شیراز - ایرنا - یازدهم اسفندماه ۱۴۰۲، مردم سراسر کشور به پای صندوق‌های رای می‌روند تا نمایندگان خود را در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب کنند؛ مردم فارس نیز قرار است جمعه این هفته از میان ۶ نامزد، پنج نماینده انتخابی خود را به این مجلس بفرستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پنج کرسی از ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری به نمایندگان مردم فارس اختصاص دارد و اکنون ۶ نفر برای ورود به ششمین دوره این مجلس به عنوان نماینده فارسی‌ها نامزد شده‌اند.

حضرات آیات احمد بهشتی، علیرضا پیروزمند ، سید علیرضا دانا، لطف الله دژکام، علی اکبر کلانتری و سید محمد علی مدرسی طباطبایی نامزدهای تصدی نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در استان فارس هستند که نگاهی به زندگی، فعالیت‌های و اقدامات آنها می‌اندازیم.

آیت‌الله احمد بهشتی

آیت الله احمد بهشتی در سال ۱۳۱۴ در روستای میانده بخش شیبکوه شهرستان فسا به دنیا آمد و در سن ۱۴ سالگی به حوزه علمیه آقا باباخان شیراز وارد شدو تحصیلات حوزوی را در شیراز و سپس قم تا عالی‌ترین درجه گذراند.

او علاوه بر تحصیلات حوزوی موفق شد تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع دکتری رشته فلسفه به پایان برساند، او کارشناسی ارشد خود را نیز در رشته علوم تربیتی در دانشسرای عالی علوم تربیتی (دانشگاه خوارزمی امروز) گذراند.

بهشتی پس از اتمام دروس دوره دکتری در سال ۱۳۴۵ و بازگشت به قم، تدریس دروس حوزوی را آغاز کرد. آیت الله بهشتی، از اواسط دهه ۱۳۸۰ و به ویژه بعد از بازنشستگی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۷ تدریس خارج فقه و اصول را در مدرسه فیضیه آغاز کرد که هنوز هم ادامه دارد.

او پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزات سیاسی و اجتماعی مداومی را با رژیم پهلوی در شهرهای مختلف داشت و مدتی نیز ممنوع‌الخروج، زندانی و ممنوع‌التدریس شد.

بهشتی نمایندگی مردم فسا در دوره های اول و دوم مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون آموزش و پرورش و معاونت کمیسیون فرهنگ و آموزش عالی، نمایندگی استان فارس در مجلس خبرگان رهبری و سرپرستی دانشگاه قم را در کارنامه فعالیت های اجتماعی و سیاسی خود دارد و کتاب ها و مقالات دینی و فقهی پرشماری از او به چاپ رسیده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا دانا

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا دانا سال ۱۳۴۸ در خانواده‌ای فرهنگی و شناخته شده در آباده به دنیا آمد و دوران کودکی و نوجوانی را در همین شهر گذراند.

او سال ۶۳ وارد حوزه علمیه شد و از محضر مراجعی چون حضرات آیات تبریزی، جوادی آملی، هاشمی شاهرودی، وحید خراسانی و سبحانی بهره برد و تا امروز مشغول تحصیل و تدریس بوده است.

حجت‌الاسلام علیرضا دانا مدرس سطوح عالیه حوزه علمیه قم و تدریس در دانشگاه بین الملل جامعه‌المصطفی است و بیش از یکسال از سوی معاونت ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری در میان دانشجویان ایرانی مقیم هندوستان برای فعالیت فرهنگی و تبلیغ مباحث دینی مشغول فعالیت بود.

او علاوه بر تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در مقطع دکتری رشته فلسفه محض در یکی از دانشگاه‌های هند گذرانده و در دانشگاهی هندی در رشته مکالمه زبان انگلیسی تحصیل کرد و کارشناسی ارشد رشته مدرسی الهیات و دکتری تخصصی فلسفه و کلام نیز از دانشگاه دولتی قم اخذ کرد.

دانا مدیریت حوزه علمیه آباده از سال ۸۰ و امامت موقت جمعه آباده را در کارنامه دارد و اکنون به عنوان امام جمعه آباده مشغول به فعالیت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند سال ۱۳۴۴ در محله آستانه سید علاء الدین حسین (ع) شیراز به دنیا آمد او در خانواده‌ای فرهنگی در شیراز و جهرم رشد یافت و از همان کودکی و نوجوانی در مبارزه علیه رژیم پهلوی و سپس منافقین حاضر بود و در جوانی در جبهه‌های جنگ تحمیلی حضور داشت.

