سنندج- ایرنا- مراسم سنتی پیرشالیار مشهور به"عروسی پیرشالیار" که قدمت آن به بیش از هزار سال پیش برمی‌گردد، امروز چهارشنبه در هه‌ورامان تخت استان کردستان و با حضور مهمانان و گردشگران زیادی برگزار ‌شد.

به گزارش ایرنا، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان عصر چهارشنبه در این مراسم اظهار کرد: آیین سنتی عروسی پیرشالیار یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن‌ماه و هم‌زمان با جشن سده به مدت سه روز با حضور گردشگران داخلی و خارجی در این منطقه برگزار می‌شود.

منصور مهرزاد با اشاره به تامین مقدمات لازم برای برگزاری این رویداد بین‌المللی و استقبال از حضور مردم و گردشگران در این مراسم از چند روز پیش، افزود: مراسم پیرشالیار و مراسم کومسای (جشن بهارانه پیرشالیار) هورامان دو رویداد مهمی بود که آبان‌ماه سال‌جاری به‌صورت بین‌المللی با ثبت آن در تقویم گردشگری کشور موافقت شد.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، اضافه کرد: نکته قابل توجه این رویداد مهم، مردمی بودن آن است و این مراسم توسط خود مردم، ریش سفیدان و جوانان منطقه برگزار شد و هیچ نهاد و یا اداره دولتی در امر برگزاری آن دخیل نیست.

مهرزاد با اشاره به تمهیدات صورت گرفته در راستای اسکان شماری از مهمانان این مراسم در هورامان، بیان کرد: خوشبختانه در بحث اسکان مهمانان در منطقه اورامان برنامه‌ریزی‌های لازم با همکاری ادارات متولی انجام شده بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد و همچنین جمعیت هلال احمر و نیروی انتظامی این برنامه با نظم و شکوه بهتری نسبت به سالهای گذشته برگزار شد.



او با اشاره به تدارک برنامه‌های جنبی هم‌زمان با برگزاری مراسم پیرشالیار در هورامان تخت بیان کرد: هم‌زمان با برگزاری این مراسم ضمن راه‌اندازی سایت معرفی مراسم و رویدادها و توانمندی‌های سنتی، فرهنگی و مذهبی، نمایشگاه صنایع‌دستی برپا و در مبادی شهر و منطقه جهانی هورامان اقلام تبلیغاتی توزیع شد.

مهرزاد اظهار کرد: امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های فراوان فرهنگی، تاریخی و طبیعی هورامان بتوانیم در جذب بیش‌ازپیش گردشگران داخلی و خارجی و همچنین تقویت اقتصاد گردشگری منطقه نقش‌آفرین باشیم.


در باورها و افسانه‌های مردم منطقه اورامانات(هورامان) پیری اسطوره‌ای به نام 'پیر شالیار' وجود دارد که می‌گویند صاحب کرامات بوده است. از جمله کرامات این پیراسطوره‌ای که درباره او روایت می‌شود، ماجرای شفا پیدا کردن'شاه بهار خاتون' دختر شاه بخارا است که 'پیر شالیار' به لطف خدا او را شفا می‌دهد.