به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تولید، فروش و ایجاد ارزش افزوده برای منابع هیدروکربنی، یکی از اهداف کشورهای بهرهمند از این منابع است؛ همچنین توجه به امنیت پایدار انرژی از مهمترین اصول مدیریت این حوزه در هر کشوری محسوب میشود؛ با این حال طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، شدت مصرف انرژی در کشور نزدیک به دو برابر استاندارد جهان است.
این موضوع نشان میدهد کشور دچار بد مصرفی انرژی شده و با ادامه این مسیر، تمام منابع هیدروکربنی کشور بدون ایجاد ارزش افزوده چندانی اتلاف خواهد شد؛ به گواه بسیاری از کارشناسان، راهحل این مسئله، بهینهسازی مصرف در کنار افزایش تولید است؛ از طرفی بهینهسازی چالشهایی دارد که برای حل آن چالشها ابتدا باید در سطح عالی مدیریتی کشور، ساختاری واحد شکل بگیرد تا بهوسیله آن بتوان مشکلات مربوطه را مرتفع کرد.
بر اساس این گزارش، در پرونده فجر نفت قرار است، اقدامات مهم دولت سیزدهم را بررسی کنیم. قسمت ششم این پرونده را در ادامه میخوانید.
فراخوان طرح تعویض مخازن فرسوده سیانجی تاکسیها در آبانماه ۱۴۰۲
فراخوان مدیریت طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای تعویض مخازن فرسوده تاکسیهای دوگانهسوز در آبانماه ۱۴۰۲، توزیع بنزین و گازوئیل یورو ۵ و ۴ در همه کلانشهرها، شهرهای بزرگ و محورهای مواصلاتی پرتردد، توزیع گازوئیل یورو ۵ اروپا تا حجم مقدور در صنایع شهرهای آلوده، اجرای طرحهای توسعهای صنعت سیانجی، اجرای طرح رایگان گازسوز کردن خودروهای عمومی و سیانجی سوز شدن ۲۹۰ هزار دستگاه برای اجرای مصوبه شورای اقتصاد، برنامهریزی و بهکارگیری مشوقها برای توسعه استفاده از سیانجی در ناوگان عمومی از جمله تاکسیها، ون، وانت و مسافربرهای شخصی و حتی خودروهای شخصی، احداث جایگاههای جدید سیانجی و توزیع روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب سوخت پاک سیانجی در سطح کشور از دیگر اقدامهای وزارت نفت برای اجرای تکالیف قانون هوای پاک بهویژه در دولت سیزدهم بوده است.
پیشرفت اجرای طرح محیط زیستی کهاب در دولت سیزدهم
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از دو سال گذشته اجرای طرح محیط زیستی کهاب را در انبارها، جایگاههای عرضه سوخت و خودروهای نفتکش با نصب تجهیزات طرح در ۹ انبار نفت در کلانشهرهای اصفهان، شمال غرب تهران، کرج، بندرعباس، تبریز، مشهد، اهواز و اراک و تلاش برای تأمین اعتبار اجرای طرح در ۱۶ انبار کوچک و بزرگ دیگر را دنبال کرده است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین تجهیز ۵ هزار و ۲۹۲ دستگاه نفتکش (معادل ۵۰ درصد ناوگان نفتکشهای حمل فرآورده) به تجهیزات طرح کهاب برای حمل بنزین درونشهری و اجرای مرحله نخست طرح در نزدیک به ۳ هزار جایگاه سوخت کشور را در دستور کار قرار داده است.