به گزارش خبرنگار ایرنا؛ طرح توسعه و تحول اجتماعمحور ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تایید قرار گرفته و قرار است پس از ۶ ماه اقدامات انجام شده به محضر رهبری ارایه شود.
این طرح به منظور همافزایی ظرفیت دستگاههای اجرایی، سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مردمی با محوریت ساکنان محلههای کم برخوردار در راستای توانمندسازی این محلات در دستور کار قرار گرفته است.
محلات بر اساس شرایط کالبدی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و در پنج سطح اولوبتبندی شده و مدیریت آنها به دستگاههای متعددی محول شده است.
از تعداد ۲۰۲۰ محله شناسایی شده در کشور، ۴۴ محله جزء محلات هدف استان همدان است که به تفکیک به کمیته امداد، سازمان بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، هلال احمر و شهرداری واگذار شده است.
در همین راستا رزمایش جهادی خدمترسانی از امروز پنجشنبه به مدت ۲ روز در نخستین محله کم برخوردار شهرستان ملایر در محله شهید زرینی(نفت سیاه) آغاز شد و بیش از ۲۰ دستگاهها اجرایی خدمات و مشاورههای خود را در زمینه بهداشت و درمان، مهارت، آموزش؛ اوقات فراغت، ورزش، کسب و کار، فرهنگی و اجتماعی در سرای محله مرصاد به اهالی این محله ارائه کردند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همدان روز پنجشنبه در آئین آغاز به کار رزمایش جهادی خدمترسانی در محله کم برخوردار شهید زرینی ملایر، اظهار داشت: یکی از شعارها و رویکردهای اصلی دولت سیزدهم عدالتمحوری است و تمام تلاش دولت بهرهمندی مردم به ویژه در محلات کم برخوردار از بهترین خدمات است.
«تورج الوانیان» با بیان اینکه طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور در ۲۰۲۰ محله شناسایی شده در سطح کشور در حال اجرا است، گفت: سهم استان همدان ۴۴ محله است که عملا این طرح از زمستان سال گذشته با جدیت خاصی پیگیری شد.
وی ادامه داد: چهار دستگاه اصلی خدماترسان همچون ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، کمیته امداد، سازمان بهزستی و هلال احمر مشخص و محلات بین این دستگاهها توزیع شد و هر کدام از این دستگاهها متولی یک محل هستند و بقیه دستگاهها کمک حال این چهار دستگاه باشند.
دبیر طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلههای کم برخوردار استان همدان بیان کرد: هدف از اجرای این طرح این است که با استفاده از ظرفیت و توانمندی اهالی محل، بزرگان و پیشکسوتان محل مسائل، مشکلات و معضلات شناسایی و انتقال داده شود و با استفاده از ظرفیت خیران و کمکهای دولتی، بتوانیم حداقل خدماتی که لازم است در این مناطق انجام دهیم.
الوانیان تاکید کرد: بعد از اجرای این طرح در چهار محله همدان، شهید رزینی پنجمین محله است که این طرح اجرایی شد و امیدورایم رزمایش در سایر محلات استان اجرا و با شناسایی و احصاء مسایل و مشکلات موجود، با همت دستگاهها بتوانیم در اولین فرصت خدمات مورد نظر را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی لازم قبل از اجرای رزمایش در محلات انجام و اهالی در جریان قرار میگیرند، افزود: به تدریج در تمام محلات کم برخوردار شناسایی شده این اتفاق خواهد افتاد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همدان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید «محمود خداداد»، خاطرنشان کرد: شهدایی که ما تقدیم انقلاب اسلامی کردیم، به این خاطر است که بتوانیم خدمات بهتر و موثرتری را به مردم ارایه دهیم و امنیت و آرامش مطلوب در جامعه فراهم شود.
الوانیان دولت سیزدهم را دولت خدمت دانست و گفت: اصلیترین شعار دولت عدالتمحوری است و به صورت عملی مردم این خدمات را احساس میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد: با هماهنگی همه دستگاهها و نهادهای اجرایی، زمینهای برای رشد، توسعه و تعالی مردمی که در این محلات زندگی میکنند، فراهم شود.
سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر نیز هدف از اجرای این طرح را محرومیتزادیی و ارایه خدمات بیشتر به محلات کم برخوردار عنوان و بیان کرد: در شهرستان ملایر پنج محله کم برخوردار شمسآباد، شهید زرینی، ناسیونال(پشت سازمان)، سرجور و جعفرآباد شناسایی شد که رزمایش جهادی خدمترسانی امروز به مدت ۲ روز در نخستین محله کم برخوردار ملایر آغاز شد.
«مسعود وفاییزاده» با تاکید بر اینکه در صدد هستیم این خدمات را برای محلات دیگر در قالب رزمایش ۲۰۲۰ تسرّی دهیم، هدف از اجرای این طرح، اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب در زمینه رسیدگی به مناطق کمتر برخوردار، اجرای طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار کشور و ایجاد همافزایی بین دستگاهها عنوان کرد.
