به گزارش خبرنگار ایرنا، از چند هفته قبل که زمزمه برگزاری اولین رویداد رسانهای امید آذربایجان غربی به گوش می رسید، خبرنگاران ایرنا آذربایجان غربی تصمیم گرفتیم که در قالب یک گروه در این رویداد شرکت کنیم.
اما آنچه لازمه تشکیل یک گروه برای شرکت در این رویداد بود، حضور تمام اعضا و مشارکت در جلسات آن و تهیه تولید محتوا، انتشار آن و علاوه بر آن بازتاب آن بود که برای همین منظور باید از مهاباد خودم را به ارومیه محل برگزاری این رویداد رسانهای می رساندم.
برگزاری رویداد در دهه فجر که بسیاری از خبرنگاران درگیر پوشش برنامه های جشن انقلاب هستند، کمی کار را سخت کرده بود اما کسانی که اهمیت این رویداد رسانه ای را درک می کردند، با حضور در آن از دور اخبار دهه فجر را نیز رصد و پوشش می دادند.
صبح یک روز زمستانی با سرمای استخوان سوز مهاباد که حداقل دمای هوا منفی هفت درجه را نشان می داد، کوله پشتی ام که حاوی یک دوربین عکاسی، لپ تاپ، دفترچه یادداشت و کمی مواد خوراکی بود، را برداشتم و راه افتادم.
۱۵ کیلومتر ابتدای مسیر که سطح جاده کمی لغزنده بود را با احتیاط بیشتری طی کردم و پس از حدود یک ساعت و نیم به ارومیه رسیدم و طبق گفته همکاران که محل برگزاری رویداد را «هتل لاله» گفته بود، مسیر را از اپلیکشن «نشان» جستجو کردم.
اما پس از طی مسیری که در اپلیکشن «نشان» پیدا کرده بود، تازه فهمیدم که این لاله همان لاله ای نیست که من دنبالش بود و با کمک یکی از همکاران محل برگزاری رویداد را که در خیابان «پرورش» ارومیه بود، پیدا کردم.
دوری مسیر و طی کردن مسیر اشتباهی باعث شد که کمی با تاخیر به رویداد برسم اما سرانجام خود را به سالن همایش رساندم که شرکت کنندگان در حال گوش دادن به سخنان «سردار رمضان شریف» سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند.
وی گفت: تبیین گسترده دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایه فعالیت روزافزون رسانهها امکانپذیر است و باید جبهه رسانهای در راستای تبیین اقدامات و امید آفرینی تلاش بیشتری انجام دهد.
سردار شریف افزود: دشمنان به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در کشور بوده و درصدد هستند تا عملکرد و دستاوردهای انقلاب اسلامی و نظام اسلامی را زیر سوال ببرند.
وی با بیان اینکه امروز رسانه ها زندگی اجتماعی را متحول کرده اند، اضافه کرد: رسانهها در تبیین دستاوردهای انقلاب وظیفه خطیری دارند و نباید به دشمنان اجازه دهند در حوزه رسانه ناامنی تولید کنند.
وی ادامه داد: در سایه فراموشی ما، دشمنان وارد میدان میشوند و نباید فراموش کنیم که آنان با حساب و کتاب سراغ سوژه های رسانه ای ما میروند.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه گام دوم انقلاب استمرار گام اول است، اظهار کرد: در گام اول زیرساختهای بسیاری فراهم شده و در گام دوم انقلاب سازندگی امتداد مییابد.
سردار شریف با تاکید بر جریانسازی فرهنگی در کشور گفت: در زمینه جریانسازی فرهنگی در کشور هم با میدانداری اصحاب رسانه موارد خوبی اجرا می شود که یکی از این موارد راهیان نور است و رویداد راهیان پیشرفت هم طراحی شده تا خلأهایی که در انتقال پیشرفتها وجود دارد، جبران شود.
وی افزود: انقلاب اسلامی الگوی الهام بخش جهانیان است و این موجب شده دشمنان دست به نا امنی در حوزه های مختلف بزنند.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: دشمنان تلاش می کنند تا شرایط ما را بحرانی نشان دهند و بگویند ایران در حال نابودی است، آنان در کنار راهبرد وضعیت بحرانی امروز سعی دارند که امید را از مردم ایران بگیرند که در این مسیر از شبکه های اجتماعی و ماهواره ای بیشترین استفاده را می برند.
سردار شریف ادامه داد: هم اکنون کشور ما ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که ۵۰ میلیون جمعیت دوران انقلاب و پیش از آن را ندیدند و باید برای این گروهها این موضوعات تبیین شود.
وی اظهار کرد: دشمنان میبینند انقلاب زنده و بالنده است و این شرایط بسیار متفاوت از شرایطی است که دشمنان ما انتظار دارند.
