در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز خبرگان رهبری موضوع مشارکت مردم در انتخابات و نیز راهبردها و راهکارهای افزایش این حضور را از نگاه احزاب، گروهها و جبهههای سیاسی گیلان اعم از اصلاح طلب، اصولگرا و معتدل بررسی کردیم.
سهیلا مدارایی دبیرکل حزب مشارکتهای مردمی استان گیلان، رمضانعلی طالبی رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان، علیرضا سحرخیز عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و حامد رضاییفرد دبیر شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی (شریان) در میزگردی در ایرنای گیلان به بیان نظرات و دیدگاه های خود در این رابطه پرداختند.
آنها چون تک تک آحاد جامعه به حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات اعتقاد و تاکید دارند از آن رو که اهمیت آن را در عین کارکرد داخلی و قدرت منتخبان مردم در پیشبرد امور، در افزایش اقتدار کشور و نظام در عرصه بینالمللی هم بسیار موثر میدانند.
اما اینکه این مشارکت در انتخابات با تحلیل وضعیت موجود چگونه است و برای رساندن مشارکت به میزان حداکثری در این زمان محدود باقیمانده چه باید کرد و چه میشود کرد هر یک از دیدگاه خود مباحثی را طرح کردندکه در ادامه بدان میپردازیم.
مشارکت ضعیف، مجلس ضعیف را رقم می زند
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان در این میزگرد با اشاره به بخشهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط با انتخابات اظهار کرد: ایشان فرمودند که اگر مشارکت ضعیف باشد، مجلس هم ضعیف میشود و دلسرد کردن مردم از انتخابات به ضرر کشور و در واقع انتخابات پایه تحول مملکت است.
بیشتر بخوانید:
حضور فعال و گسترده در انتخابات ضامن مجلسی قدرتمند است
رمضانعلی طالبی با تاکید بر اینکه سخنان رهبر انقلاب باید مورد توجه احزاب، گروهها و عموم مردم باشد، اضافه کرد: انتخابات، راه حل مشکل کشور است، انتخابات جلوی دیکتاتوری و هرج و مرج را میگیرد، اینها راهبردهای انتخابات به شمار میرود.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان گیلان بیان کرد:اگر امروز مجلس کارآمدی نداریم با توجه به بیانات رهبر فرزانه انقلاب میتوان دست به تحول زد و افرادی کارآمد را راهی مجلس دوازدهم کرد. طالبی : اگر امروز مجلس کارآمدی نداریم با توجه به بیانات رهبر فرزانه انقلاب میتوان دست به تحول زد و افرادی کارآمد را راهی مجلس دوازدهم کرد.
تفاوت فضای انتخاباتی گیلان با سایر نقاط
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی گیلان معتقد است: انتخابات صحنه رقابتی است از اینرو شور، نشاط و خلق صحنه فعال در این عرصه، شاخصهای مختلفی را شامل میشود.
طالبی با اشاره به حضور مردم در صحنههای مختلف برای حمایت از نظام جمهوری اسلامی و با بیان اینکه اندیشهها و تفکر؛ مبانی دفاعی انقلاب را شکل میدهد، اضافه کرد: عملیات روانی و جنگ تبلیغاتی یکی از محورهای راهبردی دشمن در پیاده کردن نقشههای شومش علیه این ملت و نظام در طول ۴۵ سال بعد از پیروزی انقلاب بوده و هست اما راه به جایی نبرده است.
وی با اشاره به سختیها و رنجهای ملت ایران در طول شکلگیری انقلاب اسلامی و نیز دوران دفاع مقدس بیان کرد: ملت ما همه این دشواریها را از سنگربندی نیروهای ضدانقلاب و گروهک های مختلف علیه این نظام تا جنگ تحمیلی ایران و عراق (که حدود ۴۰ کشور علیه ایران بودند) را پشت سرگذاشت و اکنون در حوزههای مختلف دستاوردهای خوب و ارزشمندی حاصل کرده است.
رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی گیلان عنوان کرد: امروز این ملت قدر داشتههای خود را که با خونهای بسیار و ایثارگری های فراوان بدست آمده می داند و حضور پرشور در انتخابات و سایر عرصه های حفظ نظام را با حساسیت دنبال می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه فضای انتخاباتی در گیلان با سایر استانهای کشور متفاوت است، اظهار کرد: با این حال در این خطه امکان ایجاد فضای رقابتی و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات وجود دارد ضمن اینکه در دورههای گذشته شاهد انتخاباتی باشکوه بودیم.
رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی گیلان بیان کرد: این استان از پیرترین استانهای کشور است که کهولت سن تاثیری بسزایی در عامل رغبت افراد در پای صندوقهای اخذ رای دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ناملایماتی در گیلان عنوان کرد: ما هم همپای برخی از فعالان سیاسی به اداره استان، انسداد مدیریتی و مشکلات موجود نقدهایی داریم اما می دانیم که یک سرباز حامی انقلاب قادر به دگرگونی اوضاع و رفع مشکلات است از اینرو انتظار داریم مسئولان بخشی از نقدها را شنیده و مشکلات را با سرعت در این استان مرتفع کنند.
وی عنوان کرد: این امر که مردم بدانند مسئولان همه تلاش خود را در خدمت به آنان انجام می دهند خود می تواند زمینهای برای دلگرامی آنها و تقویت امید به آینده و مشارکت گسترده در انتخابات شود.
ضرورت تقویت گفتمان مشترک برای حل مسائل
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی گیلان با بیان اینکه همه ما در این کشور به مثابه یک خانواده بوده و باید گفتمانها را برای هماهنگیها و همدلیها تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در موضوعات مختلف حرفهایی در افکار عمومی و نشستهای مختلف بیان میشود که دشمنان آنگونه سخن نمیگویند.
وی با اشاره به آمار تایید صلاحیتشدگان در رشت مرکز گیلان به عنوان نمونهای از شرایط کل استان خاطر نشان کرد: فکر میکنم که با تایید صلاحیت شدگان، فضای موثری برای حضور مردم در صحنه انتخابات فراهم شده است.
مشارکت حداکثری مستلزم حضور همه طیفهاست
در این میان دبیرکل حزب مشارکتهای مردمی استان گیلان با اشاره به اهمیت انتخابات و نقش مشارکت مردم در انتخابات گفت: مردم نقدها و انتظاراتی از مسئولان و دولتمردان خود دارند که محقق نشده است.
سهیلا مدارایی اظهار کرد: علاوه بر کار سیاسی در حوزه اجتماعی نیز فعالیت می کنم به وضوح می بینم که شرایط برای مردم دشوار شده و با مشکلات عدیده ای دست به گریبانند تا چه اندازه میتوان به آنها کمک کرد؟ چرا باید مردم ما اینگونه از نظر معیشتی و اقتصادی در تنگنا باشند.
وی با بیان اینکه مردم نسبت به تمام مسائل جامعه آگاه بوده و همه موضوعات را رصد میکنند، خاطرنشان کرد: باتوجه به این وضعیت؛ اطرافیان، بستگان و نزدیکان، ما را به عنوان یک فعال سیاسی زیرسئوال میبرند و پاسخی برایشان نداریم.
مدارایی: در سال ۵۸ با افتخار به جمهوری اسلامی برای استقلال و آزادی رای دادیم وپای آن هستیم اما نمی توان بر روی ضعف ها و مشکلات چشم برهم گذاشت و نادیده گرفت. وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری مستلزم حضور همه طیفها و گروهها در صحنه انتخابات است، اضافه کرد: وقتی صحنه انتخابات پیش رو رقابتی نیست و عدهای نمایندگان خود را در جمع تایید صلاحیتشدهها نمیبینند، نمی توان انتظار حضور پرشور داشت.
