجعه می کردند و سالانه هزاران پرونده قضایی نسبت به این موضوع تشکیل می شد.
رییس سازمان امور اراضی کشور افزود: امروز رفع اختلاف بین کشاورزان و دولت در حوزه مالکیت اراضی کشاورزی بدون مراجعه به مراجع قضایی انجام می شود و این مقدمه ای بر صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی است.
وی تصریح کرد: رفع تداخلات و تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی لازمه و پیشران توسعه است و تا زمانی که تثبیت مالکیت کشاورزی رقم نخورد، تامین امنیت غذایی، سرمایهگذاری و شغلی هم اتفاق نمی افتد.
افلاطونی اضافه کرد: انجام رفع تداخلات اراضی مقدمه تثبیت مالکیت است که دولت و وزارت جهادکشاورزی بر آن تأکید دارند و این تثبیت مالکیت توسعه تلقی می شود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در زمینه دریافت مالیات از زمین کشاورزی دارای سند گفت: برابر قانون، بخش کشاورزی از مالیات معاف است و صدور سند برای اراضی کشاورزی هیچ ارتباطی با موضوع مالیات ندارد.
رییس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: استان یزد در زمینه رفع تداخلات امور اراضی جز استانهای پیشرو است و ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی رفع تداخل شده است .
افلاطونی یادآور شد: همچنین استان یزد در زمینه صدور اراضی کشاورزی هم جز استانهای پیشرو است.
سطح کل اراضی زیر کشت استان ۱۱۰ هزار و ۷۱۵ هکتار است که از این میزان ۲۵ درصد محصولات زارعی و ۷۳ درصد محصولات باغی و ۲ درصد را هم گلخانه ها تشکیل می دهد.