وی گفت: دشمنان از کوچکترین ضعف ما بزرگترین جریان سازی ها را انجام می دهند و ما نیز باید وضعیت قبل از انقلاب را به درستی به مردم و جوانان منتقل کنیم.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه هژمونی آمریکایی ها هم اکنون شکسته است، افزود: این موفقیت باید در ذهن جوانان ما نیز تصویر سازی شود و تبیین اینکه همه جا مشکلات خاص خودش را دارد، لازم است.
سردار شریف با اشاره به اینکه هم اکنون کشور در سکوی اقتدار ایستاده است، اضافه کرد: پیشرفت های علمی کشور بیان گر این است که با همه تلاش های دشمن روند انقلاب زنده و رو به رشد بوده و ۲۰۰ هزار شهید کشور با خون خود توانستند انقلاب را به این مرحله برسانند.
برگزاری جام رسانهای امید در ۱۸ استان کشور
دبیر جشنواره جام رسانه ای امید نیز در این آیین گفت: این جام تاکنون در ۱۸ استان برگزار شده که قزوین، خوزستان، بوشهر، سمنان، گیلان، مرکزی، یزد و خراسان جنوبی از جمله آنهاست.
مهدی آدینه اظهار کرد: هدف این جام، امید آفرینی و تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب است و جهاد امید، خدمت و جهاد تبیین رویکرد ما در برگزاری این جام است.
به گفته وی ۹ قالب در این زمینه بیان شده است که ایده پردازی، عکس نوشته، گزارش رسانه ای، پادکست، فیلمهای موبایلی از جمله این قالب ها بوده که ۵۰ درصد محتوا و ۵۰درصد انتشار در انتخاب آثار برتر مدنظر است.
وی در ادامه چگونگی ثبت آثار در این رویداد و زمینه فعالیت استان های مختلف را تشریح کرد و پس از آن خبرنگاران در سالن دیگری برای تولید محتوا و شرکت پرشور در آن حاضر شدند.
جام رسانهای امید زیر سایه مسابقات فوتبال آسیا
خبرنگاران هر کدام در محل هایی که برای آنان تعیین شده بود، استقرار پیدا کردند و نکته جالب این بود که هیچ خط تلفن یا سیستم کامپیوتری در اختیار خبرنگاران قرار نگرفته بود و بسیاری از خبرنگاران با استفاده از گوشی تلفن همراه خود مشغول کار بودند.
تعدادی از خبرنگاران با خود لپ تاپ به همراه داشتند که تا حدودی از مشکلات آنان کاسته شده بود و برخی دیگر مشغول خواندن روزنامه و تعدادی هم طبق معمول سرگرم صبحت های دوستانه با هم بودند.
بعد از اقامه نماز و صرف ناهار نیز دوباره کار شروع شد تا اینکه زمان برگزاری مسابقه فوتبال تیم ملی کشورمان مقابل ژاپن در مسابقات قهرمانی آسیا فرا رسید.
با شروع بازی بسیاری از خبرنگاران با تلفن گوشی خود مشغول تماشای بازی بودند و به همین دلیل سرعت اینترنت وای فای به شدت کاهش پیدا کرد و عکس ها و فیلم های بقیه خبرنگاران آپلود نمی شد.
ما نیز مانند بقیه ناچار شدیم که به جای خبر دل به حرفهای گزارشگر فوتبال دهیم و نیمه نخست بازی که تیم کشورمان با یک گُل خورده از میدان خارج شد، همگی ناامید و ناراحت بودیم و در ادامه بازی که تیم ملی گل تساوی را زد، کمکم امیدوار شدیم و در دقیقه ۹۰ که ۲ تیم تساوی بودند، مانند بازی مقابل سوریه خود را برای ۲ نیمه و حتی ضربات پنالتی آماده می کردیم که در دقایق تلف شدن به ثبت گل پیروزی فریاد شادمانی از خبرنگاران برخاست.
پس از پیروزی تیم فوتبال، خبرنگاران با روحیه بهتری دوباره در محل میزهای خود حاضر شدند و کار تهیه فیلم و گزارش از خبرنگاران تا حدود ساعت ۱۹ ادامه پیدا کرد.
حال باید منتظر و ماند و دید تا نتایج اولین رویداد رسانهای امید آذربایجان غربی مشخص شود و ببنیم که خبرنگاران استان در پایان یک روز کاری دستاوردهای توسعه و پیشرفت آذربایجان غربی را از نگاه رسانه خود چگونه و از چه زوایایی منعکس می کنند.
خانه مطبوعات آذربایجان غربی در مجموع بیش از ۲۰۰ عضو اصلی و افتخاری دارد و این استان دارای ۲ روزنامه، ۲۴ هفته نامه، هفت دوهفته نامه، ۴۴ ماهنامه و ۱۰۵ نشریه برخط (الکترونیکی) است.
# توسعه ایران
#جام رسانه امید