به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیتالله سید احمد علمالهدی، وی روز پنجشنبه در ششمین اجلاس سالانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان افزود: هیچ جریان فرهنگی و تبلیغی بهاندازه جامعه روحانیت، در عرصه جهاد تبیین مسئولیت ندارد تا جایی که فقط در یک قلم مسائل تبلیغی، بیش از ۸۰ سال بار ترویج دین بر دوش روحانیت و طلاب بوده و تا به امروز نیز این مسئله ادامه دارد.
وی ترویج و تحکیم ضرورت تبلیغ در حوزههای علمیه را از دستاوردهای میدان داری آیت الله بروجردی دانست و خاطرنشان کرد: ماهیت و شخصیت حوزههای علمیه تا قبل از شهریور ۱۳۲۰ که تجدید حیات حوزه صورت بگیرد، فقط بهعنوان یک نهاد آموزشی مطرح بود و حتی در حوزه سترگ و سابقهدار نجف، هرگونه اشتغال و حرکتی بهجز تحصیل و تدریس بهعنوان یک عامل مخل و مخرب نسبت به تکامل و تعالی حوزه و طلاب به حساب میآمد.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی گفت: خدا رحمت کند مرحوم آیتالله العظمی بروجردی را که در جریان احیای حوزه در شهریور ۱۳۲۰، مسئله تبلیغ را نیز بر وظایف و تکالیف حوزویان افزودند تا یک جریان عظیم و سراسری شکل بگیرد و دستاوردهای فرهنگی و معارف حوزه را به مردم بچشاند.
وی افزود: از آن زمان که بیش از ۸۰ سال میگذرد، اکنون شاهد صدور حکم جهاد تبیین هستیم که اگرچه فقط متوجه روحانیت نیست و همه افراد به ندای رهبر معظم انقلاب مخاطب قرار داده شدهاند اما روح این فرمان ناظر بر همان تبلیغی است که هشتاد سال است به پرچمداری حوزویان انجام میشود.
آیت الله علم الهدی گفت: اسلام امروز، اسلام زندانی در مساجد و حسینیهها نیست. مردم امروز نیز آن مردمی نیستند که فقط محدود به مسائل فقهی و کلام و زکاتشان باشند که جز اصلاح قرائت نماز و مسائل فردی، چیز دیگری از روحانیت نخواهند.
وی با تأکید بر اینکه هم تبیین و هم جهادی بودن آن نیازمند الگو و معیار است، گفت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه با اندیشههای روشنفکرانه بپذیریم و چه با اندیشههای متحجرانه قبول نکنیم، واقعیت این است که اسلام هیچوقت بهاندازه امروز گسترش نیافته و بهموازات این، تقابل و عناد قدرتهای دنیا در مسیر اسلام ستیزی و اسلام زدایی نیز هرگز بهاندازه امروز توسعه پیدا نکرده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: اندیشمند ما در کمیسیونهای حوزه باید بنشینند، فکر کنند، برنامهریزی کنند تا از حوزه نرمافزاری تا عرصه سختافزاری و میدانی، اسلام با رویکرد مجاهدانه گسترش پیدا کند و مبانی دین منطبق با نیازهای روز مطرح شود.
آیتالله علمالهدی بیان کرد: امروزه سربازی در رکاب امام زمان(عج) به درد حضرت میخورد و میتواند مفید واقع شود که سرباز به روز باشد. اینجاست که از منظر امام زمان(عج)، شاید حتی یک طلبه ساده بر یک عالم فیلسوف ارجحیت پیدا کند زیرا آن طلبه مباحثی در تبلیغ خود مطرح میکند که نیاز امروز جامعه عصر غیبت را موردواکاوی و تحلیل قرار میدهد.
حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و حدود ۴۰ هزار طلبه در حال آموزش در ۱۵۲ مدرسه علمیه تحت نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.
هم اکنون بیش از ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.