دبیرکل حزب مشارکتهای مردمی استان گیلان عنوان کرد: در سال ۵۸ با افتخار به جمهوری اسلامی برای استقلال و آزادی رای دادیم وپای آن هستیم اما نمی توان بر روی ضعف ها و مشکلات چشم برهم گذاشت و نادیده گرفت.
وی گفت : اگر نقدی میشود و اعتراضی به عملکردهاست باید این نقد منصفانه را پذیرفت و برای اصلاح به سمت بهبود حرکت کرد.
باید عنادها و خودی و غیرخودی را کنار گذاشت
وی با بیان اینکه ما کشور و نظاممان را که برای آن خونها داده ایم، دوست داریم، گفت: پای ارزشها و آرمانهای نظام هستیم.
مدارایی اظهار کرد: تمام هم و غم خود را برای کمک و حرکت به سمت بهبود میگذاریم اما باید عنادها و خودی و غیرخودی را کنار گذاشت.
وی با بیان اینکه افت مشارکت برای همگرایی و منافع ملی کشور و نظام جمهوری اسلامی آسیب زاست، افزود: باید برای افزایش وزن و مشارکت سیاسی اقشار مختلف جامعه در انتخابات زمینههای مناسب آن فراهم می شد.
دبیرکل حزب مشارکتهای مردمی استان تصریح کرد: در فرآیند برپایی انتخابات سالم وتوام با عدالت باید گروهها و سلایق مختلف سیاسی امکان حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه اکثر اصلاحطلبان در این دوره از انتخابات کنار گذاشته شدهاند، خاطرنشان کرد:در کشوری با مردمسالاری دینی باید برای مردم آزادی فکر و بیان قایل شد و فرصت داد تا خودشان از میان افراد مختلف با رویکردها، گرایشها و نظرات متعدد انتخاب کنند.
مدارایی :در کشوری با مردمسالاری دینی باید برای مردم آزادی فکر و بیان قایل شد و فرصت داد تا خودشان از میان افراد مختلف با رویکردها، گرایشها و نظرات متعدد انتخاب کنند. مدارایی با بیان اینکه قلب ما برای کشور میتپد، آیا در چنین شرایطی وظیفه نداریم به مسئولان بگوییم چه کاری انجام میدهید؟ افزود: ۴۴ سال بعد انقلاب آنطور که باید در حوزه های اقتصادی به توسعه دست نیافتهایم و کمتر به توسعه پایدار پرداخته شد و در چند سال اخیر مسئولان به روزمرگی افتاده اند.
زیست سیاسی رد صلاحیت شدگان منطبق با قانون نبود
دبیر شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی در گیلان (شریان) هم در ادامه درباره مباحث مطرح شده در ارتباط با رد صلاحیت نامزدهای دوزادهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: قانون اساسی ملاک عمل است؛ اگر زیستِ سیاسی عدهای منطبق با قانون نبوده دلیلی ندارد که نسبت به رد صلاحیت و نبودشان در انتخابات اعتراض داشته باشند.
حامد رضاییفرد بیان کرد: اگر قانون اساسی را پذیرفتهاید؛ زیست سیاسی و حیات سیاسی شما هم باید منطبق با قانون باشد؛ رعایت قانون، ملاک و اصل است نباید کسی را در ارتباط با رد صلاحیتها متهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: مردم زمانی دلسرد میشوند و پای صندوق رای نمیآیند که مشارکت بالایی در انتخابات ۸۸ اتفاق میافتد و بعد عدهای علیه رای مردم اعتراض و شورش میکنند.
نخبگان وارد مجلس نمی شوند
وی در راستای مسائل اقتصادی و مشکلات مطرح شده در کشور با بیان اینکه ما گاهی از شما چپتر هستیم، گفت: کاری به جناحهای راست و چپ و دعواهای آنها ندارم، سخن این است که نخبگان کشور وارد مجلس نمیشوند و این موضوع مهم دستور جلسه اساسی مجلس خبرگان رهبری هم بوده است.
رضایی فر: سخن این است که نخبگان کشور وارد مجلس نمیشوند و این مهم سئوال اساسی خبرگان است.
