گناباد - ایرنا - جشنواره غذاهای سنتی گناباد با محوریت آیین کف زنی چهارشنبه شب با هدف ایجاد شور و نشاط در آستانه دهه فجر در این شهر برگزار شد.

به گزارش ایرنا، فرماندار گناباد در جشنواره غذاهای سنتی گناباد گفت: باید با استفاده از مشارکت مردمی و توجه به همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی، هنری و اجتماعی از این جشنواره به عنوان فرصتی برای معرفی سبک زندگی سنتی گناباد در سطوح استانی و کشوری به گردشگران استفاده کرد.

رضا نصیری با اشاره به ظرفیتهای مناطق مختلف شهری و روستایی گناباد شامل باغ آسیا،‌ بیلند،‌ کاخک و بیدخت در تهیه غذاهای زمستانی و به خصوص کف زنی تصریح کرد: باید با ایجاد فضای رقابتی، جذابیت جشنواره غذاهای زمستانی این شهرستان را افزایش داد و با دعوت از تورهای گردشگری برای معرفی این قابلیتها بیشتر بهره گرفت

آیین «کف‌بیخ» یا «کف‌زنی» یکی از سنت‌های قدیمی و زیبای شهرستان گناباد در فصل زمستان و برای شیرین کردن کام مهمانان است که در شبهای زمستان رواج زیادی پیدا می‌کند.

کف‌بیخ، نوعی دسر یا شیرینی سنتی است که از آن به عنوان بستنی زمستانی محلی یاد می‌شود.

شهرستان گناباد در کنار قابلیتهای فرهنگی و تاریخی و از جمله وجود ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده که بیش از ۱۵۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در حوزه غذاها و خوراکهای محلی دارای تنوع خاصی است که از آنها می توان به عنوان فرصتی برای جذب گردشگر بهره گرفت.

۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.