به گزارش ایرنا، سخنگوی ریشی سوناک که طبق رویههای تعریف شده خواست نامش فاش نشود، روز سهشنبه در نشستی با خبرنگاران گفت: بهغیر از تعداد کمی از کارکنان ما در اوکراین که از نیروهای مسلح این کشور حمایت میکنند، هیچ برنامه ای برای استقرار نیرو در مقیاس بزرگ نداریم.
وی افزود که تعداد زیادی از نیروهای اوکراینی در بریتانیا آموزش می بینند و دولت لندن با ارسال تسلیحات از کییف حمایت می کند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته پس از میزبانی نشستی که با حضور سران و مقامهای بلندپایه ۲۰ کشور در پاریس برگزار شد، گفته بود: در حال حاضر، اجماعی در میان متحدان اوکراین برای اعزام نیرو به میدان نبرد وجود ندارد اما «هیچ چیزی را نمیشود، رد کرد. ما هر کاری که لازم باشد، انجام میدهیم تا روسیه پیروز نشود.
وی همچنین در دیداری با اولاف شولتس صدراعظم آلمان، آندری دودا رئیس جمهوری لهستان و رهبران کشورهای بالتیک (لتونی، لیتوانی و استونی) اظهار کرد: روسیه نباید در جنگ پیروز شود.
مکرون افزود: ما در ماههای اخیر شاهد بودهایم که روسیه مستحکمتر شده است. همچنین میدانیم که مسکو برای حملات جدید، به ویژه برای شوکه کردن افکار عمومی اوکراین آماده میشود.
در همین حال سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه (کرملین) هشدار داد: در صورت اعزام نیروهای غربی به اوکراین، درگیری نظامی مستقیم بین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فدراسیون روسیه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
دیمیتری پسکوف تاکید کرد: کشورهای عضو ناتو نیز باید پیامدهای چنین اقداماتی را ارزیابی کنند و از این موضوع آگاه باشند.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو ناتو از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه دادهاند و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
نظر شما