وی با بیان اینکه ساختار انتخابات در ایران تابعی از عوامل متعدد غیر از نخبگی است، اظهار کرد: در انتخابات احزاب یا شخصیتها لیست میدهند ضمن اینکه که ساختار سازمان یافته ای در بحث پرورش چهره های نخبه سیاسی و اجتماعی و ... غیره در عرصه سیاسی و حزبی نداریم و به هر حال اینها نخبه سیاسی و اجتماعی نیستند.
رضاییفرد اظهار کرد: هرم نخبگی در ایران وارونه است چنانکه رتبههای نخست کنکور در رشته های علوم پزشکی و ریاضی تحصیل میکنند، اما در غرب اینگونه نیست از اینرو فعالان احزاب و تشکل های سیاسی که دغدغه انقلاب دارند باید فکری کنند تا دست خالی نباشند.
وی با طرح این سئوال که خط تولید نیروی تراز انقلاب اسلامی کجاست و آیا وجود دارد؟ اضافه کرد: هشت سال جنگ تحمیلی برای ما نیروی انسانی تراز انقلاب در میدان عمل تولید کرد و هنوز هم از آنان در پستهای مدیریتی ارتزاق میشود.
دبیر جبهه شریان در استان گیلان خاطر نشان کرد: نیروی انسانیِ نخبه تراز انقلاب اسلامی نه در حوزه و نه در دانشگاه تولید نشد و همه ما سر این موضوع فریاد مشترک داریم؛ این مسایل باید درست شود که زیربنای امور است.
برای مشارکت و حمایت مردم باید به آنان وفادار باشیم
دبیر شریان در گیلان در ادامه گفت: بعضیها مشارکت را در حضور مردم پای صندوقهای اخذ رای خلاصه میکنند و بعد آن هیچ. در حالیکه مشارکت یک پدیده ادامه دار می باشد که قلهاش پای صندوقهای اخذ رای است.
رضایی فر: ما مردم را صرفا پای صندوق رای نمیخواهیم بلکه همیشه به آنها و همراهی و حمایت شان نیاز داریم. حامد رضاییفرد با بیان اینکه اگرچه عوامل متعددی مانع مشارکت می شود اما عامل خیلی مهم، آن است به حرفی که به مردم میزنیم، وفادار نباشیم، تاکید کرد: ما مردم را صرفا پای صندوق رای نمیخواهیم بلکه همیشه به آنها و همراهی و حمایت شان نیاز داریم.
وی با اشاره به شعار تبلیغاتی برخی از نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس به منظور جلب مشارکت بالای خاطرنشان کرد: شعارهای انتخاباتی باید تحقق یابد و اینگونه قدردان مردم برای حضور در پای صندوقهای رای باشیم اما چه بسیار مواردی که اینگونه نمی شود و این به اعتماد مردم لطمه زده است.
برای اقناع افکار عمومی نیازمند گفت و گوی صریح و شفاف با مردمیم
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان نیز در این میزگرد با اشاره به اهمیت انتخابات برای کشور گفت: انتخابات شاقولی دارد که یکی از آنها تعدد کاندیداست ونمیتوان گفت که در این عرصه مهم، تعدد نامزدها را نداشته باشیم.
علیرضا سحر خیز افزود: خوشمان بیاید یا نیاید، انتخابات یک مفهوم غربی است و از ادبیات کلاسیک غرب به ما رسیده و چیزی نبوده که در اعصار و سنت بدان دست یافته باشیم؛ بنابراین اگر قرار است که آن را در کشور از مبانی و مولفههای برنامهریزی تصور کنیم، بایدها و نبایدهای آن را هم هرچه هست باید پذیرفته و باور داشته باشیم.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با طرح این سئوال که ما در این برهه چه باید انجام دهیم تا جمهوری اسلامی ودیعهای که از امام(ره)، رهبری و شهدا به ما رسیده را از دست ندهیم؟ اضافه کرد: بسیاری از افراد دلسوز نظام و کسانی که جان و آبروی خود را برای نظام جمهوری اسلامی گذاشتند، به این اتفاق نظر رسیدهاند که امروز با چالشی جدی در بسیاری از زمینه ها مواجه هستیم.