او هر چند موفق به پذیرش در دانشگاه شد اما به دلیل مشارکت در پروژه ای فکری و همراهی با سید منیرالدین حسینی شیرازی برای تاسیس موسسه‌ای فرهنگی از حضور در دانشگاه صرف نظر کرد و امروز نیز مسئول مرکز تحقیقات این مرکز است.

پیروزمند مدارج حوزوی را تا بالاترین درجات سپری کرد و سال ۷۳ دروس خارج حوزوی را از محضر حضراتی چون وحید خراسانی، بهجت و هاشمی شاهرودی به مدت ۲۰ سال گذراند.

او هم‌اکنون عضو هیات علمی ومدیر گروه مدیریت عالی راهبردی در دانشگاه دفاع ملی است که ماموریت پرورش مدیران راهبردی کشور را به عهده دارد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام

آیت الله لطف الله دژکام متولد سال ۱۳۴۱ در جهرم است، او پس از تحصیلات مدرسه‌ای، تحصیلات حوزوی خود را در مدرسه علمیه امام خمینی جهرم آغاز کرد و پس از مدتی برای ادامه فراگیری علوم دینی عازم قم شد.

او دروس خارج فقه و اصول، رجال و درایه و تفسیر قرآن را نزد حضرات آیات تبریزی، وحید خراسانی و مکارم شیرازی، آیت الله سبحانی، جوادی آملی، حسین شب زنده دار جهرمی و سیدعبدالرسول شریعتمداری پشت سر گذاشت.

دژکام علاوهبر فراگیری دروس حوزوی موفق به دریافت مدرک دکترای فلسفه و کلام شد.

او پس از پایان فراگیری علوم در حوزه علمیه قم به جهرم بازگشت و درس و بحث را در حوزه و علمیه و دانشگاه آغاز کرد و در سال ۱۳۹۷ به عنوان امام جمعه شهرستان جهرم منصوب شد.

دژکام دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه استان فارس، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، استاد سطوح عالی حوزه علمیه و موسس بنیاد پژوهشی-فرهنگی پیمان غدیر است و از سال ۱۳۹۷ پس از رحلت آیت الله اسدالله ایمانی با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز منصوب شده است.

آیت‌الله دکترعلی اکبر کلانتری

آیت‌الله دکترعلی اکبر کلانتری سال ۱۳۴۱ در ارسنجان فارس در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد و تحصیلات مدرسه‌ای خود را در همین شهر گذراند، پس از دوره دبیرستان، سال ۱۳۵۹ ، دروس حوزوی را در مدرسه علمیه آقاباباخان شیراز آغاز کرد و سپس ۱۴ سال در حوزه علمیه قم به ادامه تحصیل پرداخت.

او ۱۰ سال دروس خارج فقه و اصول را گذراند و علاوه بر این تحصیلات دانشگاهی را نیز در رشته الهیات و معارف اسلامی در دانشگاه قم گذراند و سال ۱۳۸۱ دکتری گرفت.

کلانتری سابقه تدریس در حوزه‌های علمیه آقاباباخان، حوزه علمیه مرکزی شیراز و شهیدین قم، تدریس در مجتمع علوم قرآنی شیراز، واحد آموزش دفتر تبلیغات اسلامی قم و دانشگاه اصفهان را دارد.

از پیشینه اجرایی علی اکبر کلانتری می‌توان به مدیریت حوزه علمیه استان فارس تا سال ۸۸، مدیریت مدرسه علمیه آقاباباخان تا سال ۹۰، تأسیس مجتمع علوم قرآنی شیراز و مدیریت آن تا ۱۳۸۱، عضویت در هیات مدیره بنیاد فارس شناسی تا ۱۳۸۷و ریاست دانشکده الهیات دانشگاه شیراز تا سال ۱۳۹۳ اشاره کرد.

کلانتری در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری، یکی از نمایندگان مردم فارس است.

حجت‌الاسلام سید محمدعلی مدرسی طباطبایی

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی مدرسی طباطبایی متولد سال ۱۳۳۶ در شهر یزد در خانواده‌ای مذهبی به‌دنیا آمد و پس از تحصیلات مقدماتی، دروش حوزوی را تا بالاترین مدارج گذراند.

او سپس به تدریس و بحث در حوزه علمیه مشغول شد و اکنون نیز از استادان خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم است.

مدرسی سال ها به درس و بحث در فقه، اصول و فلسفه پرداخته و کتاب ها و مقالات پرشماری نیز از او به چاپ رسیده است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین مجلس خبرگان رهبری، ۱۱ اسفند ماه همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود و مردم فارس نیز برای انتخاب ۱۸ نماینده مجلس شورای اسلامی و پنج نماینده خبرگان رهبری به پای صندوق‌های رای می‌روند.