به گزارش خبرنگار ایرنا، در طول ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی، انتخابات در ایران جدا از مشارکت در یک امر سیاسی و اجتماعی به عنوان یک فریضه و مسئولیت شرعی و ملی در میان ملت ایران یاد میشود، از همان روزهای نخست، مساجد و مدارس به عنوان نهادهای مقدس فرهنگی و مذهبی پایگاههای اصیل انتخاباتی در ادوار مختلف انتخابات بوده است.
مساجد شناخته شده در شهرها و روستاها، کوچک یا بزرگ، مساجدی در دوران مختلف تاریخ انقلاب که یا پایگاه مبارزاتی بوده، یا محلهای اعزام به جبهه یا سنگر مقاومت در مقابل منافقین بودهاند، و در روزهای انتخابات پایگاه تجلی مشارکت حداکثری مردم در یک رویداد سیاسی و اجتماعی میشوند، مسجد جامع خرمشهر یکی از نمادهای مقاومت در دفاع مقدس است که نمونه شبیه سازی آن از ۱۳۹۵ در تهران در موزه دفاع مقدس ساخته شده است و این هفته به عنوان یکی از پایگاههای انتخاباتی در تهران در نظر گرفته شده است.
یک مسجد یک پایگاه انتخاباتی
علیرضا عسگری مدیر روابط عمومی و امور بینالملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اظهارداشت: باتوجه به فرارسیدن ایام انتخابات و سهولت مردم عزیز تهرانی در مشارکت حداکثری موزه به عنوان شعبه اخذ رای انتخابات ۱۱ اسفند در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه مساجد به عنوان پایگاههای اصلی فعالیتهای دینی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی همواره مورد توجه بوده است، افزود: مساجد و حسینیهها از مکانهای مذهبی مقدس در فرهنگ دینی ماست و از سوی دیگر حضور در انتخابات امری مقدس است، بر همین اساس، مسجد جامع خرمشهر با توجه به امکانات دسترسی و جذابیتهای گردشگری، بهترین مکان برای حضور پرشور و حداکثری مردم شریف تهران در انتخابات است.
بازدید از موزه دفاع مقدس روز انتخابات رایگان است
عسگری بیان کرد: در جهت ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت و حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای، بازدید از مجموعه موزه در روز جمعه- یازدهم اسفندماه- رایگان خواهد بود و هموطنان میتوانند ضمن بازدید از این مجموعه ملی در پایان بازدید با حضور در مسجد جامع خرمشهر موزه نمایندگان منتخب خود را انتخاب کنند.
مدیر روابط عمومی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: حضور پرشکوه مردم پای صندوقهای رای سبب میشود تا نمایندگانی از دل مردم به مجلس راه پیدا کنند و مجلسی تشکیل خواهد شد که برآیند افکار عمومی جامعه است.
هموطنان میتوانند برای حضور در پای صندوقهای رای به مسجد جامع خرمشهر موزه به نشانی میدان ونک، بزرگراه شهید حقانی، انتهای خیابان سرو، روبه روی پارک طالقانی، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مراجعه کنند.
مسجد خرمشهر نماد دفاع مقدس و حماسه در دل پایتخت
یکی از مهمترین مساجدی که در طول دوران دفاع مقدس، شاهراه حماسه های مقاومت بود، مسجد جامع خرمشهر است و اگر نبود، خبری از مقاومت هم نبود. در واقع مقدس ترین نقطه خرمشهر، مرکز ثقل و گرانیگاه دفاع جانانه این شهر بوده است. پس از آزادی خرمشهر نیز مسجد جامع نقطه امید رزمندگان در تصرف و پاکسازی شهر بود و با عملیات بیت المقدس جاودانه شد. مسجدی که همیشه یادآور خاطراتی است که می تواند همه چیز را از دوران مقدس ۸ ساله دفاع روایت کند.
سال ۱۳۸۹ در ایام سالگرد آزادسازی خرمشهر بود که مدیران شهری پایتخت و دست اندرکاران اداره تهران طی اخباری، از شبیه سازی مسجد جامع خرمشهر به عنوان نمادی از مقاومت در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با همان شکل و مساحت واقعی اش در خرمشهر، خبر دادند. و از زمان در پایتخت، صدای مؤذن از گلدسته آن، تاریخ را تکرار می کند؛ مسجد جامع خرمشهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.
هدف از طرح و احداثِ «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» تجسم بخشیدن به فضایی عینی بوده است که از شکل فراتر رفته و به معانی بزرگ رسیده است. این نماد در واقع «هویت» یا «معنا»ی مشترک و فراگیرِ دفاع مقدس را به همراه شکل ماجرا به نمایش می گذارد. مسجد خرمشهر به گونه ای بناشده که علاوه بر ساختار مسجد، سیستم نورپردازی ویژه ای وجود دارد که برای بیننده نمایش تخریب و بازسازی مسجد را تجسم می کند.
انتخاب این مسجد برای بازسازی در موزه ، آن را از بنایی در جنوب به نمادی در حوزه دریافت و تفسیر جنگ بدل میکند و به آن موضوعیت و به مخاطب منظر تازه ای برای تفسیر می بخشد. خود مفهومی می شود و برای ابدی بودن و جاودانه ماندنش، ضرورت ها را تذکر می دهد، آن هم در قلب پایتخت.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری روز جمعه- ۱۱ اسفندماه- در سراسر کشور برگزار می شود.