محمد صدیق ارم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: هم اکنون با فعالیت ۲ مرکز تکثیر با استقرار کارشناسان خارجی و قطع پای چشمی، میگوهای دارای ناپلی به طور کاربردی تکثیر میگو در این جزیره آغاز شده است.
وی ادامه داد: هر ساله این عملیات از بهمن ماه آغاز می شود و امیدواریم با نظارت کارشناسان دامپزشکی و شیلات شاهد تولید موفق و عمده ای از پست لارو میگو برای ذخیره سازی مزارع پرورشی داخل استان باشیم.
رییس اداره دامپزشکی قشم توضیح داد: امسال قرار است مراکز تکثیر تعداد تقریبی ۲۵۰ میلیون لارو میگو برای ذخیره سازی در مزارع پرورش تولید کنند.
ارم اضافه کرد: گونه میگوی مولد ذخیرهسازی شده در قشم از گونه وانومی است که از گونههای اقتصادی و مقاوم در برابر بیماریها به شمار میرود.
وی گفت: براساس پایشهای بهداشتی انجام شده در حال حاضر مشکلی در مراکز تکثیر میگو وجود ندارد و براساس تقویم کاری با توجه به تولید بچه میگو ذخیرهسازی از بهمن ماه آغاز و تا اوایل شهریور سال آینده ادامه دارد.
میگو از جانوران آبزی است که جزو شاخه بندپایان و رده سخت پوستان است. میگو ها انواع گوناگونی دارند که در آب شور و شیرین و هم در مناطق گرم و سرد یافت می شوند.
بیش از ۳۰۰ گونه از آنها در سر تا سر جهان وجود دارند که میگوهای موجود در آب های خلیج فارس و دریای عمان از نوع گرمسیری است.
میگوی ببری و موزی، میگوی ریز یا خنجری و میگو سر تیز از میگوهای موجود در آب های قشم هستند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.