سحرخیز: تا زمانی که ما نتوانیم مردم را اقناع کرده و با افکار عمومی صریح و شفاف سخن گوییم، عملا مشکل خواهیم داشت. سحرخیز خاطر نشان کرد: چرا نباید باب گفت و گو در مباحث مختلف باز شود؟ تا زمانی که ما نتوانیم مردم را اقناع کرده و با افکار عمومی صریح و شفاف سخن گوییم، عملا مشکل خواهیم داشت.
عضو ارشد جبهه اصلاحات با بیان اینکه تا با مردم بیلکنت حرف نزنیم، نمیتوانیم در عصر ارتباطات اقناع افکار عمومی را داشته باشیم، اضافه کرد: باید به این مهم توجه شود که مردم ولی نعمت ما هستند؛ تنها به حرف زدن و سخن گفتن نمیشود باید این مباحث توام با عمل و باور باشد.
وی با انتقاد از رد صلاحیت برخی افراد در گیلان خاطرنشان کرد: از میان ۱۱ حوزه انتخابیه فقط چند حوزه امکان رقابت وجود دارد و با رد صلاحیتها در اکثر شهرستانهای استان فضا رقابتی نیست.
برای تغییر مجلس ناکارآمد، نیازمند مشارکت موثر هستیم
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گیلان در ادامه این میزگرد در زمینه نقش احزاب در جلب مشارکت مردم با تاکید بر اینکه سخنان رهبرمعظم انقلاب باید مورد توجه احزاب، گروهها و عموم مردم باشد، اضافه کرد: انتخابات راه حل مشکل کشور است، انتخابات جلوی دیکتاتوری و هرج و مرج را میگیرد و همه اینها راهبردهای انتخابات به شمار میرود.
وی بیان کرد: اگر مجلس کارآمدی نداریم با توجه به بیانات رهبری میتوان دست به تحول زد و افرادی کارآمد را با مشارکت موثر و پرشور و آگاهانه راهی مجلس دوازدهم کرد.
وی با بیان اینکه تقدم و اولویت ما امروز صیانت از نظام مقدس جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: حفظ نظام از اوجب واجبات است، ما با تمام وجود برای ورود مردم به صحنه انتخابات تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به فعالیت ۵۰ هزار نیروی انقلابی در گیلان در شبکه شورای ائتلاف اضافه کرد: با همه ظرفیتها و نیرویهای انقلابی در استان تلاش خواهیم کرد تا مردم با همه انتقادها، پای صندوقهای اخذ رای در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری حاضر شوند.
حضور احزاب و نامزدهایشان راهکاری برای جلب مشارکت است
دبیرکل حزب مشارکتهای مردمی استان هم با بیان اینکه ما حزب هستیم، خاطر نشان کرد: همه ما احزاب اعم از اصلاحطلب و اصولگرا و مستقل به جمهوری اسلامی، قانون اساسی و اصل مطلقه ولایت فقیه رای دادیم و باید این نظام را حفظ کنیم و نمیتوان غیر از این عمل کرده و از اساس و اعتقادات خود عدول کنیم اما اینکه جمعی را به خاطر تفاوت هایی در نظرات و دیدگاه ها به خودی و غیر خودی تقسیم بندی کنیم وجهه ندارد.
سهیلا مدارایی با تشریح راهکارهای حضور مردم در انتخابات و با تاکید بر اینکه باید حرکتی و تغییری صورت گیرد، با اشاره به ۱۴۰ حزب تایید شده از سوی وزارت کشور و سه فراکسیون اصولگرا، اصلاح طلب و مستقلین اظهار کرد: حزب مشارکت های مردمی جزو احزاب رسمی بوده و با مجوز از وزارت کشور فعالیت می کند. از اینرو این احزاب باید امکان حضور و مشارکت در عرصه انتخابات را با کاندیداهای خود داشته باشند.
