سمنان - ایرنا - نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی از گرمسار و آرادان در غرب استان سمنان گفت: تامین حقابه واقعی و توسعه خدمات درمانی از حقوق مردم این حوزه انتخابیه است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شهرستان شاهرود و میامی و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه‌هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع‌های شهرستانی و کشوری کرده‌ است.

رضا پازوکی روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سمنان به معرفی و اعلام برنامه‌ها و اولویت‌های خود در عرصه ملی و حوزه انتخابیه پرداخت.

این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان متولد ۱۳۵۴ از روستای ساروزن گرمسار، دارای مدرک تحصیلی دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه تهران و مدرس دانشگاه است که سال ۱۳۷۶ به استخدام اداره‌پزشکی قانونی گرمسار درآمد و سال ۱۳۸۳ سردفتر اسناد رسمی شد و از آن زمان تا کنون مشغول خدمت در این بخش به مردم گرمسار و آرادان است.

سال ۱۳۹۰ تدریس در دانشگاه نیز به فعالیتش اضافه شد، اکنون به عنوان نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان در غرب استان سمنان وارد کارزار رقابت انتخاباتی شد و با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان به بیان دیدگاه‌ها، اولویت‌ها و برنامه‌های خود به عنوان نامزد پرداخت.

ایران در قانونگذاری پارلمانی حرف نخست را در منطقه می‌زند

پازوکی نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان در چندبخش به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت:

نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه قانون‌گذاری و پارلمانی از کشورهای پیشرفته جهان است.

ایران از لحاظ وضع قوانین پارلمانی در منطقه حرف اول را می‌زند و پارلمان کشور از قوی‌ترین پارلمان‌ها است که قوانین خوبی وضع می‌کند.

مطالعه تطبیقی زیادی برای بررسی قوانین ایران با کشورهای پیشرفته انجام داده‌ام که بررسی‌ها نشان می‌دهد قوانین ایران در نوع خود پیشرفته است، اما مشکلی که وجود دارد این است که قوانینی که در کشور وضع می‌شود گاهی اوقات ناقص و نفع مردم در آن دیده نمی‌شود و یکجانبه و یک سویه است.

قانون بازنشستگی با افزایش سن تا ۴۲ سال از جمله قوانینی است که به تازگی تصویب شد؛ این قانون هر چند ممکن است توجیهی داشته باشد، اما مورد مطالبه عموم مردم نیست و مردم راضی نیستند.

برخی قوانین وضع می‌شوند، اما بر زمین‌می‌مانند و اجرا نمی‌شوند که از جمله این قوانین، قانون مترقی تسهیل ازدواج جوانان است که در ۱۳۸۴ تصویب شد، اما تا کنون اجرایی نشد.

کمک‌هزینه مسکن، اشتغال و ازدواج در قانون تسهیل ازدواج جوانان دیده شده است، اما این قانون اجرایی نشده است.

قانون تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار که طی یک یا ۲ سال گذشته به تصویب رسید، اما به قدری عجولانه تصویب شد که صدمه‌های جبران ناپذیر به کسب و کارها وارد کرد.

با تصویب این قانون سیل متقاضیان وارد کسب و کار می‌شوند و به قدری هجمه به یک شغل بالا رفته که توجیه اقتصادی ندارد.

نیازسنجی و توجه به ظرفیت قانونی در جذب نیرو مورد توجه دولت است، اما در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار این موضوع دیده نشد و این قانون به ضرر مردم تصویب شد.

در بخش مسکن قانون عملیات بانکی بدون ربا را داریم که با اجرای این قانون همه افراد می‌توانند صاحب خانه شوند، اما اکنون به دلیل اینکه بانک‌ها بودجه کافی یا سرمایه کافی ندارند، ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت مسکن را وام می‌دهند و بقیه قیمت مسکن را مالک خودش پرداخت می‌کند.

می‌توان قوانینی به نفع مردم وضع کرد تا متقاضیان بتوانند خانه‌هایی بخرند که بهای آن به صورت تمام اقساط باشد.

قانون ساخته دست بشر است و مجلس باید اهتمام ویژه در اصلاح و تغییر قوانین به نفع مردم داشته باشد، از وظایف مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مردمی قانون‌گذاری است.

نظارت بر حسن اجرای قوانین از دیگر وظایف نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است و ابزارهای نظارتی نیز برای انجام وظیفه در اختیاردارد که از جمله وظایف تذکر به مسولان، پرسش و استیضاح وزیران به نفع مردم است.

اولویت‌ها و مشکلات در حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان گفت: مهمترین مشکل این حوزه انتخابیه حقابه است، گرمسار منطقه‌ای با فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری و صنعتی شناخته می‌شود و بیش از ۵۵ درصد صنعت استان سمنان در این منطقه مستقر است.

اقتصاد و معیشت مردم در حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان وابسته به حقابه منشعب شده از رودخانه حبله‌رود است که جای تاسف دارد چندین سال گذشته این حقابه مورد تعرض قرار گرفته است.

قوانین خوب در صیانت از حقابه رودخانه حبله‌رود وجود دارد، اما این قانون به خوبی اجرا نمی‌شود و برداشت‌های غیرقانونی از حقابه انجام می‌شود.

کشاورزان گرمساری برای استفاده از آب رودخانه حبله‌رود، آب‌بها می‌پردازند، اما در برخی بخش‌ها مردم بدون پرداخت آب‌بها برداشت غیرمجاز دارند و نظارتی در این زمینه نیست که کوتاهی برخی دستگاه‌های نظارتی مشهود است.

۹۱ درصد حقابه سد نمرود مربوط به حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان است، اما به دست مردم این دیار نمی‌رسد.

