ولی بهره مند روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نتایج آخرین بررسی ها نشان می دهد که زمان فعالیت سامانه بارشی در کهگیلویه و بویراحمد روز یکشنبه بیست و دوم بهمن ماه به مدت یک شبانه روز خواهد بود.
وی بیان کرد: گستره سامانه بارشی مذکور در مناطق گرمسیری و سردسیری استان خواهد بود.
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کاهش دمای هوا از دیگر پدیده های هواشناسی استان درچند روز آینده است.
بهره مند با اشاره به اینکه هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد به علت ورود این سامانه هشدار زرد صادر کرده افزود: رگبار باران، رعد و برق،وزش باد و در نواحی کوهستانی بارش برف و مه در گردنه ها از اثرات این سامانه است.
وی بیان کرد: لغزندگی جاده ها،کاهش دید،آبگرفتگی معابر به صورت محدود و امکان خسارت به سازه های موقت از خطرات احتمالی این سامانه است.
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: خودداری از توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها،احتیاط درباره عبور از رودخانه ها و انتقال محصولات کشاورزی از دیگر توصیه ها برای به حداقل رساندن خسارت هاست.
هشدار زرد برای شرایط جوی، هنگامی صادر می شود که اثرات منفی ضعیفی از جمله اختلال در سفرها در برخی نقاط ایجاد شود. در این سطح از هشدار، بیشتر افراد ممکن است بتوانند به کارهای روزمره خود ادامه دهند اما برخی دیگر بسته به مکان و یا نوع فعالیت آنها بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند. بنابراین توجه به محتوی هشدار و ارزیابی اینکه آیا فعالیت افرادمیتواند تحت تأثیر این هشدار قرار گیرد مهم است.مسئولان باید از وجود پدیده جوی آگاه بوده و تدابیر لازم را در صورت نیاز اتخاذ کنند.
بهره مند اضافه کرد: میانگین بارندگیهای امسال استان تا روز چهاردهم بهمن ماه ۲۱۱ میلیمتر بوده که ۲۲۵ میلیمتر کمتر از مدت مشابه پارسال است.
بهرهمند افزود: مدت مشابه پارسال۴۳۶میلیمتر باران در کهگیلویه و بویراحمد ثبت شده بود.
بهره مند میانگین بارش بلند مدت سالیانه در کهگیلویه و بویراحمد را ۵۸۰ میلیمتر اعلام کرد.
وی گفت: میزان بارش بلند مدت سالیانه در ایستگاه یاسوج ۸۰۰.۴،سی سخت ۶۹۳،دوگنبدان ۴۳۰،دهدشت ۴۰۲،لیکک ۳۹۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۲۹ میلیمتر ثبت شده است.
میانگین بارش باران استان طی سال زراعی گذشته به حدود ۷۰۰ میلیمتر رسید که بیش از ۱۴۰میلیمتر بیشتر از میانگین بلند مدت بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.