به گزارش خبرنگار ایرنا، عاطفه زارعی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علاقهمندان تا ۲۲ بهمن ماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه سامان و پرتالهای کتابخانهای و دریافت کد تخفیف عضویت رایگان، به عضویت کتابخانه مورد نظر خود درآیند.
وی تاکید کرد: همچنین اعضایی که منابع امانیشان شامل جرائم دیرکرد میشود، در صورتی که در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۲ بهمنماه به کتابخانه عودت دهند، مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی جرائم دیرکرد خواهند شد.
اجرای هزار و ۱۴ برنامه فرهنگی در ۱۱۸ کتابخانه عمومی به مناسبت دهه مبارک فجر
وی با بیان اینکه هزار و ۱۴ برنامه فرهنگی در ۱۱۸ کتابخانه عمومی سراسر استان پیش بینی شده و در حال اجرا است افزود: در شهرستان همدان ۱۸۱ برنامه، شهرستان ملایر ۱۸۰ برنامه، شهرستان نهاوند یکصد برنامه، شهرستان درگزین ۴۰ برنامه، شهرستان کبودراهنگ ۱۲۰ برنامه، شهرستان تویسرکان ۹۰ برنامه، شهرستان رزن ۵۷ برنامه، شهرستان اسدآباد ۷۲ برنامه، شهرستان فامنین ۶۷ برنامه و در کتابخانه مرکزی ۱۷ برنامه تدارک دیده شده که در حال اجرا است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان تصریح کرد: برپایی عصر شعر فجرآفرینان پایتخت تاریخ وتمدن، گفتمان انقلاب اسلامی با عنوان (جشن ملی، مشارکت پرشور،آینده روشن)، غرفه فرهنگی در پیاده راه بوعلی در روز راهپیمایی ۲۲بهمن، عضویت رایگان و بخشودگی جرائم دیرکرد از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه و برگزاری مسابقه بزرگ کتابخوانی فصل انتخاب از برنامه های شاخص این اداره کل در دهه مبارک فجر است.
زارعی ادامه داد: پرداختن به مساله جهاد تبیین و روشنگری برای حضور پرشور در انتخابات برای دخیل شدن در سرنوشت کشور، برگزاری ایستگاه نقاشی متری در کتابخانهها، برگزاری نمایشگاههای کتاب باموضوع انقلاب اسلامی و انتخابات، دعوت از شخصیتهای فرهیخته و معتمد شهرستان به عنوان سخنران جهت تبیین گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت انتخابات در این ایام اجرایی می شود.
وی اظهار کرد: دیدار و تکریم خانوادههای شهدا و حضور در مزار شهدا، تدارک ویژه برنامههای محافل ادبی و قرآنی در جهت اهمیت مقاومت و ظلم ستیزی در مکتب اسلام و سیره حضرت رسول اکرم (ص) همزمان با روز مبعث، برپایی مراسم جشن انقلاب همراه با ندای الله اکبر و نورافشانی در کتابخانههای مرکزی استان و شهرستانها پیش بینی شده است.
رشد ۱۲ برابری تعداد کتابخانه ها بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان درباره رشد کتابخانهها پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی فقط ۹ کتابخانه عمومی شهری در استان همدان وجود داشت که امروز به برکت این نظام مقدس ۱۱۸ کتابخانه در سراسر استان در شهرها و روستاها برپا شده است.
زارعی ادامه داد: تعداد منابع موجود در کتابخانههای عمومی نیز از حدود ۴۰ هزار نسخه به یک میلیون و پانصد هزار نسخه رسیده و سرانه کتاب به ازای هر ۱۰۰ نفر از ۳.۶۷ به ۸۷ ارتقا یافته است.
زارعی همچنین اظهار کرد: درصد عضویت مردم در کتابخانههای عمومی نیز از چهار دهم جمعیت استان در سال ۵۷ به ۴.۶۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
هم اینک استان همدان دارای ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۸۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد که حدود ۳۰۰ کتابدار در این کتابخانه ها مشغول فعالیت هستند.