مشهد-ایرنا- آیت‌الله سید احمد علم الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با وزیر کشاورزی و امنیت غذایی کشور مالزی که به مشهد سفر کرده است، دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت الله علم‌الهدی روز شنبه افزود: در دیپلماسی کشورهای اسلامی، تبادل حوزه دانش و فناوری اهمیت زیادی حتی نسبت به مراودات اقتصادی و فرهنگی دارد.

وی ادامه داد: مبادلات مالی و مسائل اجتماعی از جمله اموری است که با تغییر دولت‌ها دستخوش تغییر می‌شود اما عرصه دانش فراتر از سیاست است و جامعه دانشگاهی، علما و فضایل علمی هیچ‌گاه محدود به تصمیم و فکر سیاستمداران نبوده‌اند.

امام جمعه مشهد افزود: مالزی از جمله کشورهای پیشرو در حوزه اجرای سیاست‌های اقتصادی اسلامی است. تجربه حاکمیتی در این کشور ثابت کرده که نظریه حکمرانی دینی را می‌توان در همه عرصه‌ها از جمله اقتصاد نیز اجرا کرد و بر همین اساس، جمهوری اسلامی با پیشرفت‌هایی که در زمینه حکمرانی اجتماعی فرهنگی دارد، می‌تواند الگوی مکمل مالزی باشد و تجربیات دو طرف زمینه‌ساز خیر و برکت برای دو کشور باشد.

وی بیان کرد: پایتخت فرهنگی جهان اسلام سالانه میزبان میلیون‌ها زائر است که مجاوران بارگاه منور رضوی نیز همه زندگی خود را برای تأمین رفاه زائران پای کار می‌آورند. این الگوی میزبانی به‌ موازات ظرفیت‌های زائرپذیر مشهد فرصت‌های کم‌نظیری است که می‌تواند مورد توجه برادران عزیز ما در کشور مالزی قرار گیرد.

آیت‌الله علم‌الهدی در پاسخ به ابراز دغدغه وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی نسبت به تحولات اخیر فلسطین و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه نیز گفت: زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) زمانی فراهم می‌شود که دنیا استکبارستیز شود. بشر باید به این باور برسد که جریان مادی جهان‌خواری نمی‌تواند دنیا را مدیریت کند و از این نظر اگرچه شهادت زن و کودک فلسطینی زیر بمباران صهیونیست‎ها برای ما نیز جانکاه و تأسف بار است اما در واقع، مسیر استکبارستیزی ملت‌ها را کوتاه‌تر می‌کند و موجی از وجدان‎های نگران به راه می‌اندازد.

فرهنگ میزبانی مشهد، الگوی جهان اسلام

وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی هم در این دیدار ضمن معرفی مواضع و دیدگاه‌های خود نسبت به انقلاب اسلامی، تحولات اخیر منطقه و جنگ غزه گفت: از دوران دانشجویی تاکنون متمرکز بر واکاوی مبانی اقتصادی اندیشه امام خمینی(ره) هستم زیرا در این حوزه، دیدگاه‌های روشنفکرانه زیادی وجود دارد که بسیاری از گره‌های ایدئولوژیک مکاتب فکری غربی را باز می‌کند. دلبستگی من به ایران اسلامی از زمان پیروزی انقلاب ایران در سال ۵۷ آغاز شد.

«محمد سبو» افزود: از همان زمان بود که تحولات ایران را زیر نظر گرفتم و کار به جایی رسید که سه روز بعد از آزادسازی خرمشهر، خودم را به تهران رساندم و در دوران دفاع مقدس، مطالعات خود را در دانشگاه تهران و پژوهشگاههای اقتصادی ادامه دادم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی موجود در مشهد به تشریح اهداف سفر خود پرداخت و تأکید کرد: مایه شگفتی است که فرهنگ میزبانی در مشهد آن‌قدر قدرتمند است که اقشار مختلف مردم به‌خصوص در بافت پیرامونی حرم امام رضا(ع)، به‌ جز مهمان‎ نوازی و ارائه خدمت به زائر دغدغه دیگری در شبانه‌روزشان ندارند.

به گفته وی، آغوش باز مشهدی ها به روی زائران در تمام طول سال، نشان از بنیه فرهنگی ریشه‌داری دارد که می‌تواند برای سایر کشورهای اسلامی هم الگو قرار گیرد.