تهران- ایرنا- امانوئل مکرون که به عنوان اولین رئیس جمهور فرانسه در طول ۲۴ سال گذشته به سوئد سفر کرده است، در جریان یک نشست مطبوعاتی مشترک با اولف کریسترسون نخست‌وزیر این کشور گفت: اروپا چاره‌ای جز حمایت از اوکراین ندارد.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، مکرون با تاکید بر اینکه روسیه نباید در جنگ مقابل اوکراین پیروز شود، افزود: اتحادیه اروپا باید تا انتها در کنار کی‌یف بایستد و به همراهی مردم این کشور از نظر اقتصادی، مالی، نظامی، تجهیزات و آموزش نیروهای نظامی ادامه دهد زیرا ما در این جنگ به دنبال دستیابی به یک هدف بسیار با اهمیت استراتژیک در مقابل مسکو هستیم.

رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه اروپا باید این آمادگی را داشته باشد که در صورتی که ایالات متحده تصمیم به توقف حمایت‌های خود از اوکراین گرفت، به تنهایی بتواند بار کمک‌های تسلیحاتی و مالی به این کشور را بر دوش بکشد، خاطرنشان کرد: این مساله نشان‌دهنده اهمیت بیش از پیش افزایش تولیدات تسلیحاتی کشورهای اروپایی برای حمایت هرچه بیشتر از اوکراین است.

مکرون در ادامه با استقبال از همکاری پاریس و سوئد در زمینه ماهواره‌ای و بحث نظارت بر تغییرات آب و هوایی، متعهد شد که پاریس و استکهلم در صنعت دفاعی نیز به همکاری خود ادامه خواهند داد.

نخست‌وزیر سوئد نیز در این کنفرانس مطبوعاتی با استقبال از عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، تاکید کرد: ناتو پیمانی نظامی است که برای حفظ صلح، آزادی و امنیت و جلوگیری از گسترش جنایات سازمان یافته و تروریسم فرامرزی، ضروری است.

وی همچنین با استقبال از برقراری پیوندهای نزدیک میان استکهلم و پاریس و دستیابی به توافقنامه‌هایی در مورد انرژی هسته‌ای، جنگل‌ها و امنیت، تاکید کرد: این توافق‌ها ما را قوی خواهد کرد.

کریسترسون در ادامه سخنان خود یادآور شد: به این موضوع افتخار می‌کنم که نخست‌وزیر کشوری هستم که تسلیحات دفاعی شرکت‌های صنعتی آن حافظ جان مردم اوکراین در مقابل حملات ارتش روسیه است.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.