محمد صدیق ارم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون کارشناسان این اداره در سراسر جزیره قشم با انجام ۲۱ فقره بازدید از مزارع پرورشی و ۲۷ نوبت بازدید از مزارع پرورش آبزیان به پایش و مراقبت در این حوزه پرداختند.
وی ادامه داد: در این بازدیدها به ویژه در خصوص بیماری های مهم و اخطارکردنی سازمان جهانی بهداشت دام و به طور خاص، بیماری های ویروسی ماهی سی باس و میگو وانمی، بررسی های دقیق کارشناسی انجام شد تا در صورت مواجهه احتمالی با عوامل بیماریزا، توصیه های بهداشتی، راهکارهای درمانی و تدابیر قرنطینه ای لازم، اتخاذ و اجرایی شود.
رییس اداره دامپزشکی قشم توضیح داد: هدف از انجام این بازدیدها تعیین میزان شیوع بیماری در مزارع، دستیابی به اطلاعات لازم برای اجرای برنامه های پیشگیری از بروز بیماری، پیشگیری از گسترش بیماری و ارتقای وضعیت بهداشتی و شرایط امنیت زیستی مراکز تکثیر و پرورش انواع آبزیان در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.
ارم اضافه کرد: بیماریهای "وی. اچ. اس"، "آی. اچ. ان" و "آی. پی. ان" که نمونههایی از آنها برای تشخیص و پایش به آزمایشگاه مرجع فرستاده شده اند از مهمترین بیماریهای ویروسی ماهیان است و در صورت انتشار، خسارت های غیر قابل جبرانی در پی خواهند داشت.
هم اکنون ۱۹ مرکز پرورش ماهی و میگو در ساحل غربی، شهر بندری درگهان و روستاهای غرب جزیره قشم وجود دارد.
به گزارش ایرنا، ماهی سی باس دریایی آسیایی به صورت گستردهای در منطقه اقیانوس هند و آرام غربی از خلیج فارس تا چین، تایوان، پاپوآ گینه نو و استرالیای شمالی پراکنده شده است.
آبزی پروری این گونه در دهه ۷۰ میلادی در تایلند شروع شده و به سرعت در سراسر جنوب شرق آسیا گسترش یافته و از گونه های مهم پرورشی در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه است.
رشد سریع، مقاومت به تغییرات شوری و توانایی سازگار شدن به پرورش در استخرهای خاکی و قفس در محیط های دریایی، لب شور و آب شیرین از ویژگی های بارز این ماهی است.
ماهی سی باس آسیایی در زمره ماهیان مهم پرورشی در کشورهای آسیای جنوب شرقی است.
این ماهی از زمره پرطرفدارترین و گرانترین ماهیان در کشورهای استرالیا، تایلند، مالزی و تایوان است.
ماهی سی باس در خلیج فارس و دریایی عمان به خصوص سواحل جنوب شرقی ایران نیز موجود است و دارای تقاضا در بازارهای داخلی و خارجی است.
هر ۱۰۰ گرم گوشت ماهی سی باس آسیایی دارای تقریبا ۱۹/۵ گرم پروتئین و ۰/۱ گرم چربی است. کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم از جمله مواد معدنی موجود در گوشت ماهی هستند. ویتامین های گروه ب نیز در گوشت ماهی سی باس آسیایی تازه موجود است.
میگو از جانوران آبزی است که جزو شاخه بندپایان و رده سخت پوستان است.
در قشم میگوهای پرورشی تولیدی از نوع میگوی پاسفید غربی (وانامی) است که کاهش هزینه های غذایی، رشد سریع و بازماندگی بالا و مقاوم بودن به بیماری ها از مهم ترین ویژگی های این گونه است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما