احد بیوته روز جمعه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا، بزرگترین چالشهای استان را استفاده نکردن از ظرفیتها و موقعیتها و منابع انسانی، کمبود آب و تخلیه روستاها ذکر کرد و گفت: برای رفع این مشکلات باید شناخت کافی از ظرفیتهای حوزه انتخابیه و موقعیتهایی که با آنها زندگی میکنیم، داشته باشیم.
وی اضافه کرد: وقتی موقعیتها را نمیشناسیم و از ظرفیتها مطلع نیستیم، نمیتوانیم چیدمان پازلی که میتواند آینده خوبی برایمان رقم بزند را مدیریت کنیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مشکل بزرگ در شناخت و بهره گیری از منابع انسانی وجود حلقههای سیاسی، رفتارهای مناسبتی و ملاحظهکارانه است و از این رهگذر منابع انسانی بسیار توانمند استان را از دست می دهیم.
بیوته با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب عنوان کرد: در بیانیه گام دوم جوانان دانشآموخته، متفکر، صاحب اندیشه، شجاع، باانگیزه و جویای نام مورد توجه قرار گرفتند که اگر این ظرفیت را نادیده نگیریم، میتوانیم از نیروهای موجود در استان برای حل مسائل استان استفاده کنیم.
موضوع آب به چالش اصلی استان تبدیل شده است
وی در ادامه گفت: چالش تامین آب که از چند دهه پیش در استان آغاز شده است، امروز به یک مشکل اساسی در استان تبدیل شده است، تا حدی که در مورد آب آشامیدنی اردبیل نیز دغدغههای جدی پیش آمد که میتوانست به یک مشکل اساسی و بزرگ تبدیل شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از منابع آبی موجود در استان اظهار کرد: گرفتن حقآبه در بالادست و پایین دست استان در رودهای ارس و قزل اوزن میتواند گره گشای چالش بخش آب استان باشد اما باید توجه داشت که با واگذاری حقآبه اردبیل به استانهای همجوار در سکوت مسئولان وقت، امروز موضوع به چالش تبدیل شده است.
بیوته تصریح کرد: مدیریت درست منابع آبی در گذشته میتوانست مانع از ایجاد مشکلات امروز شود در عین حال باید توجه داشت که با تصمیمگیریهای غلط امروز هم ممکن است وضعیت ۱۰ تا ۱۵ سال آینده بسیار وحشتناکتر از امروز شود.
کارخانهها و صنایع باید بسترهای تولید استان را درگیر کند
وی اضافه کرد: برای ایجاد اشتغال در اردبیل نیز باید از کارخانهها و صنایعی حمایت کنیم که بسترهای تولید در اردبیل و روستاهای اطراف را درگیر کنند؛ نه کارخانههایی که تنها کارگر پروری کنند و در میانه جنگ آب، آبخور و هواخور باشند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اردبیل به دلیل آب و هوای خوب گردشگرپذیر است ولی شاهد هستیم که کارخانههایی در استان ایجاد می شود که بسترهای تولید در استان را درگیر نمیکنند و محصول تولیدی نهایی آنها هم از استان خارج میشود و بازار استان را درگیر نمیکند.
بیوته تصریح کرد: اگر کارخانههایی باشند که با آنها بتوانیم بسترهای تولید استان را درگیر کنیم، شاید به جای چند صد نفر کارگر چند هزار روستایی و تولیدکننده را درگیر کنیم تا بازار ثابت، مطمئن و امنی برای کشاورزان استان داشته باشیم.
زندگی در روستا امتیازی ندارد/نگاه درآمدزایی به روستاها باید برچیده شود
این فعال حوزه فرهنگی و مردم شناسی در ادامه با اشاره به اهمیت روستاها گفت: امروز شاهد هستیم که ویلاهای بسیار زیبا و شیک در بسیاری از روستاها احداث شده که این ویلاها بیشتر اوقات خالی هستند؛ برای نمونه در روستایی ۱۰۰ خانه ساخته شده در حالی که ۱۰ خانوار آنجا زندگی نمیکنند و در واقع این ۱۰ خانوار به نوعی نگهبان ساختمانهای پایتختنشینان شدند که این مصیبت بسیار بزرگ در آینده نزدیک پیشروی استان ماست.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کسانی تا دیروز در روستاها تولیدکننده بودند، به دلیل وضعیت معیشتی روستاها را ترک کردهاند چرا که زندگی در روستا امروز دیگر هیچ امتیازی ندارد و در بستههای حمایتی دولت نیز نه تنها برای روستانشینان امتیازی نمیبینیم، و باید در رفتار دستگاههای ذیربط در روستاها بازنگری شود.
