اصفهان- ایرنا- نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: مشکلات محیط زیستی یکی از مهم‌ترین معضلات اصفهان است که برای توقف آن باید با مشورتِ نهادهای مربوطه، لوایح لازم تنظیم و تصویب شود.

مهدی میرجابری (کد انتخاباتی ۱۹۴۴ ) روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان در گفت و گوی تبلیغاتی خود به پرسش‌های ایرنا پاسخ داد.

وی نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند است.

ایرنا: مهمترین معضلات حوزه انتخابیه خود را چه می‌دانید؟

محیط زیست، اشتغال روستایی و آسیب هویت فرهنگی از مهمترین معضلات این حوزه محسوب می‌شوند و در مقوله محیط زیست، لازم است با مشورت نهادهای مربوطه لوایح لازم به‌منظور توقف مشکل در کوتاه مدت، برنامه‌ریزی و ایجاد زیر ساخت لازم برای حل مشکل در میان مدت و اجرای هدفمند برنامه‌ها برای حل ریشه‌ای مشکل در دراز مدت تصویب شود.

محیط زیست با توجه به رشد جمعیت و فناوری، گاهی نادیده گرفته می‌شود. این موضوع باید به رسمیت شناخته و قوانینی برای اعمال محدودیت‌هایی علیه فعالیت‌های مخرب محیط زیست وضع شود.

اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مقرر می‌دارد: «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود. از این رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است».

به‌منظور بهبود نسبی کیفیت هوا لازم است قانون هوای پاک به‌طور کامل و بدون هرگونه ملاحظه‌ای اجرا شود. به علاوه، باید قوانین دیگری برای محافظت از سایر مؤلفه‌های محیط زیست تصویب و اجرا شود.

درباره اشتغال روستایی نیز باید گفت ایجاد انگیزه در بخش خصوصی به‌منظور سرمایه‌گذاری در روستاها و توسعه گردشگری زیست بوم در کوتاه مدت و برنامه‌ریزی برای اشتغال پایدار در دراز مدت راه حل مناسبی به‌منظور رونق این نوع اشتغال می‌تواند باشد.

اما برای برون رفت از آسیب هویت فرهنگی باید از همه نهادهای مسئول و مربوطه به‌منظور تدوین نظام‌نامه جامع هویت فرهنگ ایرانی اسلامی دعوت کرد تا این آیین‌نامه بر مبنای اصل دوم قانون اساسی و اسناد چشم‌انداز با دید دراز مدت، تدوین و لایحه مربوطه ارائه شود. از سویی در این حوزه باید از اجرای سلیقه‌ای و جزیره‌ای قانون پرهیز کرد.

ایرنا: مهمترین معضلات کشور را چه می‌دانید؟ مجلس چه کمکی به رفع آن خواهد کرد؟

معضل هویت فرهنگی و مدیریت ناکارآمد و جزیره‌ای مهمترین معضل است که در این زمینه به بازنگری و بازنویسی قوانینِ موجود نیاز است تا به‌منظور حذف موارد تکراری در مواد قانونی و به‌روزرِسانی آن مطابق شرایط روز جامعه و نظارت بر اجرای دقیق و شفاف قانون عمل کرد.

از طرفی ریشه اساسی مشکلات کشور فرهنگی است. اگر در کشوری فرهنگ اسراف و تبذیر و افراط و تفریط حاکم شود، بهترین نظریه‌پردازان اقتصادی هم کاری از پیش نخواهند برد. در چنین فضایی، مدیران کشور نیز به‌جای برنامه‌ریزی منسجم و دراز مدت برای رفع تدریجی مشکلات، به جابه‌جایی و تعویق مشکلات پرداخته و سعی خواهند کرد پی در پی تقصیر را به گردن دیگران وانهند.

ایرنا: تاکنون آیین‌نامه‌های داخلی مجلس را خوانده‌اید؟ به نظر شما نقاط قوت و ضعف آن چیست؟

قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به‌عنوان یکی از متون حقوق اساسی تنظیم کننده روابط بین مجلس و سایر قواست اما در باب اجرا اشکالاتی دارد که اهم آنها عبارتند از تعداد زیاد طرح‌ها، عـدم لایحه محوری، عدم قابلیت سنجش تصمیم‌های تقنینی و نظارتی، تفکیک نبودن صریح مسوولیت‌ها و تفسیرپذیر و جزیره‌ای بودن ساختار تقنینی است.

