به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، پیلار آلگریا سخنگوی دولت اسپانیا امروز در نشستی خبری اظهار داشت: مادرید با پیشنهاد پاریس برای اعزام سربازان پیاده نظام اروپایی به اوکراین موافق نیست و میخواهد [ارائه] کمکها به کییف را محدود به ارسال تسلیحات و سایر تجهیزات بیشتر کند.
پتر فیالا نخستوزیر جمهوری چک و دونالد تاسک همتای لهستانیاش نیز در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره اظهارات امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه اعلام کردند که دولتهایشان گزینه اعزام نیرو به اوکراین را بررسی نمیکنند. با این حال این ۲ کشور توافق کردند که برای خرید مهمات بیشتر برای کییف همکاری کنند.
فیالا در این نشست به همراه تاسک که امروز سهشنبه در پراگ دیدار کردند، با بیان اینکه «بر این باورم که ما نیازی به شروع راهها و روشهای حمایتی دیگر نداریم»، گفت: اطمینان دارم که باید اقدامات حمایتی [برای اوکراین] که پس از حمله روسیه در پیش گرفتیم را توسعه دهیم.
در همین حال تاسک افزود: لهستان قصد ندارد نیروهای خود را به خاک اوکراین بفرستد.
رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، گفته بود: در حال حاضر، اجماعی در میان متحدان اوکراین برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.»
دفتر ریاستجمهوری روسیه (کرملین) هشدار داد که در صورت اعزام نیروهای غربی به اوکراین، درگیری نظامی مستقیم بین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فدراسیون روسیه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
از سوی دیگر، نخستوزیر لهستان از طرح جمهوری چک برای خرید صدها هزار گلوله از کشورهای خارج از اروپا برای ارائه به اوکراین استقبال کرد.
به نوشته رویترز، جمهوری چک به دنبال متحدانی برای تامین مالی خرید مهمات برای اوکراین است.
یک مقام کاخ سفید روز گذشته (دوشنبه) به رویترز گفت که ایالات متحده و ناتو هیچ برنامهای برای اعزام نیرو برای جنگ در اوکراین ندارند.
این در حالی است که رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی که با کمک نظامی به اوکراین مخالف است، روز دوشنبه پیش از سفر به پاریس، زمانی که مقامات ارشد بیش از ۲۰ کشور در مورد گزینههای افزایش کمک به اوکراین گفتوگو کردند، اعلام کرد: برخی از کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا در حال بررسی اعزام نیروی نظامی به اوکراین به صورت [توافقنامههای] دوجانبه هستند.
وی هشدار داده بود که این اقدام باعث تشدید درگیری در اوکراین خواهد شد، با این حال در مورد این که چه کشورهایی ممکن است چنین تصمیمی بگیرند، توضیحی نداد.
پیتر سیجارتو وزیر خارجه مجارستان نیز امروز سهشنبه اعلام کرد که بوداپست تمایلی به ارسال سلاح یا نیرو به اوکراین ندارد و این موضعی «محکم» است.