وی عنوان کرد : باید این فرصت به همه از جمله اصلاح طلبان داده می شد که به عرصه انتخابات وارد شده و حضوری موثر داشته باشند. وقتی دو سوم جمعیت کنار زده شود، عملا فرصت وامکان حضور از آنان گرفته می شود.
وی عنوان کرد: حضور همه نگرش ها و چهره های شاخص احزاب و گروه های مجوزدار در انتخابات فضایی برای مشارکت حداکثری است که باید در بررسی صلاحیت ها به طور جدی بدان توجه می شد.
مدارایی :شاید از جمله راهکارها برای جلب مشارکت مردم حتی جمعیتی که خیلی تمایلی به رای دادن ندارند تایید بخشی از افرادی بود که رد صلاحیت شده بودند. وی گفت : شاید از جمله راهکارها برای جلب مشارکت مردم حتی جمعیتی که خیلی تمایلی به رای دادن ندارند تایید بخشی از افرادی بود که رد صلاحیت شده بودند.
وی با بیان اینکه الان فرصتی تا زمان انتخابات نمانده است، گفت: برای وقت کوتاه باقیمانده باید برای مشارکت حداکثری مردم راهکار پیدا کنیم به خاطر کوتاهیها از مردم از طریق تریبونهای مختلف از جمله نمازجمعه ها عذرخواهی و شرایط را برایشان تبیین کنیم.
وی افزود:گشایش های از نظر اقتصادی ایجاد شود. نظارت بر قیمت ها و کنترل بازار ضرورتی دیگر است تا مردم آسایش و راحتی ببینند و حساسیت و پیگیری مسئولان را در امور خود دریابند.
مشارکت مردم ویژگی های بارز جمهوری اسلامی است
دبیر جبهه شریان در گیلان با بیان اینکه رابطه درست با مردم بسیار مهم است با تاکید بر ضرورت توجه به این موضوع بااهمیت اظهار کرد: جمعیت یکی از مولفههای قدرت است که باید به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه مولفهها، ویژگیها و مزیتهای جمهوری اسلامی را نباید نادیده گرفت، اضافه کرد: مشارکت مردم در عرصههای مختلف اعم از انتخابات؛ مولفه، ویژگی خاص و بازر جمهوری اسلامی بعد از انقلاب است.
رضاییفرد با تاکید بر اینکه با مردم باید ارتباط قلبی برقرار کرد، گفت: نباید نسبت به انتخابات بیتفاوت بود؛ مشکل پای صندوق اخذ رای مرتفع میشود؛ مسایل با مشارکت برطرف خواهد شد؛ اما با مشارکت مساله تمام نمیشود.
رضایی فر: نباید نسبت به انتخابات بیتفاوت بود؛ مشکل پای صندوق اخذ رای مرتفع میشود؛ مسایل با مشارکت برطرف خواهد شد؛ اما با مشارکت مساله تمام نمیشود. وی خاطر نشان کرد: موضوع و دعوای ما سر صندوق رای تمام نمیشود؛ ما حرفهای جدی در حکمرانی داریم که باید با همدیگر گفت و گو کنیم؛ ضمن اینکه صحبتها نباید جهتدار شود.
دبیر جبهه شریان در استان گیلان حضور همه سلایق در عرصه رقابت را برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات موثر دانست.
ایران متعلق به همه ایرانیان است
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان هم گفت: حتما مرز بین افراد معتقد به ایران و کسانی که به مرزکشی و خط دهی ایران معتقد نیستند، باید مشخص شود.
علیرضا سحرحیز بیان کرد: به طور قطع جمهوری اسلامی با فضایی که در بیش از ۴۴ سال گذشته ایجاد کرده، دستاوردها و افقهایی داشته؛ اقدامات، خدمات و دلسوزیهایی که در این سالها صورت گرفته می تواند با اقناع افکار عمومی و ادای توضیح، کمک از مردم و اتصال به مبانی فکری و نظری اصلی خود، پرهیز از تندرویها و افراطگریهای برخی افراد از هر جناح و گذر فکری در مسیر درستی هدایت شود.
