به گزارش ایرنا، راهاندازی مرکز درمان ناباروری مولود در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان روزنه امیدی در زندگی زوجهایی شده که با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم میکردند و تاکنون این مرکز به گواه آمار ارائه شده از سوی مسوولان، کارنامه موفقی نیز در درمان ناباروری زوجها داشته است.
درمان ناباروری در سیستان و بلوچستان تا پیش از افتتاح مرکز درمان ناباروری مولود در زاهدان برای زوجهایی که سالها رنج بیفرزندی را کشیده بودند بیشتر شبیه به یک رویا بود. بسیاری از افرادی که بضاعت رفتن به دیگر استانهای کشور برای درمان را نداشتند، داغ بیفرزندی به دلشان میماند و بسیاری از خانوادهها نیز بر سر همین مساله کارشان به جدایی کشیده شده بود.
براساس گزارشها تاکنون هفت هزار و ۸۰۰ پرونده در این مرکز تشکیل شده و از افرادیکه وارد سیکل درمان شدند یکهزار و ۱۶۲ نفر با انجام درمان پیشرفته بوده وارد مرحله باروری شدند.
براساس اعلام مرکز درمان ناباروری مولود یکهزارمین نوزاد حاصل از درمانهای پیشرفته ناباروری در این مرکز متولد شده و ۱۶۲ نفر دیگر نیز در مرحله بارداری هستند همچنین ۶۷۰ زوج از طریق درمان دارویی صاحب فرزند شدند.
آزمایشگاه «آی. وی. اف» و «آی. یو. آی»، اتاق عمل، بخش بستری زنان و نمونهگیری از جمله بخشهای فعال در مرکز درمان ناباروری مولود بیمارستان علی بن ابی طالب (ع) زاهدان است و روش های پیشرفته درمان ناباروری IUI و ICSI و ART که روش های پیشرفته جهانی است در این مرکز ارائه میشود، اما کمبود فلوشیپ نازایی همواره یکی از مشکلاتی بوده که در مسیر راه زوجهای نابارور قرار داشته است.
افزایش ظرفیت پذیرش زوجهای نابارور در مرکز مولود زاهدان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با دادن این خبر خوش به زوجهای نابارور گفت: مجوز پذیرش فلوشیپ نازایی برای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان صادر شد و با تربیت دستیاران نازایی، زوج های نابارور بیشتری جهت درمان در مرکز مولود پذیرش میشوند.
حبیب غزنوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مرکز درمان ناباروری مولود قطب آموزشی ناباروری در سیستان و بلوچستان است اظهار کرد: تاکنون بیش از یکهزار و ۷۰۰ زوج در این مرکز با استفاده از روشهای درمانی مختلف صاحب فرزند شدند که با افزایش تعداد فلوشیپ نازایی، ظرفیت پذیرش و درمان افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در مرکز درمان ناباروری مولود بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) هفت تخت بستری وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: خوشبختانه به استناد نامه شورای آموزش پزشکی و تخصصی با راه اندازی دوره فلوشیپ ناباروری در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان با ظرفیت پذیرش یک دستیار موافقت شده است.
وی ادامه داد: برخورداری دانشگاه از حضور سه فلوشیپ ناباروری نقطه قوت دانشگاه برای ورود به عرصه آموزش این دوره محسوب میشود.
خرید یک دستگاه جدید برای درمان ناباروری در سیستان و بلوچستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز چندی پیش از خرید یک دستگاه جدید به نام Workstation برای درمان ناباروری در بخش مولود بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان خبر داد و گفت: از این دستگاه برای آماده سازی سلولهای جنسی نر و ماده برای لقاح در روند درمان ناباروری در آزمایشگاههای جنین شناسی استفاده میشود.
محمد کاظم مومنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای خرید این دستگاه ورک استیشن ۲۲ میلیارد ریال از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هزینه شده است همچنین تلاش شده با توسعه و تجهیز این مرکز به نیروی انسانی متخصص و تجهیزات پیشرفته به زوجین نابارور کمک شود.
وی افزود: در مرکز ناباروری مولود زاهدان با انجام روش های درمانی مختلف تاکنون حدود ۲ هزار زوج نابارور صاحب فرزند شدند و دیگر زوجین نابارور جهت مشخص شدن علت ناباروری و همچنین انجام روش های درمانی می توانند به مرکز درمان ناباروری مولود بیمارستان علی بن ابی طالب (ع) زاهدان مراجعه کنند.
فعالیت چهار فولوشیپ نازایی در مرکز ناباروری مولود زاهدان
رئیس مرکز درمان ناباروری مولود زاهدان گفت: با استفاده از روشهای درمانی پیشرفته که در این مرکز انجام می شود از جمله IUI و ICSI و ART تاکنون یکهزار و ۷۲۰ زوج که از مشکلات ناباروری رنج می بردند صاحب فرزند شدند.
مرضیه قاسمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در پنج سال گذشته ۷۲۰ تولد زنده با روش ivf و بیش از یکهزار تولد زنده بدنبال سایر روشهای درمانی شامل iui، درمان دارویی،لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی در مرکز درمان ناباروری مولود انجام شده است.
وی یکی از راهکارهای اثرگذار در تحقق اهداف جوانی جمعیت را خدمات درمان ناباروری و کمک به زوجین نابارور عنوان کرد و افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصد زوج ها نابارور هستند که علت این ناباروری می تواند مربوط به زن، مرد و یا هر دو باشد در واقع ۳۵ تا ۴۵ درصد از ناباروری ها مربوط به زنان، ۲۰ تا ۴۰ درصد مربوط به مردان و ۱۵ درصد بدون علت است.
رئیس مرکز درمان ناباروری مولود زاهدان با بیان اینکه معاینات جسمی و انجام آزمایشات اولین قدم در ارزیابی زوجها و مشخص شدن علت ناباروری زن و مرد است گفت: پس از مشخص شدن علت ناباروری پزشک معالج با توجه به شرایط و نیازهای هر زوج، مناسب ترین روش درمان را پیشنهاد می کند.
وی با اشاره بر اینکه معمولا مناسب ترین راه درمان، استفاده از روش های کمک باروری یا ART است تصریح کرد: این نوع درمان شامل انواع مختلفی از جمله IUI تلقیح داخل رحمی اسپرم، لقاح مصنوعی (ICSI , IVF) و ZIFT است.
قاسمی اظهار کرد: نوبتهای پذیرش این مرکز تا ۲ ماه دیگر پر شده چرا که نه تنها از زاهدان بلکه از سایر شهرستانهای سیستان و بلوچستان و همچنین کشورهای دیگر نیز برای درمان نازایی به این استان مراجعه میکنند.
به گفته وی بیش از ۵۰ درصد از مراجعه کنندگان آیویافهای آنها موفق بوده و با توجه به فوقتخصصهایی که در این مرکز درمان ناباروری حضور دارند این مرکز به عنوان قطب آموزشی مورد تایید قرار گرفته و متخصصان زنان در این مرکز آموزش سطح ۲ را میبینند.
رئیس مرکز درمان ناباروری مولود زاهدان بیان کرد: در حال حاضر چهار فلوشیپ نازایی در مرکز ناباروری مولود زاهدان فعالیت دارند که هر روز یکی از آنها برای ویزیت بیماران در این مرکز مستقر و روزانه ۷۰ بیمار را ویزیت میکنند.