امیر کرم زاده روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه ادارات صنعت،معدن و تجارت و منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در راستای اجرای طرح های گردشگری در معادن نمک گرمسار دخیل هستند، بیان کرد: لازم است برای اجرای طرح های گردشگری در گرمسار «پایتخت نمک ایران» برخی قوانین اداری اصلاح و خلاء های موجود برطرف شود.
گزارش تصویری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان را از معادن نمک گرمسار اینجا ببینید.
وی افزود: مطابق قانون در معادن نمک فعال مجوز اجرای طرح های گردشگری صادر نمی شود و باید تأییدیه ایمنی برای طرح های گردشگری صادر شود و اکنون حضور گردشگران در معادن نمک در واقع غیرقانونی است و مسئولیت تأمین امنیت آنان بر عهده هیچ سازمانی نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با بیان اینکه ظرفیت استفاده از معادن نمک گرمسار برای گردشگری در اختیار این اداره کل نیست، تصریح کرد: معادن متروکه و غیرفعال نیز تحت مالکیت منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد و که خلاءهای قانونی نیز در این راستا مانع از اجرای طرح های گردشگری می شود.
وی ابراز کرد: معدن «ایران» در گرمسار به عنوان معدن متروکه و غیر فعال است و اکنون در اختیار منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان قرار دارد و این اداره کل نیز به دنبال منافع مالی از اجرای طرح های گردشگری و اجاره معدن به سرمایه گذاران است.
کرم زاده بیان کرد: سرمایه گذار بخش خصوصی نیز با توجه به چالش های موجود در این مسیر، از ورود برای سرمایه گذاری در این بخش پرهیز می کند.
ظرفیت معادن گرمسار «پایتخت نمک ایران»
معادن نمک گرمسار یکی از منابع طبیعی و جاذبههای گردشگری استان سمنان است. بسیاری از از این معادن داخل کوه و زیر زمین قرار دارد و به صورت تونل پیچ در پیچ در دل زمین امتداد یافته به طوری که استخراج از این معدن به روش اتاق پایه صورت میگیرد. در حال حاضر ۹۲ معدن با اشتغالزایی حدود ۴۰۰ نفر در شهرستان گرمسار قرار دارد. درجه خلوص نمک بسیاری از این معادن بالای ۹۸ درصد است و همین ویژگی نمک استان سمنان را از دیگر مناطق متمایز میکند.
تونل نمکی گرمسار بزرگترین معدن در خاورمیانه است که ۴۰ تونل مختلف را در خود جای داده است و سهم عمده ای در استخراج نمک کشور را داراست. تونل های نمکی در گرمسار یکی از شگفت انگیزترین جاذبه های گردشگری برای طبیعت دوستان است و سالانه مسافران زیادی برای بازدید از این منطقه به استان سمنان سفر می کنند.
معدن نمک کوهدشت کهن، یکی از زیباترین و معروفترین تونلهای نمکی است. این معدن گنبدی شکل بوده و پوشیده از نمک و گچ است. معدنی کوهمانند که به علت استخراج نمک در سالهای اخیر، به شکل یک غار دستکند درآمده و جلوه زیبایی به خود گرفته است.
وجود معادن به ویژه معدن نمک گرمسار را به «پایتخت نمک ایران» تبدیل کرده است و این ظرفیت های بسیار خوبی است که باید از آن بهرهگیری کرد.
بنا به اعلام اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان، ۲۳ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در بخش معدن این استان در سال ۱۴۰۲ پروانه بهرهبرداری گرفت.امسال ۲۸ فقره پروانه بهرهبرداری با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد ریال صادر شد که با صدور این تعداد پروانه حدود ۶۰۰ هزار تن به ظرفیت اسمی استخراج سالیانه معادن استان اضافه شد. به این ترتیب و با این میزان سرمایهگذاری، زمینه اشتغال حدود ۱۸۰ نفر در بخش معدن استان فراهم شد.
از ابتدای امسال ۱۴ فقره گواهی کشف در حوزه معدن استان صادر شد که با صدور آنها و همچنین انجام مطالعات اکتشاف حین استخراج در معادن در حال بهرهبرداری، بیش از ۱۲ میلیون تن به ذخایر قطعی معدنی استان اضافه شد.