کرمانشاه - ایرنا - ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند همزمان با دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و در استان کرمانشاه سه داوطلب برای کسب ۲ کرسی این استان رقابت دارند.

به گزارش ایرنا، در اصل‌های ۹۹، ۱۰۷، ۱۰۸، ۱۱۱ و ۱۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نام خبرگان رهبری ذکر شده است و اصل ۱۰۷ انتخاب رهبری جامعه را وظیفه خبرگان می‌داند که یکی از اصلی ترین وظایف این نهاد و تاثیرگذار بر شئون مختلف اصلی کشور است.

اشتهار به دیانت و وثوق شایستگی اخلاقی، اجتهاد در حد قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی، بینش سیاسی و اجتماعی، معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی و نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی از جمله پیش شرط های داوطلب شدن برای حضور در مجلس خبرگان رهبری است.

مدت زمان هر دوره مجلس خبرگان رهبری که اعضای آن به وسیله انتخابات و رأی مستقیم و مخفی مردم انتخاب می‌شود، هشت سال است.

در استان کرمانشاه ۶ نفر برای دستیابی به ۲ کرسی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ثبت‌نام کردند که صلاحیت مصطفی علما، امان نریمانی و مهدی خطیبی از سوی شورای نگهبان تایید شد.

ایرنا مرکز کرمانشاه ضمن تهیه زندگینامه و سوابق نامزدهای مجلس خبرگان در استان به منظور رعایت مساوات در معرفی نامزدها، این معرفی را به ترتیب حروف الفبا برای مخاطبان اطلاع رسانی می‌کند.

مهدی خطیبی

مهدی خطیبی متولد دی ماه ۱۳۵۸ در شهرستان سنقر از توابع استان کرمانشاه است، وی سال ۱۳۷۵ همزمان با اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه سنقر شده و بعد از یک سال به حوزه علمیه همدان منتقل و چهار سال از محضر اساتید آن دیار ادبیات عرب و دورس مقدماتی را فرا گرفت و در سال ۱۳۸۰ به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد.

در قم پس از سپری کردن دروس سطح در درس خارج آیت الله عندلیب همدانی حاضر شده و حدود ۱۰ سال به صورت مستمر از درس خارج فقه ایشان بهره برد و همچنین علاوه بر آن در دروس خارج اصول آیات عظام وحید خراسانی و سبحانی و همچنین آیات هاشمی شاهرودی و شب زنده دار حاضر شده و با تدوین رساله سطح سه و سطح چهار تحصیلات تحت برنامه‌ مرکز مدیریت حوزه علمیه قم را به پایان رساند.

مهدی خطیبی از سال ۱۳۸۲ در کنار دروس حوزوی به تحصیل دروس دانشگاهی نیز پرداخت و در سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) دانش آموخته شد.

وی در سال ۱۳۹۱ نیز در مقطع دکتری رشته «فلسفه اقتصاد اسلامی» در همان موسسه پذیرفته شده و هم اکنون بعد از سپری کردن امتحان جامع مشغول تدوین پایان نامه است.

مهدی خطیبی در کنار اشتغال به تحصیل، تدریس دروس حوزوی را نیز آغاز کرده و کتاب‌های مختلفی همچون رسائل، مکاسب، کفایه، دروس تمهدیه و فقه بانکداری را در موسسه امام خمینی و جامعه المصطفی تدریس کرده و علاوه بر آن دروس رشته اقتصاد همچون اقتصاد کلان و اقتصاد منابع طبیعی را برای دانش پژوهان مقطع کارشناسی تدریس می کند.

مدیر گروه اقتصاد موسسه موضوع شناسی احکام فقهی از سال ۱۳۹۶، دبیر بخش اقتصادی مجله معرفت از ۱۳۹۷، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و عضو انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم از سال ۱۳۹۰ از جمله سوابق اجرایی ایشان است.

امان نریمانی

امان نریمانی که یکی از نمایندگان استان کرمانشاه در دوره پیشین مجلس خبرگان رهبری متولد هفتم اسفند ماه ۱۳۳۴ در یکی از روستاهای اسلام آباد غرب است.

وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان رساند و پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی در کنکور سراسری سال ۱۳۵۴ شرکت و در رشته مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان پذیرفته شد اما با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی آن دوران و علاقه قلبی خود در سال ۱۳۵۶ و پس از گذرندان خدمت سربازی به تحصیل در مدارس علوم دینی پرداخت.

