عبدالکریم اخترشناس روز چهارشنبه در گبت و گو با ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه، ۱۱ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۶۴۸ تردد خودرو در مبادی ورودی و ۱۱ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۱۱۳ تردد در مبادی خروجی این استان ثبت شده است.
وی افزود: تردد خودرو در ورودی و خروجی های استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش داشته است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای بوشهر تصریح کرد: محورهای ورودی و خروجی "بوشهر"، "کنگان-عسلویه" و "سیراف-عسلویه" به ترتیب پرترددترین جادههای ارتباطی استان بوشهر طی سالجاری هستند.
اخترشناس بیان کرد: همچنین جاده های "گناوه-سیاه مکان"، "اهرم -فراشبند" و "دیر-بردخون" نیز کمترین تردد جاده ای طی این مدت را ثبت کرده اند.
وی یادآور شد: ۸۹ درصد ترددهای جاده ای استان مربوط به خودروهای سبک و ۱۱ درصد هم وسایل نقلیه سنگین بوده است.
ثبت بیش از ۴۷۲ هزار تخلف از سرعت مجاز
دبیر کمیسیون ایمنی راه های بوشهر همچنین از ثبت ۴۷۲ هزار و ۵۵۷ مورد تخلف سرعت غیرمجاز در جادههای استان در این مدت خبر داد.
اخترشناس بیان کرد: بیشترین تخلفات سرعت در محورهای "کنگان-عسلویه" (بیدخون)، "سیراف-جم" ( بعداز سه راه سیراف) و "خورموج-کنگان" (سه راه کاکی) بوده است.
وی ادامه داد: میانگین سرعت متوسط خودرو در جاده های برون شهری استان ۸۳ کیلومتر است که تقریبا ۱۰ کیلومتر از میانگین کشوری بالاتر می باشد، از این رو از رانندگان انتظار داریم برای حفظ سلامتی خود و سایرین علاوه بر رعایت سرعت مطمئنه، به علائم راهور نیز توجه کنند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر هوشمندسازی جادهها را یکی از اولویتهای این اداره کل برشمرد و گفت: ۶۰ سامانه ترددشمار، ۱۹ دوربین نظارت تصویری، ۵۳ سامانه ثبت تخلفات رانندگی، ۴ سامانه توزین حین حرکت و ۷ تابلو پیام متغیر در راههای ارتباطی استان فعال است.
وی با تقدیر از فعالیت شبانهروزی کارشناسان مرکز مدیریت راههای استان بوشهر اظهار کرد: مردم و مسافران قبل از سفر می توانند در تماس با سامانه ۱۴۱ یا از طریق نرم افزار و سایت اینترنتی آن، از وضعیت ترافیکی جاده ها مطلع شده و هرگونه انتقاد و شکایت خود را نیز جهت بررسی اطلاع دهند.