به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، سید مرتضی بختیاری با بیان گزارشی در چهل و هفتمین جلسه شورای مرکزی زکات کشور در مشهد افزود: زکات از سه منبع در کشور شامل کمیته امداد، مساجد و سازمان های عضو و شبکه های مردمی و خیریه ها جمع آوری می شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته ۲۰ درصد مبالغ زکات از طریق کمیته امداد، ۳۹ درصد بوسیله مساجد و سازمانهای عضو شورای زکات و ۴۱ درصد توسط شبکههای مردمی، مراکز نیکوکاری و خیریهها فراهم و جمع اوری شده است.
رییس کمیته امداد امام خمینی بیان کرد: ۵۲ درصد از این میزان زکات مستحب است، ۱۳ درصد زکات واجب و حدود ۳۵ درصد نیز زکات فطریه است که در ماه مبارک رمضان جمعآوری می شود.
نهادینه شدن زکات جامعه را از واماندگی نجات می دهد
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: نهادینه شدن زکات به منزله تحقق یکی از ارکانهای اقتصادی اسلام است که جامعه را از استقراض و واماندگی نجات میدهد.
آیت الله سید احمد علم الهدی با تأکید بر ضرورت احیای جهاد سازندگی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: زکات یک حقیقتی است که از حوزه کشاورزی و دامداری گرفته تا هر عرصه دیگری که کفیل تغذیه مردم میشود.
وی ادامه داد: اگر جهاد سازندگی با همان روحیات و انگیزههای خدایی اول انقلاب احیا شود، در بسیاری از عرصهها شاهد تحول و پیشرفت مضاعف خواهیم بود و این گرههایی که امروزه وجود دارد، خود به خود برطرف میشود.
امام جمعه مشهد گفت: با زکات است که مردم خودشان کفیل سرنوشت اقتصادی مستحق و نیازمندان میشوند و هر کار اقتصادی، سهمی از سود و رشد خود را به مستضعفان میدهد و بدین طریق دیگر فقر مطلقی در جامعه وجود نخواهد داشت.
وی بیان کرد: این موقعیت خاص و ویژه بهجز نماز فقط برای زکات وجود دارد که در قرآن کریم، نام آن هر بار در کنار نماز و بلافاصله پس از آن آمده تا ضرورت آن را نشان دهد.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: در مسئله ترویج زکات بعضی از مؤمنانی که همچون ائمه جماعات در شهرستانها فعال هستند، ارتباط خوبی با کشاورزان، دامداران و سایر اقشار مختلف روستایی دارند که این ظرفیت برپایه باور دینی مردم ایجاد شده است.
وی گفت: در این شرایط، وقتی آن کشاورز یا دامدار ما از سود محصول خود چشمپوشی میکند و مال خود را به ساعی زکات میدهد تا برای دین خدا و نیازمندان قوم هزینه شود، باید برایش روشن باشد که در مرز قبولی نماز حرکت میکند. این کارها کم از یک نماز مقبول ندارد و باید بهخوبی هم مورد توجه و تبیین قرار گیرد.