ایرنا: نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم را چه می‌دانید؟

بالاترین نقطه قوت مجلس یازدهم تصویب قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» است و قانون «رتبه بندی معلمان» و «همسان‌سازی حقوق» نیز از دیگر عملکردهای خوبِ این مجلس بوده اما نقطه ضعف آن اجرای سلیقه‌ای قانون شفافیت است.

ایرنا: عملکرد نمایندگان دوره‌های قبل اصفهان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ انتقاد شما به آنها چیست؟

از پاسخگویی به‌دلیل حضور آنها در عرصه انتخابات معذور هستم.

ایرنا: تاکنون قانون اساسی را به‌طور کامل خوانده‌اید؟ مهمترین اصل آن را چه می‌دانید؟

به نظر من قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، چه نسخه اولیه آن و چه بعد از اصلاحات، کاملترین و جامع‌ترین قانون دست‌نویس بشر محسوب می‌شود که همزمان به همه جوانب و نیازهای مادی و معنوی انسان‌ها پرداخته و این مهم، مرهون تلاش‌ها و مجاهدت‌های تنظیم کنندگان آن بویژه شهید آیت‌الله بهشتی است.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با اصلاحاتی که در سال ۱۳۶۸ انجام گرفت شامل ۱۷۷ اصل است. همه اصول قانون اساسی در جایگاه خود حائز اهمیت هستند. بعد از اصل دوم که چارچوب و مبنای فکری و عملی جمهوری اسلامی را تبیین می‌کند، اصول سوم (وظایف دولت)، اصل هفتم (جایگاه شوراها)، اصل نهم (رابطه بین استقلال، امنیت و آزادی) و اصل بیست و یکم (ناظر بر حقوق بانوان) را در وهله کنونی می‌توان از مهم‌ترین اصول آن نام برد.

ایرنا: آیا نکته دیگری مد نظر شما قرار دارد؟

شعار «استقلال» زمانی محقق می‌شود که کشور در حوزه‌های سیاسی، دفاعی، اقتصادی، علم و فناوری مقاوم و متکی به توان داخلی باشد. استقلال سیاسی با وقوع انقلاب اسلامی و استقلال دفاعی با تلاش‌های نیروهای مؤمن و جان بر کف نهادهای دفاعی کشور بویژه مشاهیری مانند شهیدان کاظمی، تهرانی مقدم و فخری‌زاده محقق شده است.

استقلال اقتصادی نیز در صورت اجرای صحیح سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، چندان دور از دسترس نیست. در حوزه‌ علم و فناوری، اگرچه تلاش‌ها و اقدام‌های مهمی در دهه‌های گذشته صورت پذیرفته اما با توجه به سرعت روز افزون رشد علم مستلزم همت جهادی مضاعف است.

به امید خدا و در سایه توجه حضرت ولی عصر(عج) در ۱۱ اسفند ملت غیور ایران یک بار دیگر ندای رهبر فرزانه و حکیم را لبیک می‌گویند و با حضور پرشور و انبوه در پای صندوق‌های رأی (فارغ از جهت‌گیرهای سیاسی و اختلاف سلیقه) افراد صالح، مدیر و مدبر را روانه مجلس‌های شورای اسلامی و خبرگان رهبری می‌کنند و مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان داخلی و خارجی می‌زنند.

به گزارش ایرنا، استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات نامزدها در یک فرصت برابر و عادلانه از ظرفیت‌های قانون جدید انتخابات است. خبرگزاری ایرنا اصفهان نیز با انتشار فراخوان زمینه اجرای این قانون را تسهیل کرده است.

در انتخابات امسال ۶۶۳ مرد و ۷۶ نفر زن در اصفهان برای ۲۰ کُرسی نمایندگی مجلس(۱۹ کُرسی مربوط به استان اصفهان و یک کُرسی برای ارمنیان جنوب ایران) به رقابت خواهند پرداخت.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند سال جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.