اصفهان - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان از انعقاد ۶۴۰ قرارداد ارتباط با صنعت در سال جاری در این مرکز علمی به ارزش حدود ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال خبر داد.

حمیدرضا صفوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه بسیاری از صنایع استان اصفهان در زمینه هایی مانند فولاد، پتروشیمی و نیروگاهی فعالند بخشی از قراردادهای ارتباط با صنعت در این حوزه‌هاست.

وی با بیان انعقاد قراردادهایی در عرصه‌های دیگر مانند مهندسی شیمی و نفت، کشاورزی، محیط زیست، خودرو و نانو مواد اظهار کرد: بخشی از قراردادهای پژوهشکده فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با شرکت فرودگاه‌های کشور در باره رادارهای فرودگاهی است.

صفوی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان جزو چهار دانشگاه برتر کشور در زمینه ارتباط با صنعت در سال جاری بود، اضافه کرد: میزان ارزش قراردادهای ارتباط با صنعت از اعتبار امسال این دانشگاه (حدود پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال) بیشتر است.

وی با بیان اینکه این مرکز عالی علمی اکنون در نسل سوم و چهارم دانشگاهی بسر می بَرد، تصریح کرد: بهره‌گیری از دانش در این دانشگاه شکل گرفته و علم و دانش به فناوری و محصولات تبدیل می شود که در حل مسائل استان و کشور تاثیرگذار است.

دانشگاه نسل سوم، کارآفرین (تبدیل علم به ثروت) و نسل چهارم، جامعه محور است.

صفوی با بیان‌اینکه اداره ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه صنعتی اصفهان بدلیل اثرگذاری در حوزه‌ صنعت، فعال و موفق عمل کرده است، گفت: رویکرد این دانشگاه ضمن حفظ کیفیت آموزش، حرکت به سمت پژوهش و فناوری است، درآمدهای پایدار برای خود کسب کند و نقش موثرتری در جامعه علمی کشور داشته باشد.

وی توضیح داد: نسل پُرجمعیت متولد دهه‌های ۶۰ و ۷۰ از دانشگاه‌ها دانش‌آموخته شده‌اند و با تعداد ورودی دانشجوی کمتری مواجهیم بنابراین باید به سمت پژوهش و فناوری حرکت کنیم هرچند آموزش، پایه و اساس کار دانشگاه‌هاست اما باید کار بیشتری در زمینه پژوهش و فناوری نیز انجام دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فعالیت ۹ پژوهشکده در این مرکز عالی علمی خاطرنشان کرد: پژوهشکده های جدیدی که در دانشگاه ایجاد می‌شود از نوع تقاضا محور است یعنی با مشارکت بخش صنعت ایجاد می شود.

صفوی با بیان اینکه «هوشمندسازی در معادن» یکی از پژوهشکده های جدید دانشگاه است، ادامه داد: حوزه صنعت به این باور رسیده است که در زمینه پژوهش و فناوری با دانشگاه شریک شود نه اینکه فقط مشتری ما باشد.

وی با اشاره به اینکه نخستین سری از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۵۶ جذب شدند، گفت: این مرکز آموزش عالی سپس به سمت افزایش تعداد دانشجویان و توسعه پژوهش و فناوری با احداث چند پژوهشکده حرکت کرد.

صفوی با بیان اینکه پژوهشکده علوم و فنون زیردریا در سال ۱۳۶۳ در این دانشگاه تاسیس شد، افزود: فناوری های پیشرفته در زمینه‌های زیرسطحی اعم از زیردریایی ها و ناوبری در این پژوهشکده پیگیری می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به راه‌اندازی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۱۳۶۴ ادامه داد: این پژوهشکده جزو پیشگامان در زمینه فناوری ارتباطات و رادار فرودگاهی در کشور است.

صفوی خاطرنشان کرد: پژوهشکده های زیست فناوری و مهندسی زیستی، نانو فناوری و مواد پیشرفته، حمل و نقل، آب و فاضلاب و فولاد نیز از واحدهای موفق دانشگاه صنعتی اصفهان هستند.

وی همچنین با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه صنعتی اصفهان تاکنون بیش از ۸۰ واحد فناور را در خود داشته است، گفت: بیش از ۶۰ درصد آنها بطور کامل موفق بودند و به شرکت های دانش بنیان تبدیل شدند.

صفوی با بیان اینکه این شرکت ها مُشوق خوبی برای جذب جوانان در کشور است و فناوری های مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند، اظهار امیدواری کرد که با روند رشد فزاینده ای که شرکت های دانش بنیان دارند، زمینه نگهداشتن نخبگان در کشور و ایجاد اشتغال برای آنها بیش از پیش فراهم شود و صنایع، پذیرای فناوری ها و حامی این شرکت ها باشند.
وی تصریح کرد: این دانشگاه رشد خوبی در بخش پژوهش و فناوری با توجه به شاخص‌هایی مانند تعداد مقالات، قراردادها و پژوهشگران و مبلغ قراردادها داشته است.

به گزارش ایرنا، دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.

این دانشگاه در رُتبه‌بندی بین‌المللی «تایمز» در سال ۲۰۲۴ در بازه ۶۰۱ تا ۸۰۰ قرار گرفت و یکی از بهترین امتیازهای آن در این رُتبه‌بندی مربوط به بخش ارتباط با صنعت بود.