وی با بیان اینکه باید نگاه درآمدزایی به روستانشینان اصلاح شود، تاکید کرد: ارزش سند ملکی روستاییان متاسفانه یکی از چالشهایی است که باید رسیدگی و مطالعه شود تا دستکم بنایی که در یک روستا ساخته میشود، از نظر ضمانت و اسنادی دارای ارزش باشد؛ زیرا در شرایط حاضر روستاییان از سندهایشان حتی برای ضمانت وام خودشان نمیتوانند استفاده کنند.
لزوم کنترل تورم و حذف مالیات
بیوته در بخش دیگری از این گفت و گو با تاکید بر لزوم کنترل و مدیریت تورم اظهار کرد: یکی دیگر از دغدغههای اساسی امروز مردم بحث مالیات است که به نظر من دولت میتواند حتی مالیات را حذف کند و در این زمینه الگوهای جهانی نیز وجود دارد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کشورهای اروپایی که نفت ندارند، با مالیات مملکت را اداره میکنند و به تناسب آن رفاه را برای مردم خود تامین می کنند کشورهای عربی هم که نفت دارند، نه تنها مالیات را حذف کردند، یارانه هم پرداخت میکنند. اما در کشور ما با وجود اینکه هم نفت داریم و هم مالیات پرداخت میکنیم، وضعیت معیشتی مردم مناسب نیست و مالیات بر دوش مردم سنگینی میکند.
بیوته عنوان کرد: این تصور وجود دارد که تورم از سوی دولت ایجاد میشود اما باید این را هم در نظر داشته باشیم که دولت بدون مجوز قوه مقننه و امضای نمایندگان کاری انجام نمیدهد و از اینجا میتوان نتیجه گرفت که برنامههای نمایندگان در همراهی دولت باید در راستای ایجاد رفاه برای ملت باشد، نه برای ایجاد موقعیتهایی که مردم زیر فشار قرار بگیرند.
وی در پایان گفت: هرچقدر بتوانیم رضایت مردم را بیشتر جلب کنیم، هم رضایت پروردگار را جلب کردیم و هم رضایت مردم نسبت به نظام تقویت خواهد شد. اگر مسئولی در کنار مردم باشد و مردم احساس کنند که مسئولین برای رفع مشکلاتشان تلاش میکنند، قدردان خواهند بود، همچنان که در همه عرصهها پای کار بودهاند.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۱ اسفندماه همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد و استان اردبیل که پنج حوزه انتخابیه دارد، از هفت کرسی در مجلس شورای اسلامی و ۲ کرسی در مجلس خبرگان رهبری برخوردار است.
بنابر اعلام ستاد انتخابات استان اردبیل، یک هزار و ۳۸۳ صندوق شامل ۶۱۳ صندوق شهری و ۷۷۰ صندوق روستایی برای اخذ رای در نقاط مختلف این استان پیشبینی شده است و حدود ۳۰ هزار نفر نیز به عنوان عوامل اجرایی در فرایند برگزاری انتخابات پیشرو مشارکت خواهند داشت.
به گفته دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل ۲۲۹ داوطلب برای کسی هفت کرسی استان مجلس شورای اسلامی رقابت خواهند کرد.
از این تعداد ۱۱۳ نفر در حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین، ۳۲ نفر در حوزه انتخابیه خلخال و کوثر، ۴۳ نفر در حوزه انتخابیه پارس آباد، اصلاندوز و بیله سوار، ۲۳ نفر در حوزه انتخابیه مشگین شهر و ۱۸ نفر در حوزه انتخابیه گرمی و انگوت رقابت خواهند کرد.