به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی شامگاه سه شنبه در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه لرستان و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با گرامیداشت دهه مبارک فجر بیان کرد: سفر معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به لرستان تکمیل سفر دور اول ریاست جمهوری و مقدمه ای برای سفر دور دوم است.
وی با اشاره به تنگناهای واحدهای اقتصادی استان افزود: امید است با تدبیر مشکلات و تنگناهای این واحدها برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه باید برنامه و بودجه در نسبت با استانها بازتعریف و توسعه نامتوازن برطرف شود، اظهار داشت: توسعه نامتوازن باعث شده که مشکلاتی در استان هایی از کشور ایجاد شود و برخی استان ها در وضعیت نامناسبی قرار گیرند.
وی بیان اینکه دولت سیزدهم مردم را پشتوانه خود دارد، عنوان کرد: اصلاحات دولت براساس کارشناسی دقیق و رسیدگی به معیشت مردم است.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: دولت با قوت و قدرت کار را پیش می برد و در این راستا حمایت مردم را نیز دارد.
وی افزود: لرستان از توسعه نامتوازن رنج می برد و نمی توان تنها با اتکا به اعتبارات سالیانه عقب افتادگی های موجود در استان را حل کرد و بر همین اساس ریاست جمهوری بحث استان ویژه بودن را برای لرستان بکار بردند.
وی اظهار داشت: صنعتی در لرستان وجود ندارد و این استان از مواهب طبیعی فراوان برخوردار است اما در رشد اقتصادی و جمعیت وضعیت خوبی ندارد.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: رنج بیکاری بر چهره جوانان این استان بر رشد جمعیت تاثیر گذاشته است و در حالیکه مشکلات معیشتی عمومیت دارد اما در لرستان این رنج بیشتر است.
وی اظهار داشت: در این مسیر همه مسوول هستیم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید همراه باشند و این کاستی باعث ضعف در استان می شود.
وی با اشاره به اینکه سدهای در دست احداث و در حال تکمیل و مطالعه به ویژه «معشوره» و «بختیاری» مورد توجه قرار گیرند عنوان کرد: شبکه آبیاری از سدها به زمین ها و دشت های استان باعث اشتغالزایی برای جوانان استان می شود..
وی بر ضرورت فعال شدن کارخانه ها و صنایع و کارگاه های تعطیل شده تاکید کرد و گفت: اکنون ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد داریم که در صورت فعال شدن می تواند تحول عظیمی در استان ایجاد کند.
وی در پایان بر لزوم نگاه و توجه به مسائل فرهنگی و دینی و کمک به مراکز فرهنگی و دینی و مردم نهاد تاکید کرد.
۱۲ هزار نفر سالانه از لرستان مهاجرت می کنند
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان نیز گفت: براساس آخرین آمار سرشماری سال ۹۵ سالانه ۱۲ هزار لرستانی از این استان به استان های با کسب و کار فعال مهاجرت می کنند.
سمانه حسن پور بیان کرد: لرستان ۲۸ هزار متر مربع وسعت دارد و ۱.۷۲ درصد مساحت کشور است.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت استان نصف کشور و ۶۴.۵ درصد جمعیت شهری است، اظهار داشت: روند نرخ بیکاری لرستان گویای این است که در سنوات اخیر نرخ بیکاری اندکی بهبود داشته ولی از سال ۷۵ تاکنون رتبه های یک تا چهار را داشته ایم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان ادامه داد: نرخ تورم لرستان تا سال گذشته روند افزایشی داشت ولی از ابتدای امسال با توجه شعار سال و تلاش برای نظارت بر بازار حدود ۱۰ درصد کاهش نرخ تورم داشته ایم.
حسن پور عنوان کرد: درآمد سرانه لرستان کمتر از نصف درآمد سالانه کشور و روند رشد اقتصادی لرستان بیانگر این است که تابع رشد نوسانات اقتصادی کلان کشور نیستیم.
وی با اشاره به اینکه براساس آخرین آمار سرشماری در سال ۹۵ سالانه ۱۲ هزار لرستانی از استان خارج می شوند، افزود: بیشترین تراکم جمعیتی در استان های کسب و کار فعال از جمله تهران، البرز، کرمان، یزد، خوزستان و اصفهان است.
حسنپور گفت: ویژگی مهم لرستان ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، رتبه اول در تولید ماهیان سردآبی، رتبه برتر تولید غلات، دانه های روغنی، حبوبات و تولیدات محصولات باغی است.
وی افزود: این استان با برخورداری از منابع آبی عظیم و ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه خروشان نیازمند سازههای آبی است، چراکه زمین های زراعی استان در ارتفاع قراردارند.
وی با بیان اینکه فرایند ثبت جهانی قلعه تاریخی " فلک الافلاک" آغاز شده است، ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی در این استان وجود دارد که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند.
وی با بیان اینکه ۲۳ درصد ذخایر سنگ کشور در لرستان وجود دارد و همچین قطب مهم تولید داروهای کشور هستیم، اظهار داشت: شرکت های بزرگ داروسازی در حوزه انسانی، گیاهی و دامی دراین استان فعال است.
حسن پور گفت: ۵۳ عنوان طرح "بنام "در قانون بودجه ۱۴۰۲ در لرستان ثبت شده و اعتبارات مصوب سال ۱۴۰۲ استان یک هزار و ۳۲۸ طرح است.
وی افزود: بودجه استانی سال گذشته ۱۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال بودجه مصوب عمرانی استان بوده است و در سال ۱۴۰۲ با رشد ۴۷ درصدی ۲۷ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال رسیده است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱۶ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال درآمد مصوب لرستان بوده است که امسال با ۳۸ درصد رشد به ۲۳ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال برسد.