سحرخیز با بیان اینکه باید ایرانی فکر کرد و تلاش ما برای ایران باشد، ادامه داد: این کشور را باید متعلق به همه بدانیم، ایران برای همه ایرانیان است باید نهایت تلاشمان را انجام دهیم تا با یک مشارکت عمومی قوام نظام جمهوری اسلامی را مبتنی بر اعتماد عمومی و افزایش باورمندی مردم استوارتر از همیشه کنیم.
وی عنوان کرد: در این میان برای مشارکت همه اقشار نیازمند انتخابات رقابتی هستیم.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان اظهار کرد: امید است شاهد زمینه سازی بخش هایی مربوطه و دست اندرکاران امر انتخابات برای حضور افراد مختلف جریانهای متضاد باشیم تا بیش از پیش امکان انتخابات رقابتی فراهم شود.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در ادامه اظهار کرد: رای را یک تکلیف شرعی نمیدانم، بلکه مدل حاکمیتی میدانم و معتقدم که رای دادن یا ندادن حق افراد است.
وی بیان کرد: محصول دوستان در جریان ائتلاف نیروهای انقلاب، شریان و جبهه پایداری و غیره، مجلس انقلابی است که کسی مسئولیت آن را گردن نمی گیرد و کارکرد و وضعیت دولت و شوراها هم در چند سال اخیر کاملا عیان و مشخص است.
سحرخیز با انتقاد به برخی رد صلاحیتها و با بیان اینکه عدهای نمیگذارند در انتخابات وارد شویم، اظهار کرد: نه کاندیدا میشوم و نه دیگر علاقهای به این موضوعات دارم، اما در چارچوب و ساختار نظام فعالیت خواهم کرد و این تصمیم و حق را از من و امثال نمیتوانند سلب کنند.
وی با بیان اینکه برای مشارکت مردم در انتخابات باید اول با آنان رو راست بود، اضافه کرد: در مراجع و مجاری رسمی باید با مردم صحبت کرد و در ارتباط با اتفاقات پیش آمده طی یک سال اخیر از آنان عذرخواهی کرد.
سحرخیز: سیستم قضایی کشور را باید عاری از لکنت و فساد کرد؛ اگر سیستم قضایی در هر جامعهای عاری از فساد و مستقل باشد آن کشور به تعالی و رشد میرسد. عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با تاکید بر اینکه باید پذیرفت که صندلیها را مردم به ما دادند و امانتی را در اختیار ما قرار دادند، در راستای حکمرانی مطلوب اظهار کرد: سیستم قضایی کشور را باید عاری از لکنت و فساد کرد؛ اگر سیستم قضایی در هر جامعهای عاری از فساد و مستقل باشد آن کشور به تعالی و رشد میرسد.
وی بیان کرد: همچنین باید ساحت سیاسیون را از برخی محافل و مراجع غیرسیاسی اعم از ورزش، فضای فرهنگی و اجتماعی خالی کرد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان افزود: با اقناع افکار عمومی و رضایتمندی آنان از وضعیت کنونی و در میان گذاشتن موضوعات شاذ و خاص شاید بتوان زمینه حضور مردم را پای صندوق ای اخذ رای فراهم کرد.
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت حضور گسترده در انتخابات ۱۱ اسفندماه گفت: مردم با مشارکت حداکثری و انتخاب نمایندگانی کارآمد و اصلح در شکلگیری مجلسی قوی نقش آفرین باشند.
بیشتر بخوانید:
مردم با مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح در ایجاد مجلس قوی نقشآفرین باشند
صلاحیت ۲۴ داوطلب دیگر مجلس شورای اسلامی در گیلان تایید شد
استاندار گیلان: صیانت از آرای مردم محور عمل برگزارکنندگان انتخابات است