طی سال‌های اخیر در زمین‌های اطراف رودخانه کشت و کارهای وسیعی در زمینه‌های مختلف از جمله صیفی‌کاری و پرورش گل زینتی توسط اتباع بیگانه شکل گرفته و برای آبیاری بی‌رویه و بدون حساب و کتاب از آب برداشت می‌کنند و هیچ نظارتی بر این برداشت‌ها وجود ندارد؛ انتظار می‌رود وزارت نیرو در زمینه برخورد با برداشت غیرمجاز آب در بستر حریم رودخانه به وظیفه خود عمل کند.

تا سال ۱۳۸۴ سمنان، البرز و تهران مشمول یک اداره آب منطقه‌ای بودند و پس از جدا شدن شرکت آب منطقه‌ای استان‌ها، تعارض منافع به وجود آمد. مردم گرمسار حق اولیه خود از آب را دست دادند و ترس وجود دارد طی سال‌های آینده اقتصاد، معیشت، کشاورزی و باغداری مردم مورد تعرض قرار بگیرد.

«درمان» دومین مشکل اساسی و رفع آن مطالبه جدی مردم حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان است، گرمسار با داشتن ۱۱۰ هزار جمعیت سرانه درمانی پایین دارد.

حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان فقط یک بیمارستان فعال دارای تجهیزات ضعیف، با کمبود نیروی پرستار و متخصص دارد که پاسخگوی نیاز مردم این دیار نیست، و داشتن بیمارستان دوم و ارتقای خدمات درمانی از مطالبه مردم و کمک‌کننده در رفع مشکلات است.

اگر دانشگاه علوم پزشکی در گرمسار و بیمارستانی دیگر ایجاد شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد و تحقق این راهبرد کمک رسانه و همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را می‌طلبد.

گرمسار و آن رادان قطب کشاورزی و دامپروری است و کشاورزان در زمینه خرید تضمینی گندم مشکل دارند و با توجه به قیمت تمام شده برای کشاورز قیمت خرید تضمینی مقرون به صرفه نیست و انتظار می‌رود دولت در این بخش بودجه در نظر بگیرد.

اگر دولت گندم را معادل قیمت جهانی و واردات گندم از کشاورزان خریداری کند، کشاورزان ترغیب به توسعه کاشت می‌شوند.

وارد عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی شدم تا با توجه به رشته تحصیلی‌ام، بتوانم با دانسته‌های حقوقی و فعالیت پارلمانی با تدوین قوانین به نفع مردم نقش‌آفرین باشم.

حوزه‌های مختلف مشکلاتی وجود دارد به عنوان مشاوره حقوقی به مسوولان راهنمایی می‌دهم وبه عنوان شهروند دغدغه‌مند، دغدغه مردم را پیگیری می‌کنم و اکنون به عنوان سردفتردار برای حل مشکلات حقوقی مردم تلاش می‌کنم و اهتمام خود را به کار می‌گیرم تا در صورت نماینده شدن دلسوز مردم باشم و قوانین به نفع مردم تفسیر ‌کنم.

اولویت‌ها و برنامه‌ها در صورت کسب اکثریت آرا

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان گفت: تدوین اصلاح قوانین به نفع مردم، صیانت و پیگیری حقابه، ارتقای خدمات درمان و حمایت از صنایع از جمله اولویت‌هایم در صورت راه یافتن به مجلس شورای اسلامی است.

پرداخت حق بیمه بابت کارکنان فشار بر تولیدکننده را افزایش می‌دهد و مالیات و جریمه مالیات نیز عرصه را بر تولیدکننده تنگ می‌کند که رفع این موانع را در مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانین پیگیری خواهم کرد.

اگر به بهارستان راه یابم با توجه به تخصصی که دارم برای قانون‌گذاری عضو فراکسیون حقوقی و قضایی خواهم شد و البته در کمیسیون‌های اجتماعی و تلفیق نیز ورود خواهم کرد.

معتقدم توسعه و آبادانی حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان نیازمند مشارکت عمومی است، اگر رای بیاورم مجلسی متشکل از ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از متخصصان و نخبگان بومی و محلی تشکیل خواهم داد و هر مصوبه‌ای در این مجلس تصویب شود، بنده در مجلس شورای اسلامی همان نظر را ارایه خواهم داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شمار نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان سمنان بنا بر اعلام شورای نگهبان و پس از اعمال درخواست جابه‌جایی داوطلبان، به ۱۴۹ نفر در چهار حوزه انتخابیه رسید که بیشترین نامزدها مربوط به حوزه انتخابیه شاهرود و میامی است.

۴۳ نفر از حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه، ۴۴ نفر از حوزه انتخابیه شاهرود و میامی، ۳۴ نفر از حوزه انتخابیه دامغان و ۲۸ نفر از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان، برای نشستن بر کرسی بهارستان نامزد انتخابات هستند.

تبلیغات انتخاباتی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز پنجشنبه سوم اسفند آغاز شد و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای ادامه خواهد داشت.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار می‌شود.

مرحله نام‌نویسی از داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برای حوزه انتخابیه این استان با ثبت نام پنج نفر از روحانیانِ متقاضی پایان یافت که در این میان برخی از داوطلبان از ادامه رقابت انصراف دادند یا رد صلاحیت شدند و در نهایت، یک نفر به عنوان داوطلب در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از استان سمنان تایید صلاحیت شد و یک نفر نیز تغییر حوزه داد.

طبق اعلام ستاد انتخابات استان سمنان، آیت الله محسن فقیهی سرشکی فرزند احمد و آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری فرزند سیدحسن، ۲ نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری از استان هستند.