با آغاز جنگ تحمیلی همچون سایر اقشار جامعه در جبهه جنگ حضور یافت، وی همزمان با تحصیل در حوزه علمیه به فراگیری زبان انگلیسی مشغول و در نهایت به اخذ مدرک عالی از مراکز آموزش زبان های خارجی حوزه علمیه زیر نظر دانشگاه تهران موفق گردید.

امان نریمانی در سال ۱۳۶۴ در مقطع رسایل و مکاسب رتبه نخست حوزه علمیه قم را کسب و از جانب امام راحل و دیگر مراجع مورد تقدیر قرار گرفت، در سال ۱۳۶۸ جهت احیای حوزه علمیه امام خمینی به عنوان مدیر و مدرس حوزه به زادگاهش بازگشت و همزمان در دبیرستان های این شهر به تدریس زبان انگلیسی پرداخت.

امان نریمانی در سال ۱۳۷۱ به دعوت جمعی از معتمدان، دانشگاهیان و سایر اقشار حوزه اسلام آباد غرب در چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد و با کسب آرای لازم به خانه ملت راه یافت.

با پایان یافتن دوران خدمت در قوه مقننه، در دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور مشغول به خدمت شده و در خلال سال های خدمت به عنوان امام جمعه قروه در استان کردستان طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ مشغول کار شد.

همچنین سال ۱۳۷۷ در آزمون برگزار شده توسط شورای نگهبان شرکت و با کسب نمره عالی مجاز به شرکت در دورهای سوم و چهارم انتخابات مجلس خبرگان رهبری شد.

ایشان از سال ۱۳۷۷ تجربه حضور در جامعه دانشگاهی و تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی سنندج و پس از آن در دانشگاه های دولتی و آزاد شهر تهران را دارد.

مصطفی علماء

مصطفی علماء متولد روز نهم اردیبهشت ماه ۱۳۲۲ در خانواده اهل علم شهر کرمانشاه و پدر ایشان صدرالدین علماء از بازاریان و در زمره وکلای برخی مراجع نجف در شهر کرمانشاه بوده است.

ایشان تحصیلات مقدماتی را در دبیرستان کزازی شهر کرمانشاه به پایان رساند و سال ۱۳۴۱ جهت تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه قم هجرت کرد.

وی دروس سطح را از محضر آیات عظام فاضل لنکرانی و سبحانی فرا گرفته و منظومه را نزد شیخ یحیی‌انصاری و اسفار هم نیز نزد علامه‌حسن‌زاده آملی و خارج فقه و اصول را نزد آیت‌الله گلپایگانی و آمیرزا هاشم آملی به پایان برد.

همچنین سال های اقامت در قم را محضر حضرات آیات علامه طباطبایی، بهاادینی، بهجت، خوشوقت، و سعادت پرور به کسب علم و اخلاق مشغول بود.

در سال ۱۳۶۴ با حکم امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه سیرجان منصوب و در طول این سالیان حضور در استان کرمان با شهید حاج قاسم سلیمانی آشنا شد.

مصطفی علما در سال ۱۳۸۶ طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه منصوب و این مسوولیت را تا پاییز امسال بر عهده داشت.

ایشان در ۲۱ مهرماه ۱۴۰۲ به دلیل پاره ای از معذورات شخصی استعفای خود را تقدیم آیت الله خامنه ای کرد.

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان است و هشت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

حوزه های انتخابیه استان کرمانشاه شامل شهرستان کرمانشاه با سه کرسی نمایندگی، اورامانات (شهرستان های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر) یک کرسی، حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب یک کرسی، حوزه انتخابیه اسلام آباد غرب و دالاهو یک کرسی، حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی یک کرسی و حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین یک کرسی است.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات استان کرمانشاه تعداد شعب اخذ رای جانمایی شده در استان هزار و ۶۶۰ شعبه است همچنین در استان کرمانشاه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بالای ۱۸ سال حق رای دارند.

برای شهرستان کرمانشاه ۱۶ هزار نفر و نیز برای کل استان ۳۲ هزار مجری انتخابات در نظر گرفته شده است.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند ماه برگزار می شود.

برچسب‌ها