به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری سیبیسی، وزیر خارجه کانادا در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اتاوا از گزارشهای مربوط به دستور تخلیه رفح عمیقاً نگران است.
جولی با بیان اینکه چنین اقدامی، تاثیر مخربی بر آوارگان فلسطینی و از جمله اتباع کانادایی که در این شهر پناه گرفتهاند خواهد گذاشت، افزود: این اقدام روند ارسال کمکهای بشردوستانه حیاتی به غزه را به طور جدی به خطر میاندازد.
وزیر خارجه کانادا با تاکید بر لزوم تداوم تلاشهای فوری برای دستیابی به آتشبس پایدار در غزه، خاطرنشان کرد: ما به درخواست خود برای محافظت از جان غیرنظامیان و افزایش ارسال کمکهای بشردوستانه برای آوارگان غزه ادامه میدهیم.
به گزارش ایرنا، دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل پیشتر هشدار داد: ما در مورد عواقب یک تهاجم زمینی به شهر رفح هشدار می دهیم و باید آنچه قانون میگوید را مشخص کنیم.
ینس لرکه سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) گفت: بر اساس قوانین بشردوستانه بینالمللی، بمباران بیرویه مناطق پرجمعیت ممکن است به جنایت جنگی تبدیل شود.
وی ادامه داد: بنابراین واضح است که تشدید خصومتها در رفح در این شرایط میتواند منجر به تلفات گسترده غیرنظامیان شود و ما باید هر کاری که در توان داریم برای جلوگیری از آن انجام دهیم.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرده است حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر در خیابانهای رفح واقع در جنوب غزه آواره هستند.
وزارت بهداشت غزه نیز روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که در شبانه روز گذشته یکصد و هفت شهروند فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند که با احتساب آنها، شمار شهدای فلسطینی از آغاز عملیات طوفان الاقصی به ۲۷ هزار و ۹۴۷ نفر رسیده است.