به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، به نظر میرسد انتخابات روز سهشنبه در ایالت میشیگان که اکثر ساکنان آن را اعراب و مسلمانان تشکیل میدهد، آزمایش خوبی برای نظرسنجی از مسلمانان درباره بایدن و حمایتش از [رژیم] اسرائیل در مقابل حماس باشد. ایالت میشیگان به طور حتم در نتیجه انتخابات آتی ریاست جمهوری در آمریکا تعیین کننده خواهد بود.
بسیاری از اعراب و مسلمانان و حتی بسیاری از جوامع نخبه طرفدار حزب دموکرات، نسبت به حمایت بیدریغ بایدن از حمله رژیم اسرائیل به غزه که منجر به کشته شدن دهها هزار فلسطینی شده است، خشمگین هستند.
دیروز بایدن طی سخنانی از توقف عملیات نظامی اسرائیل در ماه رمضان خبر داد و گفت که انتظار دارد پیشنویس آتشبس و تبادل اسرا بین دو طرف تهیه شود. وی به طور حتم تلاش میکند چهره منفی خود در ماجرای غزه را در بین رایدهندگان آمریکایی بهبود بخشد.
در آستانه رای گیری مقدماتی، رشیده طلیب، نماینده فلسطینی تبار کنگره آمریکا از رای دهندگان خواست به بایدن رای ندهند و در برگه های خود علامت عدم تعهد را درج کنند. کارزارهای ضدبایدن در شهرهای دیگر آمریکا نیز راه افتاده و در شهری مثل دیربورن ۵۵ درصد از مردم نسبت به بایدن خشم خود را نشان دادهاند.
بر اساس این گزارش، کسانی مثل گرچن ویتمر، فرماندار میشیگان و عضو حزب دموکرات از این کارزار عقب نشست و خواستار حمایت طرفداران این حزب از بایدن شد. وی پدیده ترامپ و ممنوعیت سفر اتباع کشورهای اسلامی به آمریکا را هشدار داد و گفت اگر مسلمانان به بایدن رای ندهند، باید منتظر کسی مثل ترامپ باشند.
ویتمر در مصاحبهای با شبکه سیانان گفت که نباید این واقعیت را فراموش کنیم که هر رای که به بایدن داده نشود، مساوی با نزدیک شدن ترامپ به کاخ سفید و مشکلات گذشته برای مسلمانان است که در دوره دوم به طور حتم شدیدتر خواهد بود.
بسیاری از چهرههای ارشد حزب دموکرات امیدوار هستند که جامعه مسلمان موضوع غزه را فراموش کند و دستکم به خاطر ترس از ترامپ نیز به بایدن روی آورند.
یک مقام ستاد انتخاباتی رئیس جمهوری کنونی آمریکا میگوید که امیدوار است بایدن در میشیگان بتواند اکثریت آرای مردم را کسب کند.
امیدواری حزب دموکرات در حالی است که کارزار رهبران مسلمان، به فشارهای فزاینده بر بایدن به دلیل مدیریت جنگ غزه اضافه شده؛ موضوعی که بر محبوبیت وی در نظرسنجی های اخیر نیز تاثیر گذاشته است.
اکنون اعضای ائتلاف رهبران مسلمان در صدد گسترش کمپین فشار بر بایدن در همه ۵۰ ایالت آمریکا هستند.
این ائتلاف قصد دارد نامزد مستقل دیگری را تایید کند. حامیان این کارزار همچنین اعلام کردند که ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا و نامزد پیشتاز جمهوریخواهان را نیز تایید نمی کنند.
بر اساس این گزارش، سوابق ترامپ در حفاظت از حقوق مسلمانان خوشبین کننده نیست و رئیسجمهوری سابق آمریکا درباره ادامه برنامههایش از جایی که متوقف شد، در صورت پیروزی دوباره در انتخابات صحبت کرده است. ترامپ گفته است در صورتی که برای دومین بار پیروز شود، قصد دارد ممنوعیت ورود افراد از کشورهای عمدتا مسلمان به آمریکا را بار دیگر اجرا و گسترش دهد.
محبوبیت بایدن در نظرسنجی ان بی سی در ماه نوامبر، به پایین ترین حد رسید که دلیل اصلی آن سیاست خارجی وی در جنگ بود. مسلمانان آمریکایی در ایالت های میدان نبرد، به پیروزی بایدن در سال ۲۰۲۰ کمک کردند، ولی اکنون می گویند ترجیح می دهند به یک نامزد شخص ثالث رأی دهند یا به شکل کلی در شرایط فعلی به کسی رأی ندهند.
به رغم ادعای تکراری دولت بایدن که گفته از رژیم صهیونیستی انتظار دارد از حقوق انسانی مطابق با قوانین بین المللی پیروی کند و کشته شدگان غیرنظامی را کاهش دهد، کاخ سفید هنوز تصمیمی برای کاهش کمک به این رژیم نگرفته است.