حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه که به مناسب فرارسیدن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با ایرنا گفت و گو می کرد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با یک مبنایی شکل گرفت؛ انقلاب اسلامی ایران با رهبری حضرت امام خمینی (ره) و همراهی مردم با چند عنصر مهم شروع شد و ادامه پیدا کرد؛ بنابراین باید هویت و تعریف انقلاب و جامعه اسلامی را با این عناصر درک کرد و به طور حتم یکی از عناصر انقلاب اسلامی مردمی بودن آن است.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی یک انقلاب مردمی بود، مردمی هست و مردمی خواهد ماند، توضیح داد: این بدان معنی است که انقلاب ایران با کودتا و حرکت نظامی به پیروزی نرسید بلکه با دست مردم و با رهبری یک عالم دینی شکل گرفت.
رییس اسبق موسسه حکمت و فلسفه، ولایت پذیری را عنصر دیگر پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: ولایت پذیری مردم از امام خمینی (ره) به عنوان یک عالم دینی که هم فقیه، فیلسوف، عارف، سیاست مدار و از همه مهمتر یک رهبر شجاع بود، یکی دیگر از عناصر پیروزی انقلاب اسلامی محسوب می شود.
وی ادامه داد: شجاع به این جهت است که ممکن است برخی عالمان فرهیخته باشند اما شجاع نباشند؛ این درحالی است که ویژگی مهم امام خمینی (ره) بعد از ویژگی های علمی، عرفانی و اخلاقی و سلوک الی الله، شجاعت آن مرد بزرگ بود و ولایتمداری از چنین شخصیتی یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی بود.
حجت الاسلام خسروپناه گفت: البته پس از رحلت امام راحل سکان انقلاب اسلامی در دست امام خامنه ای مدظله العالی قرار گرفت که ایشان هم رهبری حکیم، فقیه، مورخ، سیاست مدار، عالم و آگاه به هنر هستند و شخصیت شجاع و فرزانه دارند.
وی دیگر ویژگی انقلاب اسلامی را اسلامیت این نظام دانست و گفت: بر همین اساس هم تعبیر جمهوری اسلامی مطرح شد. جمهوریت نظام جمهوری اسلامی نشان از نقش مردم و اسلامیت آن نشان از احکام و قوانین الهی دارد. نظامی که مبتنی بر توحید و شریعت الهی است.
این استاد فلسفه افزود: در واقع در نظام جمهوری اسلامی هم نقش مردم و هم نقش دین هر دو با هم جمع شده است؛ این در حالی است که در ایدئولوژی های غربی هنگامی سخن از دموکراسی به میان می آید، دیگر دین به حاشیه رانده می شود و در دوره قرون وسطی نیز هنگامی سخن از دین به میان آمد، مردم به حاشیه رانده شدند و این جایگاه و تفکر اسلامی است که اسلامیت و نقش مردم را جمع کرده است.
وی ویژگی دیگر انقلاب اسلامی را وحدت مسلمین دانست و با تاکید بر اینکه، این وحدت شعار و یکی از عناصر مهم جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: عدالت خواهی و عدالت گرایی انقلاب اسلامی نیز مبتنی بر توحید است.
حجت الاسلام خسروپناه ویژگی مهم دیگری را که به اعتقاد وی نباید از آن غفلت کرد، استکبارستیزی خواند و گفت: انقلاب اسلامی به طورحتم یک انقلاب استکبار ستیز است و زیر بار استکبار جهانی نمی رود.
وی با تاکید بر اینکه، انقلاب اسلامی انقلاب دل ها و قلوب بود، افزود: هنگامی که در قلب ها انقلاب می شود، شاهد تحول خواهیم بود و این انقلاب مظهر یا مقلب القلوب و الابصار بود لذا می بینیم که حتی در غرب و آفریقا نام کوچک فرزندان خود را روح الله الخمینی، مرتضی مطهری، بهشتی، طالقانی و سایر بزرگان انقلاب می گذارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این نشان می دهد که این انقلاب یک انقلاب نرم بود لذا می خواهم بگویم این جنگ نرمی که دشمن علیه ما ایجاد کرده که اصطلاحا به آن جنگ شناختی و تهاجم فرهنگی نیز گفته می شود، به دنبال آن است که پیش از آن در ایران جهاد نرم با انقلاب اسلامی شروع شده بود و اینها در مقابل این جهاد نرم شروع به تهاجم فرهنگی کردند.