به گزارش ایرنا، وحید مجیدی روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر معادل ۵۳ درصد از جمعیت استان زیر پوشش خدمات بیمه سلامت قرار دارند، اظهار کرد: در برنامه توسعه ششم بیمه اجباری مصوب شده بود اما هیچ گونه ابزار اجرایی برای آن در نظر گرفته نشده بود اما در برنامه توسعه هفتم، به صراحت اعلام شده که هر فردی که بیمه نداشته باشد باید زیرپوشش بیمه سلامت قرار گیرد.
وی به تعداد افراد زیرپوشش این بیمه که به طور رایگان بیمه شده اند اشاره کرد و افزود: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت به طور رایگان از راه بیمه سلامت زیر پوشش قرار گرفته اند و هزینه های این طرح از طریق سازمان هدفمندی به حساب بیمه سلامت واریز می شود.
وی ادامه داد: در قالب صندوق سلامت همگانی ایرانیان نیز ۵۷۰ هزار نفر زیر پوشش هستند که ۴۵۰ هزار نفر از این تعداد بین دهک یک تا سه قرار دارند.
مجیدی گفت: سرانه بیمه درمان برای هر نفر در سال ۱۴۰۲، ۱۴ میلیون و ۳۵۰ هزار ریال است که دهک یک تا پنج رایگان بوده و دهک دهم که حدود هفت هزار نفر در استان هستند، تمام حق بیمه را پرداخت می کنند.
وی افزود: دهک های نهم ۵۰ درصد، هشتم ۴۰ درصد، هفتم ۳۰ درصد و ششم نیز ۲۰ درصد حق بیمه سالانه را برای تحت پوشش قرار گرفتن پرداخت می کنند.
سه هزار و ۶۰۰ موسسه در آذربایجان شرقی طرف قرارداد بیمه سلامت هستند
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با بیان اینکه سه هزار و ۶۰۰ موسسه در استان طرف قرارداد این بیمه هستند، گفت: محدودیتی برای عقد قرارداد نداریم و اگر موسسه ای قرارداد نبندد تخلف است و در واقع ۹۵ درصد موسسه ها با این بیمه طرف قرارداد هستند.
مجیدی از پرداخت ۱۷ هزار و ۵۹۲ میلیارد ریال در سالجاری به موسسه های طرف قرارداد خبر داد و گفت: طلب داروخانه ها، پزشکان و کلینیک ها را تا ماه نهم و بیمارستان های خصوصی و دانشگاهی را تا ماه هشتم سال جاری تسویه کرده ایم و پیش بینی ما این است که تا پایان سال ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال نیز پرداختی داشته باشیم.
وی افزود: همچنین برای تمام افراد زیر پوشش، حساب کاربری ایجاد شده است که افراد با مراجعه به سایت بیمه سلامت، می توانند پرونده الکترونیک خود را مشاهده کنند و تمامی مراحل عقد و تمدید قراردادها نیز به صورت الکترونیک است.
پرداخت یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه درمان بیماران خاص
مجیدی به فعالیت صندوق بیماران خاص و سخت علاج در این بیمه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۶۲ هزار نفر در استان نشان دار شده اند و ۱۰۷ نوع بیماری تحت پوشش این صندق هستند.
وی افزود: در طول سالجاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه درمانی این بیماران پرداخت شده و هزینه پرداختی خود بیماران در یک هزار و ۷۰۰ نوع خدمت نزدیک به صفر است و برای خدمات درمانی که در سیستم تعریف نشده اند سالانه ۵۰۰ میلیون ریال کمک هزینه پرداخت می شود.
۳۳۶ میلیارد ریال هزینه درمان نازایی و ناباروری پرداخت شد
مدیرکل بیمه سلامت استان از نشان دار شدن چهار هزار و ۶۵۹ روج نازا و نابارور در ۲ سال گذشته خبرداد و گفت: این افراد از ۲۹ خدمتی که در این زمینه در مراکز جراحی های محدود ارایه می شود برخوردار می شوند و هزینه پرداختی از سوی این افراد در مواردی نزدیک به صفر است.
مجیدی با بیان اینکه ۷۰ تا ۹۰ درصد هزینه های این نوع درمان در مراکز جراحی های محدود دولتی و خصوصی از سوی بیمه سلامت تقبل می شود، گفت: تاکنون ۳۳۶ میلیارد ریال در این زمینه پرداختی داشته ایم.
اختلاف قیمت شیر خشک از طریق سازمان هدفمندی به داروخانه ها پرداخت می شود
مجیدی با بیان اینکه یارانه شیر خشک از ۲۰ آذرماه قطع شد، گفت: دولت برنامه ای برای گرانی شیر خشک ندارد و قرار بر این شد که شیر خشک بدون افزایش قیمت در داروخانه عرضه شود و مابه التفاوت از طریق سازمان هدفمندی به داروخانه ها پرداخت خواهدشد.
وی ادامه داد: رقم استانی پرداختی به داروخانه ها از این طریق مشخص نشده ولی در کشور تا کنون حدود ۲۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
همپوشانی بیمه سلامت با تامین اجتماعی نزدیک صفر است
مدیرکل بیمه سلامت استان با بیان اینکه همپوشانی این بیمه با بیمه تامین اجتماعی نزدیک به صفر است، گفت: علت برخی همپوشانی ها، عدم تمکین تامین اجتماعی به استعلام از سامانه برخط ایرانیان است.
مجیدی افزود: یکی از گزینه های بیمه تامین اجتماعی، بیمه بازنشستگی بدون درمان است و همین افراد، بیمه درمان خود را از طریق بیمه سلامت اقدام می کنند که علت همپوشانی و عدم هم خوانی برخی آمار می شود.
تعرفه های پزشکی سال آینده هنوز قطعی نشده است
مجیدی به نحوه مشخص کردن تعرفه پزشکی در سال آینده اشاره کرد و گفت: این تعرفه ها از سوی دولت و در استان ها و برای بخش خصوصی، از طریق استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی، نمایندگان سازمان بیمه پایه و تکمیلی تعیین و اعلام می شود.
وی افزود: تلاش بیمه سلامت بر این بود تا میزان پرداختی سازمان بیمه گر پایه در بخش سرپایی بخش خصوصی را در برنامه توسعه هفتم بالا ببرد که میسر نشد و در واقع نقش بیمه های پایه در بخش خصوصی بسیار کمرنگ است.