وی اتخاذ تصمیمات راهگشا برای رفع موانع و مشکلات اجرایی در این محلات در شورای برنامهریزی و توسعه استان و کارگروههای تخصصی ذیل آن و ستاد بازآفرینی شهری استان، استفاده حداکثری از تمامی ظرفیتها، منابع بخش خصوصی و اعتبارات استانی، امکانات نهادهای حمایتی و همسوکردن بودجه دستگاههای استانی و شهرداریها به منظور رفع نیازها و مشکلات محلات مذکور را از دیگر اهداف این رزمایش برشمرد.
سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر ادامه داد: شهرداری در ارستای اجرای این طرح باید منابع و اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی و توسعه محلات کم برخوردار پیشبینی کند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) استان همدان نیز گفت: طرح رزمایش و میز خدمت محله شهید رزینی ملایر در راستای طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کشور است که یکی از اهداف آن آوردن خدمت در محلات کم برخوردار است.
«حمیدرضا صلحجونیا» بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان همدان متولی ۱۲ محله است که در شهر ملایر محلات امامزاده عبدالله، پشت سازمان و شهید زرینی است.
وی یادآور شد: در رزمایش جهادی بیشتر تاکید ما این است که خدماتی ارائه شود که اثرگذار باشد و در تجربیات قبلی که در مرکز استان داشتیم، دستگاههایی را امروز دعوت کردیم که قرار است خدمت حضوری ارایه دهند و کار از حالت نمایشی به کار عملیاتی تبدیل شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز به ایرنا گفت: در این رزمایش گروه پزشکی و بسیج جامعه پزشکان در زمینه متخصص داخلی، جراحی عمومی، متخصص اطفال، پزشک عمومی، کارشناس تغذبه، متخصص جراحی عمومی، متخصص ارتوپدی، متخصص زنان و زایمان، دندانپزشکی، متخصص اعصاب و روان به صورت رایگان به مردم خدمات ارایه میدهند.
«کریم میرزایی» با بیان اینکه دارو نیز به صورت رایگان داده میشود، افزود: در رزمایشهای مختلف در سطح شهرستان شرکت میکنیم و بسیج جامعه پزشکان و سایر نهادها و ارگانها در این زمینه ما را حمایت میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر هم ضمن ابراز خرسندی از اجرای این رزمایش و استقبال خوب اهالی منطقه شهید زرینی، بیان کرد: این رزمایش به مدت طی ۲ روز در حال اجراست و ۲۰ اداره با حفظ کرامت مردم و اجرای برنامههای خوب، مشغول به خدمترسانی هستند.
«فرشاد کشاورزیان» با بیان اینکه ما در رشتههای هنری و فرهنگی در این رزمایش غرفه داریم و با حضور ۱۵ هنرمند مشغول خدمترسانی در این محله هستیم، ادامه داد: خمیرسازی، مجسمهسازی، سفالگری، نقاشی، گریم چهره، قصهگویی ومعرفی کتاب از جمله برنامههای متنوع برای مخاطبان است.
وی پخش کتاب و بلیت جنگهای شادی و تئاتر به اهالی این محله را از دیگر برنامهها برشمرد و افزود: تلاش ما معرفی فعالیتهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به مردم است و در رشتههای تئاتر، نمایش، خوشنویسی، موسیقی و کلاسهای قرآنی که جز ماموریتهای ما است، ضمن ارایه توضیحات لازم و اخذ شماره تماس از افراد، در مواقع تشکیل کلاسها، با این افراد تماس گرفته و به صورت رایگان در این کلاستها شرکت کنند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی ملایر نیز با بیان اینکه تعداد زیادی از اهالی این محلات عضو کتابخانهها هستند، اظهار داشت: در تابستان و اوقات فراغت با کمک شهرداری، مساعدت همکاران و ارتباط خوبی که با بزرگان و روحانی محله شهید زرینی داریم، برنامهها را در حسینیه محل انجام میدادیم که با همت شهرداری ملایر مجموعه فرهنگی در این محله احداث شد و امیدواریم در آینده نزدیک در بخشی از ساختمان کتابخانه عمومی راهاندازی کنیم.
«سیدمهدی آخشیک» با بیان اینکه برای طرح ۲۰۲۰ در محله شهید زرینی برنامههای جامع و کاملی را در نوبت صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تدارک دیدهایم، افزود: معرفی کتاب، قصهگویی، نقاشی، ساخت کاردستی، شاهنامهخوانی و نقالی از جمله برنامهها است.
وی شور و اشتیاق و استقبال کودکان و اهالی این محله را وصفناشدنی دانست و افزود: با همکاری اداره کتابخانهها، کانون خدمت رضوی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برنامههای خوبی در دست اجرا است که در توسعه و ترویج فرهنگ در این محلات بسیار اثرگذار است.
به گزارش ایرنا؛ محله کم برخوردار «شهید زرینی» نخستین محله از پنج محله هدف شهرستان ملایر بود که رزمایش جهادی خدمترسانی در راستای طرح «توانمندسازی و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محلات کم برخوردار کشور امروز پنجشنبه آغاز شد و به مدت ۲ روز ادامه دارد.